Eternit nv

Een huis bouwen of renoveren doe je niet zomaar. Je kiest alle nodige materialen met veel zorg uit en hebt daarbij oog voor kwaliteit. Voor de afwerking van dak en gevel reken je op Eternit. Strak en minimalistisch, landelijk en romantisch of eerder tijdloos klassiek, wij bieden voor ieders smaak de perfecte dak- en gevel look.

Eternit is een totaalaanbieder in dak en gevel en garandeert via ijzersterke garanties de lange levensduur en degelijkheid van de producten. Op zoek naar inspiratie voor jouw renovatie- of nieuwbouwproject? Vraag gratis een inspiratieboek aan!

Ontdek onze producten:

Met leien kan je werkelijk alle kanten op! Creëer architecturale effecten op dak én gevel dankzij de verschillende kleuren en dekkingspatronen. Combineer de leien moeiteloos met andere bouwmaterialen zoals hout, natuur- of baksteen. Isoleer je woning aan de buitenzijde, zonder extra fundering. Of neem de volledige bouwschil onder handen en laat dak en gevel naadloos in elkaar overlopen.

Nieuw in het Eternit-gamma: TECTA-leien. Een ingenieuze, gepatenteerde technologie verzegelt het lei-oppervlak en beschermt het zo tegen schade en verkleuring. Meer info

Kennismaken met onze vezelcementleien? Vraag gratis een staal aan!

Kiezen voor kleidakpannen is kiezen voor een duurzaam materiaal met een authentieke en artisanale uitstraling. Onze keramische pannen zijn gegarandeerd 100% natuurlijk en worden uit hoogwaardige Duitse klei vervaardigd. Naast de keramische dakpannen biedt Eternit kleitegelpannen aan. Die zijn kleiner en lijken met de hand gemaakt te zijn. Klei brengt charme en ongeëvenaarde klasse op het dak.

Zelf de charme van klei ervaren? Vraag gratis een staal aan!

Microbetonpannen hebben een erg lage ecologische voetafdruk en zijn recycleerbaar. Bovendien zijn ze erg voordelig en dus budgetvriendelijk. Ze worden in de massa gekleurd, waardoor ze binnenin dezelfde kleur hebben als aan de buitenkant. Het nieuwe microbeton en fijner zand zorgen voor een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat.

De kleuren van onze betonpannen in het echt bewonderen? Vraag gratis een staal aan!

Je denkt aan zonne-energie, maar je houdt niet van de storende opbouwpanelen? Gelukkig heeft Eternit Solesia ontwikkeld: fotovoltaïsche zonneleien of -pannen die bij nieuwbouw of renovatie van het volledige dak perfect in het dakvlak geïntegreerd worden. Ze zijn dan nauwelijks van de andere leien of dakpannen te onderscheiden.

Meer weten? Lees alle informatie over Solesia. Klik vervolgens door naar de Solesia Calculator en bereken jouw ideale zonnesysteem.

Keuze gemaakt? Vind een dakdekker in je buurt!!

Renovatie gepland? Eternit geeft een bonus!

Renoveer je bestaande dak en/of gevel met Eternit leien en onderdak en ontvang een renovatiepremie van 200 à 400 euro. Je vindt de actievoorwaarden van Renocheck op de Eternit website

dakwerken, leien, dakpan, zonnepanelen, renovatie, nieuwbouw, dakpannen

Enkele producten van Eternit nv

Meer nieuws van Eternit nv

Eternit Tecta
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakbedekking.

TECTA-leien: Bescherming van het hoogste niveau

De nieuwe TECTA-leien garanderen een dak- en gevelbekleding die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Een ingenieuze, gepatenteerde coating verzegelt het leioppervlak en beschermt het op die manier tegen schade en verkleuring. Het resultaat: een strakke vorm, egale kleur en authentieke look.

 

Renoveren met leien
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakbedekking.

Renoveren met leien

Leien bieden een grote meerwaarde en zijn een dankbaar materiaal bij renovatie. Doordat ze zo licht zijn, kunnen ze op een lichter dakgebinte of een lichte structuur geplaatst worden zonder dat die versterkt moeten worden. Bij de renovatie van een gevel is het bovendien niet nodig om extra fundering te voorzien. Daarnaast is het mogelijk om bijkomende thermische isolatie te plaatsen. 

Batibouw 2018 - Esthetiek en prestaties in symbiose

BATIBOUW; de jaarlijkse hoogmis voor de (ver)bouwers. Ook Eternit is van de partij met een thematisch ingerichte stand. Bezoekers vinden er gericht én in primeur dak- en geveloplossingen die aan hun noden tegemoetkomen, zoals de ijzersterke TECTA-lei of de authentieke Clavo-lei. Voorts plaatst Eternit zijn online service ‘Vind een dakdekker’ in de kijker waarmee het (ver)bouwers helpt de juiste dakdekker te kiezen. Kortom: heel wat te ontdekken op de Batibouw-stand van Eternit!

Solesia : zonnedak
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Het perfect geïntegreerde zonnedak bestaat

Zonne-energie is populair in België. De technologie wordt steeds beter. Het rendement van de systemen neemt toe. Toch weerhoudt het storend uitzicht van opbouwpanelen nog heel wat mensen om te kiezen voor een ‘groenestroomdak’. De Solesia systemen van dakspecialist Eternit bieden de oplossing.

Dakwerken - Betondakpannen
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Dakpannen uit beton: betaalbaar én ecologisch

Dakpannen uit microbeton zijn heel budgetvriendelijk. Ze hebben namelijk een erg lage ecologische voetafdruk en het energieverbruik in het productieproces is lager dan dat van traditionele kleidakpannen. Voor één m² betonpannen schommelt de prijs tussen 25 en 40 euro (materiaal + installatie, excl. btw). 

Eternit nv

Eternit is marktleider in toekomstgerichte en duurzame oplossingen voor dak en gevel. Meer dan 100 jaar bouwervaring maakt van ons een betrouwbare partner voor al uw nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Hoofdkantoor eternit

Kuiermansstraat 1
1880, Kapelle-op-den-bos
015 71 71 71
Maandag: 8:00-17:30
Dinsdag: 8:00-17:30
Woensdag: 8:00-17:30
Donderdag: 8:00-17:30
Vrijdag: 8:00-17:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten