Heb je gas en wil je op termijn overstappen naar duurzame verwarming? Dan is een hybride warmtepomp een ideale tussenstap. Ontdek er meer over.

Hoe helpt een hybride warmtepomp je over te schakelen naar een duurzame verwarmingsinstallatie?

Verwarm je op aardgas en wil je makkelijk de switch maken naar een energiezuinigere verwarmingsinstallatie? Dan kan dat met een hybride warmtepomp. Hiermee combineer je het systeem van je gascondensatieketel met dat van een luchtwarmtepomp en verbruik je minder fossiele brandstof. Benieuwd? Ontdek er gauw meer over.

Hybride warmtepomp

Wil je je gasverbruik verlagen en duurzamer verwarmen? Dan is een hybride warmtepomp een goede aanvulling op je huidige aardgasinstallatie. Hiermee combineer je twee systemen: dat van een condensatieketel op gas met een elektrische lucht-lucht warmtepomp. Combineer eventueel met zonnepanelen om het elektriciteitsverbruik van je warmtepomp op te vangen. Vraag hier een gratis offerte aan.

Werking hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt met zijn buitenunit gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht. Via compressie warmt de binnen-unit de energie verder op en geeft het de energie af aan je radiatoren. Je gascondensatieketel schiet in actie wanneer het bepaalde parameters behaalt, bijvoorbeeld wanneer het gasverbruik voordeliger is dan je warmtepomp zijn elektriciteitsverbruik. Je stelt je toestel zo in zodat je de laagste energiekost hebt. Wil je ook je water hybride (met gas en warmtepomp) verwarmen? Dan kan dat door een spiraalboiler met twee warmtewisselaars te gebruiken.

Voordelen van een hybride warmtepomp

Besparing

Dankzij een hybride warmtepomp verlagen je energiekosten. Hiermee kun je namelijk 25% minder energie (elektriciteit en gas) verbruiken in vergelijking met een klassieke verwarmingsinstallatie op gas.

Verwarm milieuvriendelijker

Dankzij een hybride warmtepomp gebruik je gratis hernieuwbare energie waardoor je 40% minder CO2 uitstoot dan met een klassieke verwarmingsinstallatie. Bovendien kun je de werking van je hybride warmtepomp zo afstellen dat je de laagste hoeveelheid, en dus nog minder, CO2 uitstoot. Heb je nog een oude klassieke gasketel? Vervang deze dan met een milieuvriendelijkere condensatieketel.

Ideaal voor bestaande woningen

Bij de plaatsing van een hybride warmtepomp zijn er geen breekwerken nodig. Bovendien is je hybride warmtepomp vrij compact. Ideaal voor een bestaande woning of renovatie. Je kunt de bestaande verwarmingsinstallatie blijven gebruiken en het systeem is, snel, op zo’n 1 à 2 dagen geplaatst. Bij een hybride systeem is de isolatie van je woning minder belangrijk. Al is het natuurlijk

beter als het wel goed geïsoleerd is. Ga je voor een nieuwbouwwoning? Kies dan eerder voor een gascondensatieketel of een warmtepomp.

Wil je verwarmingsinstallatie op termijn verduurzamen? Combineer alvast je cv ketel met een hybride warmtepomp en verminder je gasverbruik en CO2-uitstoot. Vraag hier een gratis offerte aan.

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.