Xella BE nv

Ytong heeft geen bijkomende isolatie nodig en doet het beter dan de EPB-norm

Ytong is het enige materiaal waarmee je sinds de invoering van de Energie-Prestatie en Binnenklimaat-regelgeving (EPB) nog kan bouwen zonder toegevoegde isolatie - en dus geen gevaar loopt dat de isolatie slecht wordt geplaatst en er koudebruggen ontstaan! Ytong beantwoordt probleemloos aan de wettelijke norm, zoals opgelegd door de EPB-regelgeving, en er bestaan blokken die het zelfs veel beter doen. Ytong heeft immers een zeer hoge isolatiewaarde op zich. Dat heeft het te danken aan zijn cellenstructuur. Het is het enige materiaal dat dragend en isolerend tegelijkertijd is!

Bouw je passiefhuis met massieve luchtdichte Ytong-muren

Zelfs als je een passiefhuis wil bouwen, kan je rekenen op Ytong. En dat zonder ingewikkelde constructies met verschillende materialen (met risico dat er slechte aansluitingen ontstaan en niet-EPB-conforme bouwknopen). De nieuwste Low Energy Ytong-blokken hebben zo'n goede Lambda-waarde dat men er muren mee kan optrekken met U-waarde < 15 (passief) zonder dat het nodig is bijkomende isolatie te plaatsen. En dat is niet het enige voordeel. Daar de blokken gelijmd worden, verzekeren zij ook een hoge luchtdichtheid. Een goede luchtdichtheidstest (BlowerDoor) kan een verbetering met 10 punten geven op het E-peil van uw woning.

En dat is mooi meegenomen, want een positief E-peil kan recht geven op subsidies, afhankelijk per regio.

Koudebrugvrije bouwknopen: EPB-aanvaard

Als je nu niet enkel je muren in Ytong-cellenbeton, maar ook je dak en vloeren in Hebel-cellenbetonplaten voorziet, heb je een volledige perfect geïsoleerde woning. Daar er geen verschillende materialen moeten gecombineerd worden en de isolatie van de schil van je woning dus nergens onderbroken wordt, zijn de bouwknopen van je woning probleemloos zonder koudebruggen. Je woning zal gemakkelijk onder het maximum toegelaten EPB-peil blijven. Een woning opgetrokken uit één materiaal is bovendien steeds voordeliger in materiaalaankoop en werkkosten

bouwmaterialen, cellenbeton, bouwoplossingen, bouwsystemen, renovatie, brandveilig bouwen, bouwproducten

Enkele producten van Xella BE nv

Meer nieuws van Xella BE nv

Xella opledingsdagen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Doe-het-zelf bouwen met Ytong: schrijf je in voor de gratis opleiding

Energiezuinig bouwen wordt steeds duurder. Daarom kiezen steeds meer bouwers en verbouwers ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken. De Ytong-opleidingen georganiseerd door Xella zijn dan ook zeer geliefd bij doe-het-zelvers. Wil je ook graag aan de slag met dit veelzijdig bouwsysteem? Reserveer een plaatsje in je agenda voor één van de gratis opleidingen.

Levenslang wonen
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen.

Futureproof bouwen met Ytong: comfortabel wonen in elke levensfase

Wie gaat bouwen, wil liefst zo lang mogelijk van z’n toekomstige woning genieten. En als het even kan, er oud worden in alle comfort. Maar het is best mogelijk dat je (gezins)situatie in de loop der jaren nog verandert, en wat dan? Geen zorgen, want met de flexibele bouwsteen Ytong zit je safe.

Xella silka buitenmuur
Geplaatst in Ruwbouw.

Bezuinig op je energie-uitgaven dankzij massieve buitenmuren met Silka-kalkzandsteen

Zonder de nodige isolatie gaat er zo’n 25% van de warmte in je woning verloren via de buitenmuren. Hierdoor betaal je onnodige energiekosten. Een goede thermische isolatie is dus aangeraden. Ontdek hoe de kalkzandsteen Silka hierin een rol kan spelen.  

Xella ytong brandveilig
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Ytong en brandveiligheid, wat moet je weten?

Op zoek naar een degelijk bouwmateriaal? Dan is cellenbeton het overwegen waard. Het is gemakkelijk te plaatsen, milieuvriendelijk en een goede isolator. Ideaal dus voor de hedendaagse woning. Wist je dat Ytong ook zeer brandveilig is? Ontdek er hier meer over.

7 handige tips om zelf Ytong te plaatsen

Cellenbeton is een dankbaar materiaal voor de zelfbouwer. Een muur in Ytong is snel gebouwd en je hoeft niet extra te isoleren. Wil ook jij aan de slag met cellenbeton? Check dan snel onze tips!

Xella BE nv

Xella biedt met zijn merken Ytong, Silka, Hebel en Multipor duurzame, energiezuinige, toekomstgerichte bouwoplossingen voor uw woning

Hoofdkantoor

Kruibeeksesteenweg 24
2070, Zwijndrecht
03 250 47 00