Daikin Belux nv

Met meer dan 50 jaar ervaring in warmtepompen is Daikin de specialist voor ideale klimaatregeling.

De Daikin warmtepompen bieden een pasklaar antwoord op de stijgende vraag naar energiezuinige producten die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen: ze worden gekenmerkt door een beperkt energieverbruik en lage CO2-uitstoot en halen ¾ van hun energie uit de buitenlucht.

Een Daikin warmtepomp biedt heel wat voordelen. Allereerst dalen de verbruikskosten, waarbij de meerinvestering voor een warmtepomp ten opzichte van sommige traditionele systemen  in vier tot acht jaar is terugverdiend. De warmtepompen vragen bovendien minimaal onderhoud en dankzij de inverter technologie verbruiken ze – anders dan een traditioneel aan/uit systemen – nooit meer energie dan werkelijk nodig is voor het verwarmen van een ruimte.

Welk systeem kiezen?

Wat is de beste oplossing voor u? De keuze van het juiste systeem hangt vooral af van uw specifieke project. Ieder huis is uniek. Het is bovendien uw dagelijkse leefomgeving. Daarom wilt u een verwarmingssysteem dat perfect aan uw behoeften voldoet. Of u nu bouwt of verbouwt, ruim of compact woont de lucht-lucht en lucht-water warmtepompen van Daikin passen efficiënt in elk project. In functie van uw specifiek project kan er geopteerd worden voor één van de technieken maar soms is de ideale oplossing ook een combinatie van verschillende technieken.

Gebruik de Daikin selectietool om te kijken wat voor uw project de juiste warmtepomp oplossing is.

warmtepomp, airco, airconditioning

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Daikin Batibouw 2019
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Het assortiment Daikin Altherma 3rd generation-warmtepompen groeit Energiezuinige verwarming voor superieur comfort

Het Daikin Altherma gamma bestaat uit verschillende warmtepompoplossingen voor nieuwbouwprojecten of voor grote residentiële renovaties. In 2019 wordt het assortiment Daikin Altherma 3rd generation lucht/water-warmtepompen verder uitgebreid. De 60ste editie van Batibouw is voor Daikin de perfecte gelegenheid om deze nieuwe producten te presenteren.

Daikin HVAC
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Onzichtbare integratie HVAC in architecturaal pareltje Immogra

 Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw langs de Kortrijksesteenweg in Gent. Hierbij werd groot belang gehecht aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de uitstraling. Niet in het minst omdat het kantoor het ideale uithangbord is voor hun eigen klanten, waaronder projectontwikkelaars en architecten. Achter de opvallende gevels met grote glaspartijen gaan ruime, moderne lokalen schuil. De minimalistische interieurlook werd onder meer mogelijk door de onzichtbare integratie van de technische installaties, waaronder de verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen van Daikin.

Goed onderhoud van een warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Een goed onderhouden warmtepomp is goud waard

Warmtepompen zijn zuinig en milieuvriendelijk. Ze hebben minder onderhoud nodig dan klassieke verwarmingssystemen, toch verdient het aanbeveling om regelmatig een preventief onderhoud te laten uitvoeren. Het serviceprogramma Stand By Me van Daikin volgt automatisch de installatie op zodat deze optimaal blijft functioneren.

Daikin Airco zomer
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Stijlvol koelen met het nieuwe Daikin Stylish wandmodel

Met de warme zomermaanden voor de boeg is een goede airconditioning in huis een absolute plus. Zeer geschikt zijn de warmtepomp airco’s. Deze koelen de woning snel en efficiënt en dit op een milieu- en energiezuinige manier. Er zijn verschillende types warmtepomp airco’s op de markt. Zeer populair binnen dit gamma zijn de split airco’s. Deze lucht/lucht warmtepompen hebben een binnenunit om de warmte uit de ruimte te onttrekken en een buitenunit die als motor dient en de warmte afvoert. Met hetzelfde systeem kan men in de winter de woning ook snel opwarmen. Men geniet dus met slechts één systeem het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur.

Warmtepompen zorgen vanaf januari voor nóg gunstiger E-peil!
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Warmtepompen zorgen vanaf januari voor nóg gunstiger E-peil!

De Vlaamse regering heeft het voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goedgekeurd om de rekenmethodiek ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’ (EPB) te optimaliseren. Warmtepompen en zonneboilers zullen daardoor in de toekomst zwaarder doorwegen bij de berekening van het E-peil. Vanaf 1 januari 2018 zorgen warmtepompen dus voor een nog lager, gunstiger E-peil!

Daikin Belux nv

DAIKIN, de specialist in warmtepompen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen

Hoofdkantoor Daikin

Avenue Franklin 1b
1300, Waver
0800 840 22
Maandag: 8:00-17:00
Dinsdag: 8:00-17:00
Woensdag: 8:00-17:00
Donderdag: 8:00-17:00
Vrijdag: 8:00-17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten