www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’. Zo spaar je niet alleen het milieu, maar geniet je ook van veel meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een heel stuk mooier uitziet, met een betere verhuur- of verkoopprijs als gevolg. Jouw ideale BENOvatietraject uitstippelen? Surf dan naar  www.mijnBENOvatie.be. Die helpt je – via 5 BENOvatiestappen – heel  graag op de goede weg met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Vlaanderen BENOveert

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, ‘BENOveert’ vanaf nu. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere energiefactuur, meer comfort, meer premies, een gezonder binnenklimaat, een esthetische en financiële meerwaarde van je huis, minder CO2-uitstoot…

5 BENOvatiestappen

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van het dak, dan die van de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, vervolgens de vloer en tot slot de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst.

  1. Ik wil mijn dak BENOveren
  2. Ik wil mijn buitenmuren BENOveren
  3. Ik wil mijn glas, ramen of deuren BENOveren
  4. Ik wil mijn vloeren BENOveren
  5. Ik kies voor de juiste BENOvatietechnieken voor​

Bij elk van die stappen vindt hij een schat aan informatie over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen  – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement  – te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan. 

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die de Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe hij kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want hij preciseert van a tot z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.

 

Meer info

www.mijnBENOvatie.be

www.facebook.be/mijnBENOvatie

BENOveren, BENOvatie, energiebesparing, renoveren, renovatie, isolatie, ventilatie, verwarming, hernieuwbare energie, energiezuinig

Meer nieuws van www.mijnBENOvatie.be

Renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

Wil je je renovatieplannen naar een hoger niveau tillen? Dan kies je best voor BENOveren. Door slim en beter te renoveren verlaag je je energiefactuur, draag je je steentje bij voor het milieu, verhoog je je wooncomfort en de waarde van je woning. Benieuwd hoe je dit in de praktijk toepast? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be. Ga mee op ontdekking. 

Ga je renoveren? Laat je informeren en inspireren door het gratis magazine BENO

Heb je verbouwplannen maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak kennis met BENOveren! Wil je je woning energiezuinig, slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken op de meest kostenefficiënte manier? In het gratis magazine BENO, een initiatief van de Vlaamse verbouwsector, vind je inspiratie en een heleboel tips & tricks.

Hoe energiezuinig is je woning en waar kan het beter? Ontdek het met een gratis test!

Heb je renovatieplannen of BENOvatieplannen? Slim en doordacht renoveren met het oog op de toekomst, levert je heel wat voordelen op. Minder energiekosten bijvoorbeeld. Zet stappen in de goede richting, ga aan de slag met de BENOvatietest.  

BENOveer en profiteer vanaf 2021 van een nieuwe labelpremie én tot 60 000 euro renteloze lening

Wie een woning koopt, wordt binnenkort nog extra gestimuleerd om die te ‘BENOveren’, zo besliste de Vlaamse regering op 10 juli 2020. Bovenop de premies voor energiezuinige renovaties die nu al bestaan, zal een renovatie waarbij het energielabel van de woning drastisch verbeterd wordt namelijk recht geven op een labelpremie. Bovendien wordt de renteloze energielening uitgebreid van maximum 15.000 euro voor ‘prioritaire’ doelgroepen naar maximum 60.000 euro, zonder inkomensgrens. Ontdek wat deze nieuwigheden inhouden.

Mijn benovatie magazine
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen.

Slim én kosteneffectief BENOveren? Laat je inspireren!

Waarom BENOveren in plaats van renoveren? Hoe kan je je woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken? En hoe pak je dat alles op de meest kosteneffectieve manier aan? Kandidaat-renoveerders vinden heel wat van hun vragen beantwoord in de nieuwste editie van magazine BENO, een initiatief waarmee tal van belangrijke actoren uit de Vlaamse verbouwsector de Ik BENOveer-campagne van het Vlaams Energieagentschap ondersteunen. Dit gratis magazine wordt vanaf nu tot eind 2020 op meer dan 100.000 exemplaren verspreid. Het wordt ook gratis per post opgestuurd na aanvraag via www.BENOmagazine.be.

www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig, ‘BENOveert’. Volg op www.mijnBENOvatie.be je ideale BENOvatietraject in 5 BENOvatiestappen: dak, buitenmuren, glas en schrijnwerk, vloer en technieken