Concrete House

In 2004 is ETIB nv van start gegaan met het bouwen van woningen in beton onder de naam CONCRETE HOUSE.

Reeds vele jaren is ETIB marktleider in het bouwen van kelders in gewapend, waterdicht beton. De opgedane kennis en ervaring, in combinatie met het streven naar vernieuwing, liggen aan de basis van onze bouwtechniek.

Hedendaagse bouwtechniek

Waarom een lage-energiewoning bouwen met Concrete House?

  • Hoge isolatiewaarden
  • Goede luchtdichtheid
  • Uniek voordeel van thermische inertie
  • Garantie op een enorm sterke en duurzame constructie
  • Grote overspanningen mogelijk
  • Zeer korte bouwtijd volgens een stipte planning
  • Vrije en wijzigbare indelingsmuren: “aanpasbaar bouwen”
  • Compact bouwen met leefbare kelderruimte
  • Gladde wanden en plafonds, geen bepleisteringswerken nodig

Concrete House – Lage-Energiewoning

Goede isolatie

Doorgedreven isolatie van plat dak, buitenschrijnwerk en gevelmuren

Thermische inertie

Thermische inertie is de eigenschap van compacte en zware materialen, zoals beton. Zij zorgt ervoor dat warmte wordt opgeslagen en later geleidelijk weer wordt afgegeven. De Europese Richtlijn inzake energieprestaties van gebouwen houdt met deze materiaaleigenschap rekening. Het is een middel om het energieverbruik van een gebouw te beperken. Met de juiste architectuur en beton als basismateriaal, kan het aantal stookdagen aanzienlijk worden verminderd en wordt airconditioning overbodig. Hierdoor bespaart u op uw energiefactuur.

Luchtdichtheid

De betonwoningen van Concrete House zijn luchtdicht. Hierdoor worden ventilatieverliezen vermeden. Een goed ventilatiesysteem is een must en bij wet verplicht

betonbouw, bouwfirma, ruwbouw, energiezuinig, energieneutraal, bouwmethode, betonwoning, moderne stijl, ben-woning, betonkelder

Meer nieuws van Concrete House

25 Oktober 2020 – Nieuwbouwzondag

Benieuwd hoe een betonwoning er uit ziet? Kom twee Concrete House woningen bewonderen tijdens de Nieuwbouwzondag op zondag 25 oktober 2020. Uw bezoek is corona-safe, met toepassing van de nodige maatregelen, onderaan deze pagina te lezen.

De leefkelder: van ongezellige bewaarplek tot luxueuze leefruimte

Wie zegt dat een kelder alleen kan dienen om spullen in te bewaren? Steeds meer nieuwbouwwoningen hebben een leefkelder met originele invulling. Kelders worden ontspannings- of praktijkruimtes, slaap- of badkamers. Een interessante piste voor wie compact en energiezuinig wil wonen. Ontdek de mogelijkheden en geniet maximaal van je kelderruimte!

Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent.
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Nieuwe zelfvoorzienende woning te Herent

Het strengere E-peil, het nieuwe S-peil, en andere strenge energie-eisen dwingen bouwheren ertoe meer na te denken over energiezuinig of zelfs energieneutraal bouwen. Rekening houden met deze strenge eisen zonder in te boeten aan design en ruimtelijkheid? Het kan, dat bewijst de Olense bouwonderneming CONCRETE HOUSE opnieuw met haar nieuwe energie neutrale kijkwoning die haar deuren zal openen in het weekend van 24 en 25 maart.

Concrete house bouwt lage-energie kangoeroewoning!

Een duurzame, energiezuinige maar ook eigenzinnige woning bouwen die tegelijkertijd ook een statement van hedendaagse architectuur is. Dat was de insteek waarmee de bouwheren en Architect Ursula Bloemmen van start gingen.

Concrete House

CONCRETE HOUSE bouwt duurzame en energiezuinige woningen in prefab beton. Onze ruwbouw is wind- en regendicht binnen 2 maanden.

Kijkwoning Herent

Mechelsesteenweg 1094
3020, Herent
Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: Op afspraak
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: 10:00-16:00
Zaterdag: 10:00-16:00
Zondag: Gesloten

CONCRETE HOUSE Kijkwoning Olen

Stadsestraat 24
2250, Olen
Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: Op afspraak
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: Op afspraak
Zaterdag: 13:00-17:00
Zondag: Gesloten

Hoofdkantoor Concrete House

Industrielaan 22
2250, Olen
014 70 31 00