Primagaz Belgium N.V.

Niet aangesloten op het aardgasnetwerk, maar toch genieten van alle voordelen van gas? Dat kan! Dankzij de propaanoplossingen van Primagaz.

Is propaan iets voor jou en is jouw woning klaar voor een Primagaz-systeem? Daar kom je achter in deze eenvoudige test! Of neem rechtstreeks contact op voor een vrijblijvende afspraak of advies.

Op basis van je geschatte verbruik, je beschikbare ruimte en andere parameters, wordt er gekozen voor een bovengrondse of een ondergrondse gastank of gasflessen voor de opslag van het propaangas. De installatie en het onderhoud gebeuren steeds door professionele experts.

Als je woning in de toekomst toch kan worden aangesloten op het aardgasnetwerk, is dat geen enkel probleem: de installatie kan op een eenvoudige manier worden aangepast aan het aardgasnetwerk.

En natuurlijk heb je met propaangasflessen van Primagaz ook altijd energie bij de hand, of het nu voor je barbecue, terrasverwarming of voor onkruidbestrijding is.

Kortom, een oplossing op maat voor elke energievraag!

BioLPG, de energie van de toekomst

Naast klassiek propaan, dat van nature al tot 16% minder COuitstoot dan stookolie en geen fijn stof, is Primagaz sinds 2018 ook de exclusieve leverancier van bioLPG. BioLPG of biopropaan is voor 100% geproduceerd uit duurzame grondstoffen en is met een CO2-uitstoot van 40 tot 80% minder dan conventioneel propaan ook een stuk milieuvriendelijker dan ‘gewone’ brandstoffen. Ontdek er alles over op deze pagina.

Download onze infobrochure

Wil je graag meer weten over de oplossingen die propaangas kan bieden voor jouw woning? Download hier de infobrochure van Primagaz.

propaangas, gastank, gasfles

Meer nieuws van Primagaz Belgium N.V.

Geen gasaansluiting? Verwarm duurzaam met (bio)propaan

‘Duurzaamheid’, een term die de laatste jaren niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Ook voor de verwarming van onze woning streven we voor alternatieven voor fossiele brandstoffen. De keuze van energiebron is dus ook belangrijk. Maar wat als er bijvoorbeeld geen aardgasaansluiting aanwezig is in je straat? Ontdek de mogelijkheden.

 

 

5 misvattingen over propaangas

De energiekeuze is een belangrijke factor in elk bouw- of verbouwproject. Prijs, veiligheid en gebruiksgemak worden nauwkeurig afgewogen … Vaak wordt gekozen voor gas omwille van de vele voordelen op vlak van comfort en duurzaamheid, maar wat als je woont op een plek zonder aardgasaansluiting? Dan biedt Primagaz je toch een hoogwaardig alternatief, nl. propaangas. 

 

Wat na het verbod op de installatie van stookolieketels ? Propaan is een beschikbaar en betaalbaar alternatief

De Vlaamse regering besliste tijdens haar superministerraad een uitgebreide reeks maatregelen om de klimaatwijziging af te remmen en de luchtkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Onder meer mogen vanaf 2021 bij nieuwbouw en zogenaamde energetische verbouwingen geen nieuwe stookolieketels worden geplaatst. De Vlaamse regering zal er bij de federale regering bovendien op aandringen om in het in het Energiepact aangekondigd verbod op de verkoop van nieuwe stookolieketels te vervroegen. Een beslissing die duidelijk aangeeft dat een evolutie naar milieuvriendelijkere alternatieven zich opdringt. Gelukkig zijn er nu al alternatieven die onmiddellijk beschikbaar én betaalbaar zijn.

Primagaz batibouw
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Propaan en bio propaan: het slimme alternatief

In deze veranderende wereld wijzigt ook de manier waarop we met energie omgaan. Als marktleider speelt Primagaz een actieve rol in deze energie-transitie. Naast reguliere propaangas - sowieso al een stuk milieuvriendelijker dan stookolie - biedt Primagaz gezinnen en bedrijven vandaag al dé energie van de toekomst aan: het net zo veilige en gebruiksvriendelijke, maar bovendien bijzonder duurzame
bio-propaan. Een Europese première!

Primagaz Belgium N.V.

Propaangas van Primagaz is een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing voor woningen die niet aansluitbaar zijn op het aardgasnetwerk.

Hoofdkantoor Primagaz

Kanaalweg 87
3980, Tessenderlo
013/61.82.00
013/61.82.99
Maandag: 8:00-17:00
Dinsdag: 8:00-17:00
Woensdag: 8:00-17:00
Donderdag: 8:00-17:00
Vrijdag: 8:00-17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten