MijnBENOvatie.be

Renoveren? Leer beter BENOveren met www.mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, ‘BENOveert’. Zo spaar je niet alleen het milieu, maar geniet je ook van veel meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een heel stuk mooier uitziet, met een betere verhuur- of verkoopprijs als gevolg. Jouw ideale BENOvatietraject uitstippelen? Surf dan naar  www.mijnBENOvatie.be. Die helpt je – via 5 BENOvatiestappen – heel  graag op de goede weg met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Heb je een verbouwing of renovatie gepland, dan heb je misschien al in gedachten welke aanpassingen je wilt uitvoeren. Ga je voor de ‘quick fix’, of wil je het ineens goed doen met je blik vooruit op een milieuvriendelijkere toekomst? Op 2050 bijvoorbeeld. Tegen dan wil de Vlaamse regering namelijk dat elke woning of appartement even energiezuinig is als een energetisch goed presterende nieuwbouwwoning. BENOveren is dan de betere, ambitieuze keuze.

BENOveren staat voor renoveren met de B van beter. Beter en energiezuiniger. En ongetwijfeld ook verstandiger. Zeker als je nu al je energiefactuur wil verlagen, wil genieten van meer comfort, je woning meer waarde wil geven of het milieu een dienst wil doen.

Volg je ideale BENOvatietraject 

Is BENOveren veel duurder dan ‘gewoon’ renoveren? Niet per se. Al enkele eenvoudige ingrepen kunnen een prima resultaat geven. Je huis BENOveren hoeft trouwens niet in één keer te gebeuren. Het kan ook stapsgewijs, volgens het beschikbare budget. Zolang je maar slim en doordacht te werk gaat. En dat doet in de logische volgorde.

Je ideale BENOvatietraject begint met de BENOvatie van het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde technieken: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, rationeel energiegebruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vind je op www.mijnBENOvatie.be een schat aan informatie, concrete oplossingen, een overzicht van de BENOvatiepremies en financieringsadvies.

Doe de BENOvatietest

Benieuwd naar hoe energie(on)zuinig jouw woning is en naar waar en hoe het nog beter kan? Dan is de BENOvatietest op www.mijnBENOvatie.be er voor jou. Vul de test in, ontdek hoe goed (of slecht) je woning scoort en krijg je persoonlijk  BENOvatieadvies gratis per mail toegestuurd.

Laat je inspireren door het BENOmagazine

Via www.mijnBENOvatie.be kan je ook het gratis inspiratiemagazine BENO  aanvragen. In dit magazine vind je nog meer inspiratie en informatie om, als je renoveert, het meteen goed te doen en te BENOveren, krijg je tips & tricks om een maximale meerwaarde uit je renovatie te halen, en maak je kennis met de nieuwste BENOvatieoplossingen, -apps en -tools.

Meer info

www.mijnBENOvatie.be

www.facebook.be/mijnBENOvatie

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.