Ytong heeft geen bijkomende isolatie nodig en doet het beter dan de EPB-norm

Ytong is het enige materiaal waarmee je sinds de invoering van de Energie-Prestatie en Binnenklimaat-regelgeving (EPB) nog kan bouwen zonder toegevoegde isolatie - en dus geen gevaar loopt dat de isolatie slecht wordt geplaatst en er koudebruggen ontstaan! Ytong beantwoordt probleemloos aan de wettelijke norm, zoals opgelegd door de EPB-regelgeving, en er bestaan blokken die het zelfs veel beter doen. Ytong heeft immers een zeer hoge isolatiewaarde op zich. Dat heeft het te danken aan zijn cellenstructuur. Het is het enige materiaal dat dragend en isolerend tegelijkertijd is!

Bouw je passiefhuis met massieve luchtdichte Ytong-muren

Zelfs als je een passiefhuis wil bouwen, kan je rekenen op Ytong. En dat zonder ingewikkelde constructies met verschillende materialen (met risico dat er slechte aansluitingen ontstaan en niet-EPB-conforme bouwknopen). De nieuwste Low Energy Ytong-blokken hebben zo'n goede Lambda-waarde dat men er muren mee kan optrekken met U-waarde < 15 (passief) zonder dat het nodig is bijkomende isolatie te plaatsen. En dat is niet het enige voordeel. Daar de blokken gelijmd worden, verzekeren zij ook een hoge luchtdichtheid. Een goede luchtdichtheidstest (BlowerDoor) kan een verbetering met 10 punten geven op het E-peil van uw woning.

En dat is mooi meegenomen, want een positief E-peil kan recht geven op subsidies, afhankelijk per regio.

Koudebrugvrije bouwknopen: EPB-aanvaard

Als je nu niet enkel je muren in Ytong-cellenbeton, maar ook je dak en vloeren in Hebel-cellenbetonplaten voorziet, heb je een volledige perfect geïsoleerde woning. Daar er geen verschillende materialen moeten gecombineerd worden en de isolatie van de schil van je woning dus nergens onderbroken wordt, zijn de bouwknopen van je woning probleemloos zonder koudebruggen. Je woning zal gemakkelijk onder het maximum toegelaten EPB-peil blijven. Een woning opgetrokken uit één materiaal is bovendien steeds voordeliger in materiaalaankoop en werkkosten

Selecteer de brochure(s) die je graag wilt ontvangen

Vraag geselecteerde brochures aan