Als de zon niet bestond, dan was Skylux er niet. De zon is de reden van bestaan voor dit familiebedrijf. Bij Skylux draait alles rond natuurlijk licht.

In 1954 startte grootvader Albert Glorieux een groothandel van glas en spiegels. Huizen met grote ramen vond hij de max. Hoe meer zon, hoe meer vreugde, dat was zijn levensmotto. Daglicht werd zijn grote passie. En onvermijdelijk werd het ook de passie van alle medewerkers.

Na veel experimenteren, opnieuw beginnen, verbeteren en doorzetten was het zover. In 1971 produceerde Skylux zijn eerste lichtkoepels in polyester. Een mijlpaal. Grootvader Albert was ongelooflijk fier.

Zoon Rik nam de fakkel over en zette met een aanstekelijk enthousiasme het bedrijf verder. Zijn gedrevenheid en passie zinderen vandaag nog na in de firma. Na meer dan vijftig jaar staan de Skylux-lichtkoepels in heel Europa nog steeds synoniem voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Intussen leidt Jean, de zoon van Rik, even gedreven het bedrijf en zorgt hij voor nieuwe impulsen.

Skylux is erg trots op het uitgebreide gamma: lichtkoepels in kunststof en glas, opstanden, lichtstraten voor de industriële sector en terrasoverkappingen voor wie houdt van Outdoor Living. Bekijk uiteenlopende realisaties en laat je inspireren.
Daarbovenop nam Skylux recent de Limburgse kmo Nordag over. Nordag lanceerde als Limburgse kmo 10 jaar geleden een nieuwe kijk op dakramen. Het Nordag-dakraam is een intelligent en kwalitatief systeem van Belgische makelij met heel wat troeven. Dankzij deze overname combineert de firma de jarenlange knowhow van een lokale pionier met de expertise van een sterke Europese speler als Skylux.

De missie blijft dus al deze jaren onveranderd: zoveel mogelijk gratis daglicht tot bij de mensen brengen. Het zit in het DNA van Skylux, en dat zal nog vele generaties zo blijven. Zeker weten!

Interesse in de daglichtoplossingen van Skylux? Ontdek meer info in de gratis brochures over dakvensters, lichtkoepels en terrasoverkappingen.
Nog vragen of benieuwd naar een offerte op maat? Neem contact op met Skylux. Vind hier een ervaren plaatser in je buurt.

Selecteer de brochure(s) die je graag wilt ontvangen

Vraag geselecteerde brochures aan