Masser

Masser is een Belgisch familiaal bedrijf dat reeds meer dan 60 jaar op de markt actief is met zelf ontwikkelde vooruitstrevende oplossingen die hun waarde bewezen hebben op het gebied van verwarming, ventilatie en waterverwarming voor sanitair gebruik.

Masser is ook de onbetwiste Belgische marktleider en sectorreferentie op het gebied van woningverwarming met warmtepompen en aardwarmte voor particulieren, met gemiddeld meer dan 1.000 installaties per jaar enkel in België.

De producten en werkprocedures die we voorstellen zijn 100% eigen ontwikkelingen en beantwoorden aan de strengste Belgische en Europese normen. De Technische expertise en vakkennis van onze medewerkers staan borg voor onze bedrijfsreputatie. Wij hebben reeds 100.000 systemen geïnstalleerd, tot grote tevredenheid van onze klanten.

Diensten: verwarming | warmtepomp | vloerverwarming

Enkele producten van Masser

Gratis documentatie van Masser

Meer nieuws van Masser

Horizontaal captanienet
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Grond/water warmtepomp

Een populair type warmtepomp is de grondwarmtepomp.  De aarde is immers een bron van warmte doordat er vanuit het magma constant warmte naar de oppervlakte komt en de bovenste lagen nemen natuurlijk ook nog zonnewarmte op. Er zijn twee soorten grondwarmtepompen, namelijk de horizontale en de verticale.

Diepteboring water/water warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Water/water warmtepomp

Het eerste subtype warmtepomp, de water/water warmtepomp, werkt op basis van grondwater. Het voordeel van grondwater is dat het een constante temperatuur heeft van zo een 10 à 14 graden, wat impliceert dat ook de COP het hele jaar door redelijk constant is. Het voordeel is dat je een hoog rendement krijgt, maar hier staat ook wel een hoge prijs tegenover

Warmtepomp in kijkwoning
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Verwarmen, koelen en ventileren in één warmtepompsysteem

Sommige warmtepompen combineren centrale verwarming, verwarming van sanitair water en koeling in één pomp. Wanneer je, zoals bij een gewone centrale verwarmingsketel, de verwarming van je woning en sanitair water wilt combineren, dan is de warmtepomp voorzien van een geïntegreerde warmwaterboiler of een zonneboiler. Deze combinatie levert wel een wat lager rendement op. Sommige compressiewarmtepompen bieden koeling als bijkomende functie. In dit geval heb je de keuze tussen twee methodes, namelijk ‘natural cooling’ (passieve koeling) en pompen met een omkeerbare werking (actieve koeling).

Nieuwbouwwoning
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Lucht/water of lucht/lucht warmtepomp

Aangezien er altijd en overal lucht aanwezig is, is lucht een ideaal werkingsinstrument. Deze pomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze vervolgens door aan ofwel water (lucht/waterwarmtepomp) ofwel aan lucht (lucht/lucht warmtepomp). Op deze manier kan je de woning en eventueel het sanitair water verwarmen. In de zomermaanden kan de werking omgedraaid worden, waardoor de luchtwarmtepomp voor verkoeling zorgt. Deze pomp werkt goed in combinatie met zonnepanelen. 

Diepteboring voor XE-F
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp is, net zoals zonnepanelen, een vorm van alternatieve energie. Dit wil zeggen dat ze hun energie halen uit een natuurlijke bron. In het geval van de warmtepomp komt deze energie uit de grond, uit het water of uit de lucht, afhankelijk van welke energiebron voor handen is. 

Masser

Marktleider in woningverwarming met warmtepompen

Masser N.V.

Dorenbaan 2-4
3071, Erps-Kwerps
02 520 26 91