Masser

Masser is een Belgisch familiaal bedrijf dat reeds meer dan 60 jaar op de markt actief is met zelf ontwikkelde vooruitstrevende oplossingen die hun waarde bewezen hebben op het gebied van verwarming, ventilatie en waterverwarming voor sanitair gebruik.

Masser is ook de onbetwiste Belgische marktleider en sectorreferentie op het gebied van woningverwarming met warmtepompen en aardwarmte voor particulieren, met gemiddeld meer dan 1.000 installaties per jaar enkel in België.

De producten en werkprocedures die we voorstellen zijn 100% eigen ontwikkelingen en beantwoorden aan de strengste Belgische en Europese normen. De Technische expertise en vakkennis van onze medewerkers staan borg voor onze bedrijfsreputatie. Wij hebben reeds 100.000 systemen geïnstalleerd, tot grote tevredenheid van onze klanten.

verwarming, warmtepomp, vloerverwarming

Enkele producten van Masser

Meer nieuws van Masser

Horizontaal captanienet
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Grond/water warmtepomp

Een populair type warmtepomp is de grondwarmtepomp.  De aarde is immers een bron van warmte doordat er vanuit het magma constant warmte naar de oppervlakte komt en de bovenste lagen nemen natuurlijk ook nog zonnewarmte op. Er zijn twee soorten grondwarmtepompen, namelijk de horizontale en de verticale.

Warmtepomp in kijkwoning
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Verwarmen, koelen en ventileren in één warmtepompsysteem

Sommige warmtepompen combineren centrale verwarming, verwarming van sanitair water en koeling in één pomp. Wanneer je, zoals bij een gewone centrale verwarmingsketel, de verwarming van je woning en sanitair water wilt combineren, dan is de warmtepomp voorzien van een geïntegreerde warmwaterboiler of een zonneboiler. Deze combinatie levert wel een wat lager rendement op. Sommige compressiewarmtepompen bieden koeling als bijkomende functie. In dit geval heb je de keuze tussen twee methodes, namelijk ‘natural cooling’ (passieve koeling) en pompen met een omkeerbare werking (actieve koeling).

Diepteboring water/water warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Water/water warmtepomp

Het eerste subtype warmtepomp, de water/water warmtepomp, werkt op basis van grondwater. Het voordeel van grondwater is dat het een constante temperatuur heeft van zo een 10 à 14 graden, wat impliceert dat ook de COP het hele jaar door redelijk constant is. Het voordeel is dat je een hoog rendement krijgt, maar hier staat ook wel een hoge prijs tegenover

Warmtepomp met horizontaal captatienet
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Voordelen van een warmtepomp

Het grootste pluspunt van de warmtepomp is haar hoge rendement. Wat wil dit zeggen? Het rendement is de verhouding tussen de hoeveelheid verbruikte energie en de hoeveelheid uiteindelijke warmte. Dit wordt uitgedrukt in COP = Coëfficiënt of performance. Een COP van 1 zou betekenen dat de warmtepomp net zoveel energie verbruikt als dat er warmte geproduceerd wordt. Dus hoe hoger de COP, hoe hoger het rendement.

Besparen met een warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

De warmtepomptechnologie voor residentiële woningen

Meerdere warmtepompsystemen zijn aanwezig op de markt en verschillen in de manier waarop de verdamper de warmte uit de natuur opneemt en door de manier waarop deze warmte gevaloriseerd wordt door de compressor om nadien verdeeld te worden door de condensor in de woning.

Masser

Marktleider in woningverwarming met warmtepompen

Masser N.V.

Nederokkerzeelsesteenweg 6
3071, Erps-Kwerps
02 520 26 91