Informazout

Informazout is bij uitstek het kenniscentrum waar je terecht kunt voor alle informatie over verwarmen met stookolie. De focus ligt daarbij vooral op duurzaam en efficiënt verwarmen en de combinatie met hernieuwbare energie.

mazout, verwarming

Meer nieuws van Informazout

ineratec 1
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Duurzaam verwarmen: verwarm je je straks met een van deze nieuwe brandstoffen? En wat met je huidige stookolieketel?

Vandaag verwarmt 1 op de 3 Belgische gezinnen met stookolie. Dit terwijl Europa tegen 2050 koolstofneutraal wil zijn. Hoe kunnen we duurzamer gaan verwarmen, zonder onze stookolieketel op te geven? Werp een blik in de toekomst en maak kennis met de koolstofneutrale brandstoffen, want je zal er nog veel over horen! 

FAME
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Ontdek FAME, een hernieuwbare brandstof die in je mazoutketel kan

Hoe kun je duurzamer verwarmen met je bestaande mazoutketel? In verschillende Europese landen, en sinds eind vorig jaar ook in België, verwarmen testgezinnen zich met een mengsel van stookolie en FAME, een biobrandstof op basis van natuurlijke oliën of gebruikte frituurolie. In Scandinavië verwarmt men al meer dan 10 jaar op pure FAME. Veelbelovend!

Informazout HVO
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Vervang je de stookolie in je mazoutketel binnenkort door de koolstofneutrale vloeibare brandstof HVO?

Belandt je mazoutketel binnenkort bij het oud ijzer? Niet als het aan de ontwikkelaars van koolstofneutrale vloeibare brandstoffen (zoals HVO, FAME, Bio-mass-to-Liquid en e-fuels) ligt. Deze brandstoffen zijn namelijk klimmaatneutraal en bieden vandaag een goed alternatief voor fossiele vloeibare brandstof. Verken mee de mogelijkheden van HVO, een milieuvriendelijke brandstof.

Stookolieketels blijven ook na 2020 een verstandige voor bouwers en verbouwers.
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Misverstanden over stookolieketels doorprikt

Stookolieketels blijven ook na 2020 een verstandige en energie-efficiënte investering voor bouwers en verbouwers. Het Vlaams Energie en Klimaatplan 2021-2030 dat eind vorig jaar groen licht kreeg, is hier glashelder over. Voor performante stookolieketels zal er zeker een plaats beschikbaar blijven in onze maatschappij en de verwarmingsmix van de toekomst. De nieuwe richtlijnen verplichten straks niemand om af te stappen van een stookolieketel.

Hybride verwarming
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Een hybride verwarmingssysteem: wat kost het en wat brengt het op?

De Vlaamse overheid wil tegen 2050 elk huis of appartement even energiezuinig maken als een nieuwbouwwoning. Dat lukt alleen als we beter isoleren en zo energie-efficiënt mogelijk verwarmen. Met een hybride verwarmingssysteem bijvoorbeeld! Ontdek de voordelen en het kostenplaatje.

Informazout

Informazout is een vzw die informatie verstrekt over alles wat met mazoutverwarming te maken heeft.

Hoofdkantoor informazout

Dauwstraat 12
1070, Brussel
078 15 21 50