ING België nv

Een bank die u zoveel mogelijk concrete informatie geeft, die u advies geeft op elk moment in uw leven. Dat is ING.

Als u studeert

Werken en studeren, Erasmusprogramma, ... Enkele tips om door uw studententijd te vliegen. Ik wil meer weten

Als u alleen (of samen) gaat wonen

Huurcontracten, verhuizen, administratieve rompslomp ... Met onze checklist vergeet u niets! Ik wil meer weten

Als jullie wegen scheiden

Een moeilijk moment in uw leven. Zeker omdat u veel belangrijke beslissingen moet nemen. ING helpt u ... Ik wil meer weten

Als u nu al aan later denkt

Hoeveel pensioen krijgt u? Wanneer begint u best met pensioensparen? ING heeft een antwoord op al uw vragen! Ik wil meer weten

bank, lening, woonkrediet, hypotheek, leningen

Meer nieuws van ING België nv

(Ver)bouw- of woonlening: welke uitgaven mag je ermee financieren?

Wie op zoek is naar een lening voor een (ver)bouw- of woonproject ontdekt algauw dat er diverse soorten bestaan. Naast het hypothecair krediet is er ook de renovatielening, de eco-renovatielening en het overbruggingskrediet. Welke lening past het best bij jou? En wat zijn de beperkingen? Je ontdekt het zo.

Wordt verwacht: de renteloze energielening tot 60.000 euro voor nieuwe eigenaars

Ben of word jij de nieuwe eigenaar van een huis of appartement dat niet energiezuinig is? Renoveer je het binnen de 5 jaar zo grondig dat het EPC-label sterk verbetert, dan kan je daarvoor vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro krijgen. Daarbovenop zal je een EPC-labelpremie tot 5.000 euro kunnen opstrijken. Let wel, deze maatregelen zijn nog niet definitief goedgekeurd.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Je wil een huis kopen of bouwen maar je oude woning is nog niet verkocht. Niet ideaal, want je hebt het geld van die verkoop wel nodig. Herkenbaar? Dan komt een overbruggingskrediet goed van pas. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen? Een update!

Wat is de termijn voor de goedkeuring van een lening door de bank?

Wanneer je een lening aanvraagt bij de bank om bijvoorbeeld een woning of bouwgrond te kopen, wil je graag snel een antwoord. Ongeduldig? Ontdek hoelang de bank erover doet om te beslissen.

Hoeveel van mijn inkomen mag ik besteden aan een woonlening?

Besteed niet meer dan een derde van je inkomen aan de afbetaling van je woonlening, het is een vaak gehoord advies. Maar is dit nog wel actueel? Hoeveel van je inkomen mag je besteden aan je lening, en is dat leefbaar? We zochten het voor je uit.

ING België nv

Uw geld beheren was nog nooit zo eenvoudig!

Hoofdkantoor ING

Marnixlaan 24
1000, Brussel