www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’. Zo spaar je niet alleen het milieu, maar geniet je ook van veel meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een heel stuk mooier uitziet, met een betere verhuur- of verkoopprijs als gevolg. Jouw ideale BENOvatietraject uitstippelen? Surf dan naar  www.mijnBENOvatie.be. Die helpt je – via 5 BENOvatiestappen – heel  graag op de goede weg met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Vlaanderen BENOveert

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen daar voortaan niet meer aan mee. Wie verstandig is, ‘BENOveert’ vanaf nu. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere energiefactuur, meer comfort, meer premies, een gezonder binnenklimaat, een esthetische en financiële meerwaarde van je huis, minder CO2-uitstoot…

5 BENOvatiestappen

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van het dak, dan die van de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, vervolgens de vloer en tot slot de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst.

  1. Ik wil mijn dak BENOveren
  2. Ik wil mijn buitenmuren BENOveren
  3. Ik wil mijn glas, ramen of deuren BENOveren
  4. Ik wil mijn vloeren BENOveren
  5. Ik kies voor de juiste BENOvatietechnieken voor​

Bij elk van die stappen vindt hij een schat aan informatie over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen  – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement  – te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan. 

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die de Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe hij kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want hij preciseert van a tot z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.

 

Meer info

www.mijnBENOvatie.be

www.facebook.be/mijnBENOvatie

BENOveren, BENOvatie, energiebesparing, renoveren, renovatie, isolatie, ventilatie, verwarming, hernieuwbare energie, energiezuinig

Meer nieuws van www.mijnBENOvatie.be

Hoe energie(on)zuinig is je woning en wat kun je eraan doen? Doe de BENOvatietest en krijg gratis BENOvatieadvies

Dubbel glas met een ug-waarde van 2,8 W/m²K, isoleert dat genoeg? 10 cm isolatie in mijn hellend dak, volstaat dat? Hoe los ik schimmel in de badkamer op? Ik heb geen mechanisch ventilatiesysteem, is dat erg? Een slechte EPC-score doordat ik elektrisch verwarm, hoe verbeter ik die? Ik heb geen waterontharder en regenwaterfilter, is dat een probleem? Allemaal vragen die woningeigenaars zich kunnen stellen.  Nu krijgen ze een overzichtelijk, digitaal en gratis rapport en gepersonaliseerd en objectief BENOvatieadvies dankzij de nieuwe BENOvatietest op www.mijnBENOvatie.be, dé informatiesite over BENOveren.

benovatie bord
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen.

Zicht op een nieuwe woning? Stel de juiste prioriteiten.

Ben je op zoek naar een woning om te kopen of te huren? Of ga je binnenkort verhuizen? Een leuke stap, maar ook een waar nog wat werk, geld en keuzestress bij komt kijken om van het huis je eigen thuis te maken. Ontdek hoe je slim omspringt met je budget.

benovatie mcbook
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen.

Investeer slim in je renovatie, kies voor BENOveren

Renoveren is onlosmakelijk verbonden aan investeren. Investeren in ruimte en het efficiënt gebruik ervan, en in meer comfort. Wil je slim renoveren, dan denk je best ook aan energetische verbeteringen door te BENOveren, ‘beter te renoveren’. 

benovatie i pad
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen.

Ontdek het overzicht van alle BENOvatiepremies 2019

Heb je renovatieplannen in 2019? Dan is BENOveren een goed voornemen. BENOveren staat voor beter renoveren. Dat levert heel wat voordelen zoals betere renovatiepremies op. Ontdek er snel meer over. 

Stakeholders Renovatiepact stellen nieuw magazine BENO voor

Tijdens de openingspersconferentie van de beurs Batibouw, hebben tal van stakeholders uit de Vlaamse verbouwsector de tweede editie van het magazine BENO voorgesteld aan Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. BENO, het informatie- en inspiratiemagazine voor de ‘betere renoveerder’, is een initiatief van tal van producenten van bouwmaterialen, sectorassociaties, netbeheerders en architecten- en aannemerfederatie, om de Ik BENOveer-campagne van het Vlaams Energieagentschap ondersteunen. Het wordt op meer dan 100.000 exemplaren verspreid, o.a. op tal van stands op Batibouw en het wordt ook gratis per post opgestuurd na aanvraag via www.BENOmagazine.be.

www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig, ‘BENOveert’. Volg op www.mijnBENOvatie.be je ideale BENOvatietraject in 5 BENOvatiestappen: dak, buitenmuren, glas en schrijnwerk, vloer en technieken