Bostoen nv

Thuiskomen, da’s Bostoen.
“Rentrer chez soi”, de Fransen zeggen het zo mooi. Ze gaan niet naar huis, maar komen tot zichzelf. En zo verwoorden ze precies wat wij bedoelen met thuiskomen.

Dat iedereen mag thuiskomen is onze drijfveer. Hoe we dit waarmaken?

“Door betaalbare, duurzame woonoplossingen aan te bieden met passie en respect voor mens en milieu.” Of het nu een projectwoning, een appartement of een nieuwbouw op jouw grond is, iedereen verlangt immers naar die ene thuis waar je geschiedenis kan schrijven.

Een thuis waar verhalen kunnen ontstaan, waar je je kan omringen met je vrienden en familie. Dat ene nest dat helemaal in het teken staat van jouw behoeftes en dromen. Een bron van jeugdherinneringen: jouw eigen kamer, de keuken die je omarmt met de geur van nostalgie, … Zeg maar: een echte thuis van liefde, rust en geluk.

Al meer dan 40 jaar zijn passie, wendbaar en waardengedreven ondernemen de leidraad in ons familiebedrijf.

Door de steeds veranderende wereld zijn onze uitdagingen bovendien niet min. Ze brengen maatschappelijke evoluties op gang die een aanzienlijke impact hebben op gezondheid, energie, huisvesting, veiligheid en mobiliteit.

Ook voor onze partners en medewerkers koesteren we een persoonlijke en professionele sfeer zodat ze zinvol meerwaarde kunnen leveren en met “goesting” komen werken. Verbondenheid, waardering en bezieling staan centraal. Wij vormen een gemeenschap van flexibel en gedreven medewerkers die stuk voor stuk hun verantwoordelijkheid opnemen voor de volgende generaties.

Francis Bostoen wou reeds in 1973 huizen bouwen voor iedereen. Meer dan 40 jaar later keren we terug naar de essentie, naar de oorspronkelijke gedachte, mits één kleine nuance.

We bouwen niet zomaar een huis maar een thuis. We plaatsen de “T” vóór het huis omdat iedereen op zoek is naar die ene plek waar het puurste geluk kiemt: “Thuiskomen”.

Diensten: bouwfirma | projectontwikkeling | renovatie | SOD-woningen | nieuwbouw

Meer nieuws van Bostoen nv

Op maat gebouwde woning
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Vier op de 10 lage inkomens kunnen eigen woning verwerven

Slechts 12.000 van de 31.000 belgen met een laag inkomen kunnen eigenaar worden van een eigen woning.  Dat wil zeggen dat slechts 4 op de 10 mensen, die 1.712 euro bruto verdienen nog een woning kunnen aankopen.Tien jaar geleden was dat nog haalbaar voor 15.500 lage inkomens, oftewel voor 3.500 Belgen méér. Zeker een nieuwbouwwoning is voor deze groep quasi onmogelijk geworden. Dat stelt woningbouwer Bostoen op basis van een eigen marktanalyse. Aan de basis van het probleem ligt onder meer de peperdure bouwgrond die een derde van de totale kostprijs bedraagt.

Makkelijk energie besparen

Tijdens de herfst en vooral tijdens de wintermaanden gaat ons energieverbruik een flink stuk omhoog. De lichten worden sneller aangestoken, er wordt meer TV gekeken en natuurlijk wordt de verwarming aangestoken.  Nochthans kun je met een paar kleine inspanningen je energiefactuur makkelijk onder controle houden.  We zetten je alvast opweg!

Investeren in vastgoed

Beleggen in vastgoed is nog steeds een héél goede investering. Heb je nog wat spaargeld opzij staan, is het misschien het overwegen waard om dit in vastgoed te steken. Op een bankrekening brengt het geld namelijk niks meer op...  Een nieuwbouwwoning of een appartement, waarvan je een goede huurprijs krijgt, verliest zijn waarde niet en zorgt voor maandelijkse inkomsten! Investeren in vastgoed is iets waarmee Bostoen Invest je kan helpen!

Duurzaam bouwen

Thuiskomen is één van de fijnste dingen in het leven. Het gevoel dat je ervaart als je terugkeert naar je eigen plek, jouw vertrouwde omgeving… is met niets ter wereld te vergelijken. Een huis is dan ook méér dan rechte muren en een waterdicht dak. Het is een warme plek waar men zichzelf kan zijn, samen met de partner en kinderen... Een knus nest waarin het fijn thuiskomen is. Een thuis voor vandaag en voor morgen. Bostoen bouwt daarom resoluut betaalbare, duurzame en energievriendelijke wooneenheden met respect voor mens en milieu.

Open bebouwing, drie slaapkamers & Landelijk : De woonclichés bevestigd!

Hoewel het soms lijkt alsof compact wonen en cohousing al helemaal ingeburgerd zijn, blijft de bouwlustige Vlaming nog vaak vasthouden aan het traditionele huisje-tuintje-boompje. Van de Vlamingen die recent bouwden of met concrete bouwplannen zitten, kan bijna vier op de tien (37%) zeggen dat het om een open bebouwing gaat. En als financiële redenen niet in de weg zouden staan, kozen nog veel meer Vlamingen voor zo’n openstaande woning. Bovendien worden de woonclichés nog meer bevestigd: de helft zou meer betalen om groter te kunnen wonen en een even groot aantal wil landelijk wonen. De trendbreuk is nog ver weg, behalve als het over energiezuinigheid gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van woningbouwer Bostoen, de marktleider in passief en Bijna Energie Neutrale (BEN) woningen in Vlaanderen.  

Bostoen nv

“Rentrer chez soi”, de Fransen zeggen het zo mooi. Ze gaan niet naar huis, maar komen tot zichzelf. En zo verwoorden ze precies wat wij bedoelen met thuiskomen.

Hoofdkantoor bostoen

Koninginnelaan 2-3
9031, Drongen
09 216 16 16
Maandag: 8:30-17:30
Dinsdag: 8:30-17:30
Woensdag: 8:30-17:30
Donderdag: 8:30-17:30
Vrijdag: 8:30-17:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten