Ruban Zelfbouw

Ruban Zelfbouw denkt met je mee en adviseert in de verschillende fasen van je zelfbouw project. Op het juiste moment geven we je het gewenste advies. We leveren de materialen bij jou op de werf met de nodige uitleg en documenten. Zo breng jij jouw project tot een goed einde en voldoet het volledig aan je verwachtingen.

doe het zelf, elektriciteit, ventilatie, centrale stofzuiger, domotica

Meer nieuws van Ruban Zelfbouw

Elektriciteit Zonnepanelen
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Zonnepanelen of toch maar even wachten?

Wij zijn jouw partner voor al jouw elektriciteit. En daarom denken we met je mee. Zoals je misschien al weet zijn de laatste jaren de premies voor zonnepanelen volledig weggevallen. In juni (2020) kwam er echter een kantelpunt, want de Vlaamse regering kondigde een nieuwe jaarlijkse premie aan voor iedereen die vanaf 1 januari 2021 zonnepanelen installeert. De vraag die bij velen nu speelt is dan ook logisch: nu investeren of toch maar even wachten?

Plaats je elektrisch verdeelbord correct en op de juiste plaats

Zelf je elektriciteit leggen? Daar hoort ook het installeren van het elektrisch verdeelbord bij. Een zeer technische fase waarbij een juiste plaatsing cruciaal is. Ruban Zelfbouw, de zelfbouwfirma met expertise in het leggen van elektriciteit, verklapt hoe en waar je best een verdeelbord installeert.

Ruban zelfbouw ventilatie
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Welk ventilatiesysteem kiezen: C+ of D?

Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe belangrijker het wordt om uit te kijken naar een kwalitatief ventilatiesysteem. Dit keer zetten we de mechanische ventilatiesystemen C+ en D tegenover elkaar, twee systemen die de klok rond voor een gezond binnenklimaat kunnen zorgen. Een specialist in zelfbouw voor ventilatie helpt je de knoop doorhakken én besparen.

Verlichting als sfeermaker

Verlichting zorgt voor de juiste sfeer in de woning. Belangrijk genoeg dus om even bij stil te staan wanneer je aan je zelfbouwproject begint. Zet daarom samen met onze interieur vormgever je elektriciteitsplan uit, zo kan hij jou het nodige advies geven. Wil je toch al zelf aan de slag, hou dan rekening met het volgende…

Ventilatiedebieten
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Hoe bereken ik ventilatiedebieten?

Op zich is het bijzonder eenvoudig. Je neemt de vloeroppervlakte van je slaapkamer, bureau, leefruimte, polyvalente ruimte of hobbyruimte en je vermenigvuldigt die telkens met 3,6. De optelsom daarvan geeft je de hoeveelheid m3 lucht die je per uur dient toe te voeren in de woning. Je hoeft dus geen rekening te houden met de effectieve hoogte van je plafond.

Ruban Zelfbouw

zelfbouw met begeleiding op maat

Hoofdkantoor ruban

Grote Baan 156
9250, Waasmunster
0478 60 93 94
Maandag: 8:30-17:00, Op afspraak
Dinsdag: 8:30-17:00, Op afspraak
Woensdag: 8:30-17:00, Op afspraak
Donderdag: 8:30-17:00, Op afspraak
Vrijdag: 8:30-17:00, Op afspraak
Zaterdag: 8:30-12:30, Op afspraak
Zondag: Gesloten

Hoofdkantoor Ruban

Grote baan 156
9250, Waasmunster
0478 60 93 94
Maandag: Gesloten
Dinsdag: Op afspraak, 8:30-17:00
Woensdag: Op afspraak, 8:30-17:00
Donderdag: Op afspraak, 8:30-17:00
Vrijdag: Op afspraak, 8:30-17:00
Zaterdag: Op afspraak, 8:30-12:30
Zondag: Gesloten