Luk Vrebosch - Tuinarchitect

Het wisselen van de seizoenen geeft elke tuin zijn eigen karakter, gaande van de eerste lentebloesems en het overdadig groen van de zomer, tot de felle herfstkleuren. ’s Winters toont de naakte structuur de essentie van de tuin.

Een tuin is de verlenging van de woning, de relatie tussen tuin en woning is van cruciaal belang. Maar huis en tuin moeten naadloos in mekaar overvloeien. Niet enkel in architectuur, maar vooral qua karakter. Wat het huis uitdrukt of zegt over zijn bewoners en de wisselwerking daartussen, moet ook de tuin uitdrukken. In een tuin moet je bepaalde tonen terugvinden, die ook in het huis doorklinken, gedirigeerd door de bewoners.

tuinaanleg, tuinontwerp, oprit, paden, vijver, vijvers

Gratis documentatie van Luk Vrebosch - Tuinarchitect

Meer nieuws van Luk Vrebosch - Tuinarchitect

Hoe kom je tot een mooie groene gazon
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Zelf gras zaaien? Hoe begin je er aan?

Gras zaaien, een gazon aanleggen... Ook al zijn we niet zo zot op een grasmat als de Britten, we willen toch ook wel een mooi gazonnetje aan ons huis. Kinderen kunnen er ravotten, huisdieren kunnen er rondlopen. Maar hoe bekomen we nu het beste resultaat, hoe kun je nu zelf zorgen dat je een mooie grasmat krijgt? Hieronder volgt de uitleg, met eventuele foto's erbij en de nodige materialen.

Dode boom
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Bomen verdienen beter

Naar aanleiding van een forumtopic dat gestart is, ben ik eventjes in de pen gekropen, en heb ik de toestemming gekregen om van onze Luk(anar) een stukje van zijn blog over te nemen.  Moraal van het verhaal, geef bomen de kans om boom te zijn, en als je bomen wil snoeien of rooien, zorg dan in godsnaam dat je weet waar je mee bezig bent.  Als je het niet weet, vraag dan raad aan een professional want met snoeiwerk of rooiwerk van bomen, kunnen er stevige ongelukken gebeuren!!

Luk Vrebosch - Tuinarchitect

Groen anders bekeken !

Hoofdkantoor Luk Vrebosch

Boudewijnlaan 7
2243, Pulle
03 484 66 84
Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: Op afspraak
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: Op afspraak
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten