Viessmann Belgium bvba

Gratis warmte van de zon

De zon is niet alleen een onuitputtelijke energiebron, ze stuurt ook geen factuur. Geen wonder dus dat steeds meer mensen deze economische en milieuvriendelijke energievorm ontdekken. De nieuwe generatie condensatieketels geeft reeds een forse besparing op de energiefactuur. Zonnepanelen kunnen bovendien zorgen voor een extra besparing bij het stijgend verbruik van sanitair warm water. Terwijl 5 tot 10 jaar geleden in een klassiek huis gemiddeld 10 tot 20% van het totaal energieverbruik naar de aanmaak van sanitair warm water ging, is dat vandaag immers opgelopen tot 30% en meer.

De badkamer bijvoorbeeld is dan ook stilaan geëvolueerd naar een waar ontspanningsoord – denk maar aan douches met zijsproeiers, bubbelbaden, e.d. Vandaar ook het grote voordeel van de implementatie van zonnepanelen. Want hoe groter het verbruik van warm water, hoe groter het relatieve voordeel dat een zonnepaneel oplevert voor de verwarming ervan. Met de zonnesystemen van VIESSMANN bespaar je jaarlijks immers tot 60% op de energiekosten voor de sanitaire warmwaterproductie. In de zomermaanden kan de tapwateropwarming zelfs volledig met zonne-energie gebeuren.

De nieuwe generatie condensatieketels geeft reeds een forse besparing op de energiefactuur. Zonnepanelen kunnen bovendien zorgen voor een extra besparing bij het stijgend verbruik van sanitair warm water.

VIESSMANN heeft voor zonne-energie twee verschillende technologieën in huis: de klassieke vlakke collectoren (Vitosol 200-F en 300-F) en de vacuümbuiscollectoren (Vitosol 200-T en Vitosol 300-T). De technieken delen eenzelfde topkwaliteit, maar verschillen in rendementen en toepassingsmogelijkheden. Kortom, voor elke behoefte biedt VIESSMANN een oplossing op maat.

energie, verwarming, warmtepomp, zonnepanelen, verwarmingsketel

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

“Het is tijd om van de berging een lage emissiezone te maken”

Viessmann zet op Batibouw duurzame verwarmingsoplossingen in de kijker

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann, één van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, gaat voor een nieuwe aanpak. “Consumenten zullen almaar vaker zelf stroom en warmte opwekken en overschotten teruggeven aan het net”, stelt Patrick O., algemeen directeur van Viessmann Belgium. De verwarmingsspecialist doet vier trends uit de doeken die de energiemix van de toekomst zullen bepalen.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmings- en energiesystemen. De producten van Viessmann staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Vandaag kondigen we met genoegen aan dat klanten met een Viessmann-systeem verbinding kunnen maken met de populaire lijn van tado° with Viessmann slimme thermostaat en smartphone-app en deze kunnen bedienen.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

België haalt zijn klimaatdoelstellingen moeilijk. Indien we onze gebouwen energiezuinig willen maken, dan moet het aantal renovaties meer dan verdubbelen tot 2050. Vooral op vlak van verwarming ligt er een grote opportuniteit voor gezinnen en bedrijven. “60 procent van de verwarmingsketels zijn oude, energieverslindende ketels”, zegt Patrick O, algemeen directeur van verwarmingsspecialist Viessmann Belgium. “Alle technologie om de klimaatdoelstellingen van 2020, 2030 en 2050 te behalen is vandaag voorhanden”. Op Batibouw, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, breekt het bedrijf een lans voor de energieoplossingen van vandaag en morgen. Dat doet het aan de hand van vier trends.

 

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of andere manier met het internet verbonden. Ook producten worden met elkaar verbonden via een heus internet der dingen. “Laat woningverwarming nu net één van de gebieden bij uitstek zijn waar geconnecteerde toestellen écht een meerwaarde kunnen bieden,” zegt Patrick O.

Viessmann Belgium bvba

Gratis warmte van de zon

hoofdkantoor viessmann

Hermesstraat 14
1930, Zaventem
0800 999 40