www.InfoZonneBoiler.be

Alles weten over zonneboilers? Surf naar InfoZonneBoiler.be

Op zoek naar een concreet, niet-merkgebonden antwoord op alle vragen die je als bouwer of verbouwer over zonneboilerinstallaties kan hebben? Surf dan naar www.InfoZonneBoiler.be, het objectieve zonneboilerinfoplatform van de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar.

Een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte waarmee u uw huishoudelijk water (keuken, bad of douche), huis of zwembad opwarmt. Kiezen voor een zonneboiler betekent dat u kiest voor een milieu- en energiebesparing. 

Maar wat is een zonneboiler precies? Welk type zonnecollector kiest je best en hoe groot moet die dan zijn? Wat is de rendabiliteit van een thermisch zonne-energiesysteem? Kan je nog aanspraak maken op subsidies of premies? Heb je een vergunning nodig? En kan je wel rekenen op warm water als de zon niet schijnt?  

Voor een concreet, niet-merkgebonden antwoord op deze nog veel meer vragen kan elke kandidaat-bouwer en verbouwer en elke professional terecht op de www.InfoZonneBoiler.be, hét objectieve zonneboiler-infoplatform bij uitstek.

Www.InfoZonneBoiler.be is geen commerciële site maar een initiatief van Belsolar, een federatie waarbij quasi alle Belgische leveranciers van systemen voor thermische zonne-energie of zonneboilers bij aangesloten zijn. Sinds 2010 maakt Belsolar deel uit van sectie 5 van ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken.

Meer informatie:

www.InfoZonneBoiler.be

https://www.facebook.com/InfoZonneBoiler.be/

 

zonneboiler, thermische zonnesystemen

Meer nieuws van www.InfoZonneBoiler.be

Vlaams minister Lydia Peeters is de nieuwe meter van SolarBoy én van de pasgeboren WarmtepompboilerBoy

Deze voormiddag, op de openingsdag van Batibouw, heeft Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Lydia Peeters, met veel plezier en enthousiasme, het meterschap aanvaard van SolarBoy en van de pasgeboren WarmtepompboilerBoy.

Hoeveel kost een warmtepomp of zonneboiler?
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Hoeveel kost een warmtepomp of zonneboiler?

Zowel over warmtepompen als over zonneboilers bestaan in België nog heel wat misverstanden. Daarom dat tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen het infoplatform www.InfoWarmtePomp.be hebben opgestart en dat de Belgische zonneboilerassociatie Belsolar de website www.InfoZonneBoiler.be naar voor schuift om objectieve en niet-merkgebonden antwoorden te geven op vragen zoals “Hoe werkt een warmtepomp of zonneboiler precies?”, “Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met een warmtepomp of zonneboiler?” of “Op welke premies geeft een warmtepomp of zonneboiler recht?”. De meest gestelde vraag blijkt die naar de aankoop- of installatieprijs van een warmtepomp of een zonneboiler te zijn. Want daarover bestaat in de pers en op het internet het meest onduidelijkheid. De sectorassociaties hebben daarom een luik richtprijzen warmtepompen en richtprijzen zonneboilers aan hun respectievelijke infosites toegevoegd.

Zonneboiler - zonnecollector op dak
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

De zonneboiler is het meest rendabele zonnepaneel

De Vlaamse Overheid promoot volop de plaatsing van zonnepanelen. Veelal gaat het in de communicatie echter over fotovoltaïsche panelen. Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, wijst erop dat uit meerdere studies en simulaties blijkt dat een zonneboiler, met thermische zonnecollectoren, een veel verstandigere én rendabelere keuze is. En voor wie al een pv-installatie heeft, stelt Belsolar een andere slimme oplossing voor: buffer je overtollige zonne-energie in een boiler in plaats van in een (dure) batterij.

Premies voor zonneboiler - Belsolar
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Geeft jouw zonneboiler recht op premies?

Heb je plannen om een zonneboiler te installeren? Dan is dat een zeer verstandige keuze! Je bewijst niet enkel het milieu een dienst, ook je portemonnee wordt er beter van en je hebt ook nog eens recht op héél wat premies! Zeker dit jaar nog (eindfactuur 2018) en zeker als je een zonneboiler koopt van een fabrikant die aangesloten is bij de Belgische zonneboilerfederatie Belsolar. Want enkel zonnecollectoren van deze fabrikanten staan vermeld op de ‘Green list’ van netbeheerders Eandis en Infrax als zonnecollectoren die vooraf geverifieerd zijn en gegarandeerd recht geven op een premie. De meest recente informatie over de premies voor zonneboilers en de actuele stand van zaken van de Green List, kan je steeds checken op Belsolars zonneboilerinfoplatform: www.InfoZonneBoiler.be.

infozonneboiler.be greenlist
Geplaatst in Technieken > Sanitair > Zonneboiler.

Batibouw 2018 - Batibouw 2018 zet het licht op groen voor zonneboilers!

Tijdens Batibouw 2018 tref in je in hal 12 tal van fabrikanten aan waarbij je terecht kan voor zonneboileroplossingen die ervoor zorgen dat je eenvoudig, milieuvriendelijk en bovenal heel goedkoop een groot deel van je warm water kan aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte. De Belgische zonneboilerassociatie Belsolar en zijn online infoplatform www.InfoZonneBoiler.be wijzen erop dat het nu hét moment is om een zonneboiler te installeren, vermits de premies voor zonneboilers vanaf 2019 zullen dalen. En dat je daarvoor best aanklopt bij een lid van Belsolar, want enkel deze fabrikanten staan vermeld op de ‘Green list’ van netbeheerders Eandis en Infrax als aanbieders van zonnecollectoren die recht geven op een premie.

www.InfoZonneBoiler.be

Alles weten over zonneboilers? Surf naar InfoZonneBoiler.be