Renovatie2020.be
Nog steeds geen geïsoleerd dak, geen hoogrendementsglas of -ramen, geen condensatieketel of geïsoleerde buitenmuren? Dan is het hoog tijd om daarin verandering te brengen. Deze 4 stappen van het Energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid zijn immers de 4 maatregelen die elke verbouwer als allereerste zou moeten treffen om zijn energieverbruik en C02-uitstoot te verminderen, zijn wooncomfort te verhogen en het energieprestatiecertificaat – en dus de waarde – van zijn woning te verbeteren. 
Het zijn ook precies deze 4 stappen waar het consortium Renovatie2020, een initiatief van enkele marktleiders uit de Belgische (ver)bouw- en bankensector, de Vlaamse woningeigenaar en -huurder doorheen gidst. 
 
Wie op www.renovatie2020.be één (of méér) van de volgende stappen aanklikt
1. ik wil mijn dak of zolder isoleren
2. ik wil mijn glas/raam vervangen,
3. ik wil mijn verwarmingsketel vervangen 
4. ik wil mijn buitenmuur isoleren
krijgt op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid voor een welbepaalde situatie adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke steunmaatregelen kan worden genoten, en wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn.
 
Daarnaast worden op www.renovatie2020.be tal van renovatiereferenties getoond en kan de surfer getuigenissen lezen van verbouwers die de energiebesparende stap in kwestie reeds hebben gezet.