Artikels van Primagaz Belgium N.V.
Is er geen aardgas in je straat en zoek je een haalbaar en betaalbaar alternatief voor stookolie? Dan is propaan een perfecte keuze. Deze brandstof levert namelijk dezelfde mogelijkheden als stookolie en (klassiek) aardgas. Ook is de investering significant lager ten opzichte van een warmtepomp en stoot het minder fijnstof uit dan bijvoorbeeld hout- of pelletkachels. We zetten enkele feiten voor je op een rijtje.
Propaangas levert exact dezelfde mogelijkheden als stookolie en klassiek aardgas. Ook is de investering significant lager ten opzichte van een warmtepomp en stoot propaangas minder fijnstof uit dan bijvoorbeeld hout- of pelletkachels. Propaangas is dus een haalbare en betaalbare optie die bovendien perfect voldoet aan de maatregel van de renovatieplicht. Hoe doe je je voordeel?
Terwijl de prijzen van aardgas, stookolie, elektriciteit en houtpellets enorm gestegen zijn, is de propaanprijs al de hele tijd stabiel. Bovendien is het maar half zo duur als aardgas. Hoe komt dit? Hoe zit het met de voorraden en beschikbaarheid van propaangas en wat zijn de voordelen? Loont het om de overstap te maken? Ontdek het hier.
Belgisch propaanleverancier Primagaz lanceert met Futuria een nieuw overkoepelend platform waaronder alle bestaande en toekomstige duurzame producten worden verzameld. Het schaart zich zo achter de gedurfde ambitie van moederbedrijf en initiatiefnemer SHV Energy, wereldwijd distributeur van off-grid energie zoals LPG en propaangas. “Ons doel is om tegen 2040 het volume fossiele energie, zoals geleverd in 2015, vervangen te hebben door energie uit 100% duurzame bronnen.”
De Belgische overheid streeft er samen met Europa naar om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te doen dalen. Aangezien de verwarming van woningen verantwoordelijk is voor bijna 22% van de totale broeikasgasuitstoot, wordt koolstofvrij verwarmen des te belangrijker. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien zijn heel wat woningen zijn niet aangesloten op het aardgasnet. In deze off-grid gebieden moet je met een alternatieve oplossing komen om je woning milieuvriendelijker te verwarmen.
De coronacrisis is nog maar net achter de rug of de volgende dient zich al aan. De prijzen in verschillende sectoren swingen de pan uit door het economisch herstel na de pandemie, de oorlog in Oekraïne en wereldwijde aanbodproblemen. Ook de energieprijzen delen in de klappen. Prijzen van aardgas, elektriciteit, stookolie en motorbrandstoffen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Maar, wat met propaan?
De Belgische overheid streeft ernaar om samen met Europa de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te doen dalen. Aangezien de verwarming van woningen verantwoordelijk is voor bijna 22% van de totale broeikasgasuitstoot, wordt koolstofvrij verwarmen des te belangrijker. De uitfasering van stookolieketels is al een eerste stap, maar er moeten natuurlijk ook voldoende alternatieven voorhanden zijn - zeker voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het aardgasnet. (Bio)propaan is hier een oplossing die haalbaar en betaalbaar is.
Duurzaam bouwen en verbouwen wordt nu steeds belangrijker. En een zo laag mogelijke energievraag voor de verwarming van zowel je woning als je sanitair warm water spelen hierin een cruciale rol. Vandaar ook de stijgende populariteit van de warmtepomp de afgelopen jaren. Maar de impact van de recente afschaffing van de terugdraaiende teller en ook de zware investeringskosten van een dergelijke installatie zijn nu niet meer te ontkennen. Er is een tendens naar het combineren van een fossiele brandstof, zoals propaangas, met een hernieuwbare toepassing.
Wil je niet tot de zomer wachten totdat je een barbecue kan organiseren voor je vrienden? Of wil je eens iets anders eten dan fondue of steengrill tijdens de feestdagen met je familie? Wacht dan niet langer, want ook bij deze koude wintertemperaturen kan je perfect barbecueën! Dankzij deze 10 tips zorg jij voor een geslaagde winterbarbecue.
De Vlaamse visienota met betrekking tot klimaat stelt dat het vanaf 2023 in Vlaanderen verplicht wordt om met hybride warmtepompen te verwarmen. Dit zijn warmtepompen die op gas en elektriciteit kunnen werken. Heb je geen aardgas in je straat? Geen nood, want je kan propaangas probleemloos combineren met een hybride warmtepomp. Ontdek er gauw meer over.
Ben je op zoek naar een alternatief voor stookolie en kan je niet aansluiten op het aardgasnetwerk? Dan is een propaangasinstallatie een interessante optie. Propaangas wordt namelijk opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse gastank en is eenvoudig te plaatsen bij jou thuis. We leggen je graag even uit hoe dit in zijn werk gaat.
Duurzaam wonen en bouwen, zijn begrippen die de laatste jaren onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. Zo wordt er meer en meer gekozen voor duurzame bouwmaterialen. Een van de voornaamste voorwaarden voor duurzaam bouwen is een woning die draait op schone en zuinige energie. Ontdek hoe propaangas hier een rol in kan spelen.