gas.be

Over Gas.be

Gas.be wil een verbindende rol spelen voor een haalbare, betaalbare en duurzame energievoorziening/energietransitie.

Gas.be verbindt de gasindustrie vertegenwoordigt de Belgische transport- (Fluxys) en distributienetbeheerders (Fluvius, Ores, Resa en Sibelga) van gas. Daarbij gaat het niet alleen om de verdediging van de belangen en standpunten van haar leden. Wij brengen ook verschillende partners samen, ontwikkelen projecten en diensten samen met partners.

Gas.be bouwt aan een duurzame energietoekomst door middel van communicatie en dialoog. We zullen de troeven van gas en hernieuwbaar gas als duurzame, betrouwbare, betaalbare en flexibele energiebron beter bekend maken bij particulieren, ondernemingen, politieke en economische beleidsmakers via gerichte campagnes.

Gas.be zet in op hernieuwbare energie en wil een actieve rol spelen in het faciliteren van een duurzame energietransitie. Groen gas maakt duurzaam verwarmen, douchen en koken mogelijk en combineert dat met alle gemakken die een gasaansluiting biedt. Steeds meer automobilisten stappen bovendien over op een auto op gas.

Gas.be verbindt op een duurzame manier. Zij biedt haar expertise aan haar leden en waakt over de veiligheid en de goede werking van de gasinstallaties en gastoestellen dankzij haar laboratorium en haar Cerga-kwaliteitslabel voor gasinstallateurs.

Meer info : gas.be

Gas.be wil een verbindende rol spelen voor een haalbare, betaalbare en duurzame energievoorziening/energietransitie. Gas.be verbindt de gasindustrie vertegenwoordigt de Belgische transport- en distributienetbeheerders van gas.

Meer nieuws van gas.be

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Krijg minimaal € 500 terug bij de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel op gas

Niemand betaalt graag te veel. Dat geldt ook als het over de energiefactuur gaat. Door je oude verwarmingsketel te vervangen door een condenserende gasketel kun je je energieverbruik stevig terugdringen, tot wel 35%. Op die manier bespaar je zo’n 440 euro per jaar. Met de vervangpremie van Gas.be bespaar je ook nog eens 500 euro op de aankoopprijs van je nieuwe ketel.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Wintertime! Hoe bespaar je energie zonder kou te lijden?

De koude wintermaanden komen eraan. Hoe hou je je energieverbruik onder controle, zonder dat je comfort eronder lijdt? Als je overstapt op een nieuwe condensatieketel, verbruik je gemiddeld tot 40% minder. Hello energiebesparing! Dankzij de vervangpremie van 500 euro is je aankoop extra snel terugverdiend.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Waarom overschakelen naar aardgas en niet langer gaan voor mazout?

Heb je thuis nog een oude mazoutketel en is je verwarmingsinstallatie aan vervanging toe? Dan kun je opnieuw voor stookolie kiezen of gaan voor een andere brandstof. Zoals gas bijvoorbeeld. Waarom is dit een goede keuze? Ontdek de vele voordelen.  

Duurzaam verwarmen: daarom combineer je gas met hernieuwbare energie

Duurzaam en zuinig verwarmen, wie wil dat nu niet? Het lukt in alle comfort door gas te combineren met hernieuwbare energie. Dit powerkoppel in de verwarmingswereld heeft je heel wat te bieden. Ontdek de mogelijkheden en laat je adviseren over een installatie op maat.

hybride verwarming
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Verwarmen met gas? Met een gaswarmtepomp kan het nog efficiënter

Bij warmtepompen denk je waarschijnlijk meteen aan een elektrische. Maar ook met gas kan je dit systeem van energie voorzien. Een gaswarmtepomp wordt aangestuurd door een gasbrander. Die zorgt voor een drukverhoging die hete dampen veroorzaakt in de buizen. Net zoals een elektrische warmtepomp zorgt een gaswarmtepomp voor verwarming en de productie van warm water.

gas.be

Vereniging van Belgische transport- en distributienetbeheerders van aardgas.

gas.be

Masuiplein 15
B-1000, Brussel
+32 (0)2 383 02 00
Maandag: 8:00-17:00
Dinsdag: 8:00-17:00
Woensdag: 8:00-17:00
Donderdag: 8:00-17:00
Vrijdag: 8:00-17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten