Egeda NV

Alles onder één dak Uw betrouwbare partner in sanitair, verwarming, ventilatie en luchtzuivering

Egeda werd in 1952 opgericht en was oorspronkelijk voornamelijk fabrikant van sanitaire producten en andere draai- en freeswerkproducten. De volgende decennia werd de eigen productie geleidelijk afgebouwd en werd omgeschakeld naar een exclusieve vertegenwoordiging van meerdere kwaliteitsmerken uit de sanitaire-, verwarmings-, ventilatiebranche en luchtzuivering.

De meeste gekende merken zijn:

  •  Ventilatie (Egeda kanaalsystemen, Global Plasama solutions–luchtzuivering, Ecostream WTW by Buva, Airflex Ingermio (kunststof ventilatieleidingen)
  • Sanitair (Bravat-badkameraccessoires, Kermi-douchewanden en deuren, Kaldewei-baden, douches & wastafels)
  • Rookgasafvoer (Expo-Inox, rookgasafvoerkanalen in inox en kunststof, CLV-schouwen)
  • Installatiemateriaal (Egeda installatiematerialen, GFS PLT gasleidingen, Atusa-gietijzeren fittingen, Comisa-knel & persfittingen voor sanitair, CV en gas)

Goede ligging. De firma is zeer strategisch gelegen, vlakbij de E313 autosnelweg, niet ver van Antwerpen. Egeda beschikt over een magazijn van 10.000 m2. Groothandel, installateur, loodgieter of architect kunnen op afspraak samen met hun klant de toonzaal van Egeda bezoek voor de producten van Kermi of Kaldewei, of een afspraak maken voor bijkomende informatie in de eigen scholingsruimte.

Egeda hecht veel belang aan de steun aan professionele gebruikers, met bv. ondersteuning op de werf in de keuze van producten. De activiteit houdt dus vaak niet op bij de levering. Egeda organiseert overigens ook regelmatig opleidingssessies rond nieuwe technieken in de vestiging in Herentals.

Dankzij een performante calculatie-afdeling kunnen offertes snel opgemaakt worden. Deze reactiesnelheid is een bijkomende troef van Egeda. En eenmaal de offerte is goedgekeurd, moeten de plannen snel gerealiseerd worden, en moeten levering en uitvoering natuurlijk snel volgen... Klanten kunnen het hele jaar door rekenen op snelle leveringen vanuit het centrale magazijn in Herentals.

Bijna 70 jaar actief in de sanitaire-, verwarmings-, en ventilatiemarkt! Als dynamische firma in volle groei is het vanzelfsprekend dat de professional kiest voor een innovatieve, betrouwbare en professionele partner die reeds gedurende decennia haar knowhow aangetoond heeft: Egeda is dan ook met recht en rede "Uw betrouwbare partner in sanitair, verwarming, ventilatie & luchtzuivering" te noemen! 

Selecteer de brochure(s) die je graag wilt ontvangen

Vraag geselecteerde brochures aan