Primagaz Belgium N.V.

Kan je woning niet aansluiten op het aardgasnetwerk, maar wil je toch genieten van alle voordelen van gas? Dat kan! Dankzij de propaanoplossingen van Primagaz. Propaangas kan worden opgeslagen in gasflessen en in gastanks (bovengronds of ondergronds).

Propaangas in een tank

Propaan in een tank biedt je exact dezelfde voordelen als aardgas. Zo kun je propaangas in je woning gebruiken voor je centrale verwarming, sanitair warm water, een sfeerhaard en zelfs je gasfornuis. Propaangas is de ideale oplossing als je gaat verbouwen en wilt overstappen van stookolie naar gas, maar geen aardgas hebt in je straat. Maar ook als je gaat bouwen en op zoek bent naar een budgetvriendelijk alternatief voor een warmtepomp of als je wilt combineren met andere duurzame energiebronnen.

Primagaz biedt voor elke situatie een oplossing op maat met een bovengrondse of ondergrondse gastank. De bovengrondse tanks zijn beschikbaar in verschillende formaten, afhankelijk van jouw verbruik en beschikbare ruimte. Wil je de tank eigenlijk liever niet zien staan in je tuin? Dat kan, dankzij de ondergrondse gastanks. Discreet weggewerkt in je tuin, enkel het deksel is zichtbaar.

Voor de plaatsing van een gastank moeten bepaalde veiligheidsafstanden worden gerespecteerd. Primagaz legt steeds de focus op veiligheid. De installatie en het onderhoud gebeuren altijd door professionele experts, zodat jij kan genieten van alle voordelen van gas, in alle veiligheid. Er bestaan verschillende tariefformules, met elk een ander niveau van dienstverlening. Ook om je gasvoorraad te beheren biedt Primagaz je verschillende mogelijkheden. Zo ben je vrij om de methode te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie en behoeften: via een geautomatiseerd meetsysteem, met een inhoudsmeter of via een afstandsmeter.

Is het voor jouw woning niet mogelijk om een gastank te plaatsen? Geen nood, ook dan is er een oplossing op maat met gasflessen. Wil je propaangasflessen gebruiken voor je warm water en je verwarming? Maak het jezelf dan gemakkelijk door de gasflessen aan elkaar te verbinden met een koppelstuk. Is de eerste fles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de volle. Zo kom je nooit voor vervelende situaties of lege gasflessen te staan.

Ben je geïnteresseerd in propaangas en wil je graag een indicatie van de prijs? Via deze online tool kan je zelf je prijs berekenen. Zit je met concrete vragen? Neem dan contact op. Primagaz helpt je graag verder!

Propaangas in flessen

Voor welke toepassing je ook een gasfles wilt kopen, Primagaz heeft dankzij haar uitgebreid assortiment  altijd een oplossing. Of het nu gaat om een barbecue, om te koken in je caravan of om je (vakantie)woning te verwarmen. Primagaz biedt lichte gasflessen aan voor je gebruik thuis, in de tuin of op de camping, maar ook grotere gasflessen voor professioneel gebruik.De lichtgewicht stalen gasflessen EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn even licht als kunststoffen gasflessen, maar bieden de veiligheidsgaranties van een stalen fles. Bovendien zijn deze gasflessen gevuld met Futuria Propaan, een 100% hernieuwbare energie.

Weet je niet goed welke gasfles je moet kopen voor je toestel? Doorloop dan de flessenconfigurator en kom te weten welke gasfles de beste oplossing is. Gasfles gevonden? Via de dealer locator vind je de dichtstbijzijnde verdeler in jouw buurt.

Futuria Propaan

Sinds 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van Futuria Propaan, oftewel biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is. Chemisch gezien is Futuria Propaan volledig hetzelfde als propaan, maar het wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot daarbovenop tot 80% minder CO2 uit dan andere fossiele brandstoffen. Zo kan je genieten van het gebruiksgemak van gas en tegelijkertijd iets goed doen voor onze planeet.

Contact

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.