Gespot: comfortabele veiligheidsschoenen voor vrouwen die verbouwen

Gepubliceerd op
veiligheidsschoenen voor vrouwen
veiligheidsschoenen voor vrouwen

Verbouwen doe je, ook als vrouw, met aangepast schoeisel. Safety first, remember? Tegenwoordig vind je comfortabele veiligheidsschoenen die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen. Waarom zou je ze dragen en wat is het verschil met veiligheidsschoenen voor mannen? 

Waarom veiligheidsschoenen dragen?

De kans is groot dat je het liefst verbouwt met je favoriete sneakers aan je voeten. Veiligheidsschoenen zijn voor werkmannen, toch? Bovendien lijken zware safety shoes je niet bepaald het summum van comfort. Denk toch maar even na. Je sportschoenen mogen dan wel lekker zitten, ze bieden haast geen bescherming tegen de risico’s op een werf. En dat terwijl er aangepaste veiligheidsschoenen voor vrouwen bestaan, waarin je veilig verbouwt in alle comfort. In het gamma veiligheidsschoenen voor dames van Engelbert Strauss vind je modieuze werkschoenen vanaf maat 35 die je voeten beschermen én comfortabel zitten.

Voorkom voetblessures en haal die strakke deadlines

In de top tien meest voorkomende ongevallen in de bouw staan, naast allerlei valpartijen, ook verstappen, struikelen of uitglijden en het geraakt worden door een vallend voorwerp. Allemaal gevallen waarin persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen het verschil kunnen maken. Je bent altijd supervoorzichtig tijdens het klussen? Kan best, maar je hebt niet alles in de hand. Bovendien is een ongeluk snel gebeurd. Enkelblessures en voetletsels doen niet alleen pijn, ze kunnen je ook maanden op non-actief zetten, waardoor je project vertraging oploopt. Redenen genoeg dus om uit te kijken naar comfortabele veiligheidsschoenen.

Koppel comfort aan veiligheid met de juiste veiligheidsschoenen

Hoe helpen kwalitatieve veiligheidsschoenen veelvoorkomende enkel- en voetletsels voorkomen tijdens het verbouwen? De teenbescherming van staal, aluminium of kunststof beschermt je voeten tegen druk en schokken tot 200 joule, terwijl de antislipzolen helpen voorkomen dat je uitglijdt. Voor die extra bescherming hoef je zelfs geen compromissen te sluiten.

Waarom aparte veiligheidsschoenen voor dames?

Mannenvoeten zijn anders dan vrouwenvoeten. Lange tijd waren veiligheidsschoenen volledig afgestemd op de ergonomie van mannenvoeten. Bovendien waren deze schoenen helemaal niet comfortabel, waardoor de drager last kreeg van allerlei ongemakken. Dat is vandaag de dag wel even anders. Zo vind je comfortabele veiligheidsschoenen voor vrouwen in tal van kleuren en uitvoeringen. Ze hebben een aangepaste uitstraling en ergonomie, zodat je als vrouw veilig kunt klussen in stijl, zonder blaren of pijn aan je voeten. Dat went snel!

Welke soorten veiligheidsschoenen zijn er?

Voor elke beroepsgroep (bouw, industrie, logistiek, horeca en zorg) is er een specifieke veiligheidsschoen of -laars die beschermt tegen de specifieke risico’s. Veiligheidsschoenen worden doorgaans ingedeeld op basis van de soorten bescherming die ze bieden. De S-code van de veiligheidsschoen vertelt je meer over de geboden bescherming. Let wel op, een werkschoen is niet hetzelfde als een veiligheidsschoen. Zo hebben veiligheidsschoenen een neuskap van metaal of kunststof, maar bij werkschoenen ontbreekt deze teenbescherming.

Welke veiligheidsschoenen heb ik nodig?

Welke veiligheidsschoenen heb je nodig als je gaat verbouwen? Laat ons daarvoor eens kijken naar de veiligheidsschoenen die bouwvakkers dragen. Hun schoenen moeten uiteenlopende vormen van bescherming bieden, want de risico’s op een bouwwerf zijn erg divers. Zo komt het dat in de bouwsector veiligheidsschoenen van klasse S3 verplicht zijn. Het gaat om veiligheidsschoenen met stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, een energieabsorberende hak, een waterdichte schacht en een penetratiebestendige tussenzool. Zeggen deze termen jou niet veel? Geen zorgen, want voor lichte werkzaamheden zijn je voeten al voldoende beschermd met SB basisveiligheidsschoenen. Die hebben een stalen neus en een antistatische zool. Dankzij het antistatisch materiaal worden kleine elektrische schokken voorkomen.

Vind geschikte veiligheidsschoenen die voldoen aan je wensen

Stel, je zoekt zwarte veiligheidsschoenen met een rubberen zool die bestand zijn tegen regen en wind. Dan kun je tegenwoordig kiezen uit diverse beschermingsklassen, materialen (leer, textiel, textiel- of ledermix, microvezel), hoogtes, maten en kleuren. Ook kun je gaan voor tal van specifieke eigenschappen (waterdicht, hittebestendig, ademend, met antislipzool etc.). Hoe ziet jouw match eruit?