www.InfoZonneBoiler.be

Alles weten over zonneboilers? Surf naar InfoZonneBoiler.be

Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen die je als bouwer of verbouwer over zonneboilerinstallaties kan hebben? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be, het objectieve zonneboilerinfoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar.

Een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte waarmee u uw huishoudelijk water (keuken, bad of douche), huis of zwembad opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat u kiest voor een milieu- en energiebesparing. 

Maar wat is een zonneboiler precies? Welk type zonnecollector kiest je best en hoe groot moet die dan zijn? Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je wel rekenen op warm water als de zon niet schijnt?  

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke kandidaat-bouwer en verbouwer en elke professional terecht op de www.InfoZonneBoiler.be, hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Www.InfoZonneBoiler.be is geen commerciële site maar een initiatief van Belsolar, een federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie of zonneboilers bij aangesloten zijn. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van sectie 5 van ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken.

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/

 

Diensten: zonneboiler | thermische zonnesystemen

Meer nieuws van www.InfoZonneBoiler.be

Zonneboiler - Werkt een zonneboiler ook in de winter?
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Werkt een zonneboiler ook in de winter?

De winter is het moment bij uitstek om je bestaande verwarmingsinstallatie onder de loep te nemen en te kiezen voor een systeem dat ervoor zorgt dat je de komende maanden en jaren flink op je verwarmingsfactuur bespaart. Zonneboilerfederatie Belsolar raadt aan om hierbij in de eerste plaats aan een zonneboilerinstallatie te denken. Omdat zonneboilers niets dan voordelen bieden en… voor je hiervoor schrik zou hebben…. inderdaad ook werkt in de winter! 

Zonneboiler - zonnecollector op dak
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

De zonneboiler is het meest rendabele zonnepaneel

De Vlaamse Overheid promoot volop de plaatsing van zonnepanelen. Veelal gaat het in de communicatie echter over fotovoltaïsche panelen. Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, wijst erop dat uit alle mogelijke studies en simulaties blijkt dat een zonneboiler, met thermische zonnecollectoren, een veel verstandigere én rendabelere keuze is. Voor wie al een pv-installatie heeft, stelt Belsolar een andere slimme oplossing voor: buffer je overtollige zonne-energie in een boiler in plaats van in een (dure) batterij.

Solarboy
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Alles weten over zonneboilers? SolarBoy wijst je de weg op InfoZonneBoiler.be

Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen over zonneboilerinstallaties die je als bouwer of verbouwer kan hebben? Die krijg je – nu ook op een heel visuele manier – van SolarBoy op www.InfoZonneBoiler.be, het zonneboiler-infoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar

Zonneboiler - zonnecollector op dak
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Zonneboilers worden in ere hersteld bij nieuwe EPB-berekening!

De Vlaamse regering heeft het voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goedgekeurd om de berekening van het EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat) van gebouwen te optimaliseren. Zonneboilers krijgen daardoor waar ze recht op hebben en zullen weer meer meetellen voor een gunstiger E-peil.

Zonneboiler - infografic over gratis sanitair warm water
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Goedkoop, groen en futureproof verwarmen? Kies voor een zonneboiler!

Een zonneboiler met thermische zonnecollectoren is niet alleen de beste oplossing om met de gratis energie van de zon het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen, het is ook de meest milieu- en energie-efficiënte manier om futureproof te wonen. Wim Persoons, voorzitter van zonneboilerfederatie Belsolar, bekend van de website www.InfoZonneBoiler.be, legt uit waarom. 

www.InfoZonneBoiler.be

Alles weten over zonneboilers? Surf naar InfoZonneBoiler.be