Decospan

Decospan is marktleider in de verwerking van fineer. Al meer dan 40 jaar produceren we kwalitatieve gefineerde panelen, houten vloeren, lambriseringssystemen, akoestische houtproducten, wand- en plafondpanelen, afgekante meubelonderdelen, houten balkjes, en nog veel meer. We zijn een  betrokken familiebedrijf met een passie voor hout die vinger aan de pols houden met de bouwwereld. Zo bedenken we innovatieve houtoplossingen op veel gestelde vragen of vaak voorkomende interieurproblemen bij architecten, schrijnwerkers, meubelmakers…

We spitsen ons toe op 2 dienstverleningen. Enerzijds helpen we professionals met onze Branded Solutions. Met deze 8 merken bieden we kant-en-klare houtproducten voor interieur aan. Shinnoki, Querkus, Nordus en Astrata zijn onze bekendste merken voor afgewerkte panels en houten wanddecoratie. Parky en Cabbani zijn onze 2 vloermerken. Elk merk en collectie ontwikkelden we speciaal om in te spelen op de huidige interieurtrends en om fineer toegankelijker te maken.

Daarnaast bieden we ook onze Total Wood Solutions zijn. Hier kies je één van onze 165 houtsoorten en verlijmen we die op een draagplank in MDF, vezelplaat, multiplex of triplex, ... Fineer is meestal 0,6 mm dik maar ook dikkere varianten zijn verkrijgbaar. Samen met een houtexpert kijken we dan om hout in uw interieurproject te integreren. Ook begeleiden we je bij de houtafwerkingen, zijnde geolied, gevernist of gebeitst, en de correcte kleurafstemming met bvb. andere materialen. Onze fineeroplossingen op maat bieden eindeloos veel mogelijkheden om tot een geslaagd resultaat te komen dat past bij uw wensen en budget.

Fineer panels, wandpanelen, houten wandbekleding, houten plafondbekleding, vloeren parket, houten latjes interieur, houten muurbekleding

Meer nieuws van Decospan

Parket Cohiba
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Je parket onderhouden: ontdek 4 tips om jouw houten vloer in topvorm te houden

Parket is al jaren één van de populairste vloeren om te plaatsen in een nieuwbouw of renovatie. Reden van zijn succes? De tijdloze en elegante uitstraling die elk interieur naar een hoger niveau tilt. Met het juiste onderhoud en behandeling blijft je geliefde houten vloer tientallen jaren in topvorm. Ontdek onze vier beste tips.

uitkiezen fineer
Geplaatst in Inrichting > Binnenschrijnwerk.

Hout voorschrijven in je interieurproject? Laat je begeleiden door een Wood Consultant

Fineer kent al enkele jaren een sterke opmars binnen interierinrichting. Logisch, want het is niet alleen een duurzaam maar ook een veelzijdig, natuurlijk materiaal. Er bestaan honderden houtsoorten die je elk op verschillende manieren kan snijden en voegen. Bovendien kan je de toplaag afwerken met tal van scratching- en brushtechnieken. En als kers op de taart werk je je favoriete houtsoort af met olie, vernis of beits. Om jezelf als architect of interieurbouwer niet te verliezen, is het een goed idee om je te laten begeleiden door een Wood Consultant.

keuken decospan
Geplaatst in Inrichting > Keuken.

De voordelen van kant-en-klare fineerplaten in keukens

Het gebruik van fineer in keukens is niet meer weg te denken. Fineer heeft dan ook heel wat voordelen ten opzichte van massief hout en is sterker dan je denkt. Daarom ontwikkelde Decospan haar Shinnoki-collectie: kwalitatieve, afgewerkte gefineerde panelen waarmee keukenbouwers, meubelmakers of architecten gemakkelijk prachtige keukens ontwerpen.

Decospan Fineer
Geplaatst in Inrichting > Wand en Plafond.

Slechte akoestiek in een ruimte? Zo pak je dit aan in stijl!

Een ruimte waarin je elkaar niet goed verstaat en waarin geluid lang nagalmt, het is geen fijne plek om te verblijven. Hoe kun je de akoestiek van een ruimte blijvend verbeteren op een decoratieve manier? We tippen je een veelzijdige oplossing.

Oak vintage Hoboken wandbekleding
Geplaatst in Inrichting > Binnenschrijnwerk.

Geef jouw interieur een trendy look met houten wandbekleding

In 2020 is houten wandbekleding opnieuw helemaal in en is het niet meer weg te denken in woonkamers, slaapkamers, inkomhallen en kantoren. Je vindt 3 toepassingen terug in wanddecoratie, elk met hun eigen look en feel. Of je nu kiest voor houten tegels, planken of latjes, met Astrata creëer je een modern interieur.

Decospan

Decospan produceert houtoplossingen die je makkelijk in elk interieur integreert. Onze houtexperten maken je wegwijs in het brede gamma van fineer, houten vloeren, gefineerde panelen of wandbekleding.

Decospan

Lageweg 33
8930, Menen
056 52 88 00
Maandag: 8:00-12:00, 13:00-17:00
Dinsdag: 8:00-12:00, 13:00-17:00
Woensdag: 8:00-12:00, 13:00-17:00
Donderdag: 8:00-12:00, 13:00-17:00
Vrijdag: 8:00-12:00, 13:00-17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten