Asbitech, asbestverwijdering

Asbitech is gecertificeerd en erkend om alle asbesthoudende toepassingen te verwijderen, zowel voor hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest. Asbitech kan u bij omvangrijke en complexe projecten op het gebied van asbestverwijdering en afbraakwerken bij staan met advies en begeleiding .  In oudere huizen/gebouwen  (van vóór 1998) kun je nog op allerlei plekken asbest tegenkomen. Het werd vroeger zeer veel gebruikt omdat het brandwerend is en goed isoleert. Maar het heeft ook een groot nadeel: asbestvezels zijn levensgevaarlijk als je ze inademt.  

Vlaanderen heeft nu een versneld asbestafbouwbeleid om tegen 2032 asbest uit (openbare) gebouwen te verwijderen en engageert zich voor een ASBESTVEILIG Vlaanderen in 2040.   In dit kader wordt het ook voor Particulieren verplicht bij de woningpas een asbestinventaris te voorzien, in geval van verkoop van gebouw van voor 2001.   

Asbest kan overal in huis zitten. Je kunt het bijvoorbeeld vinden in plafondplaten, zachtboard platen, platen achter de cv-ketel, een schouw of vensterbank van imitatiemarmer , afvoerbuizen van cement, vloerzeil (keuken/trap) en de kit van kozijnen. Zeker ook bij afvoerbuizen, riolering, ventilatiekanalen, isolatiemateriaal, pakkingen, lijmen & oude huishoudtoestellen.  

asbestverwijdering, afbraakwerken , asbestadvies

Meer nieuws van Asbitech, asbestverwijdering

Wissel aan de top bij Asbitech

Als we terugblikken op iets meer dan 5 jaar Asbitech, dan zien we hoe met een enorme drive en enthousiasme een bedrijf stevig op de kaart kan gezet worden.

Asbest in mijn woning: verwijderen of niet?

Je vermoedt dat er asbest zit in je woning of gebouw. Hoe krijg je zekerheid en wat doe je ermee? Laten zitten, of (laten) verwijderen? Ontdek onze adviezen en leer waar je terecht kan voor hulp.

Woning verkopen? Denk aan het nodige asbestcertificaat!

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3500 bouwmaterialen is verwerkt. Wil je een woning verkopen die voor 2001 werd gebouwd, dan heb je een asbestcertificaat nodig. Dat informeert de potentiële koper over de eventuele aanwezigheid van asbest. Waarom deze verplichting en wat moet je erover weten?

Asbest verwijderen: waarom, wanneer en door wie?

Tijdens renovatiewerken in oudere woningen komt vaak bouwmateriaal bloot te liggen dat asbest bevat. Je kan dit best (laten) verwijderen. Mag je dit zelf doen? Zijn er subsidies voor voorzien? Ontdek er hier meer over!

Hoe herken je asbest? Ontdek onze beste tips!

Stel, je bent je woning aan het renoveren en je stoot op materiaal dat mogelijk asbest bevat. Tricky, want asbest houdt gezondheidsrisico’s in. Hoe krijg je zekerheid? Leer hoe je asbest herkent én hoe je afrekent met deze gevaarlijke stof.

 

Asbitech, asbestverwijdering

Asbitech is gecertificeerd en erkend om alle asbesthoudende toepassingen te verwijderen. Zowel voor hechtgebonden als niet-hechtgebonden asbest. De keuze van de toe te passen techniek hangt o.a. af van de toestand waarin het asbest zich bevindt.

Asbitech

Conservenweg 6C
2940 , Stabroek
03 605 03 63
Maandag: 7:00-17:00
Dinsdag: 7:00-17:00
Woensdag: 7:00-17:00
Donderdag: 7:00-17:00
Vrijdag: 7:00-17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten