Zelfbouw ventilatiesysteem D Vasco

03/09/2021
Introduction

De Vasco DX ventilatiesystemen zijn de ideale oplossing voor iedere zelfbouwer. De Vasco DX ventilatie-units zorgen in alle stilte en rust voor een heerlijk en zuiver binnenklimaat. Bij het ventilatiesysteem D van Vasco gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch. Dankzij de ingebouwde Octogon-warmtewisselaar wordt de koude buitenlucht ook eerst opgewarmd door de warme binnenlucht, waardoor je het hoogst haalbare E-peil bereikt.

Ventilatiesysteem D

De Vasco DX ventilatie-unit is een ventilatiesysteem D waarbij zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van verontreinigde binnenlucht door ventilatoren en ventilatiekanalen gebeurt. De ventilatie in je woning gebeurt dus volledig mechanisch en wordt daarom ook wel eens balansventilatie genoemd.

Warmtewisselaar

Bij het Vasco ventilatiesysteem D wordt daarnaast gebruik gemaakt van een unieke Octogon warmtewisselaar. Die zorgt ervoor dat de koude aangevoerde buitenlucht eerst wordt opgewarmd door de afgevoerde warme binnenlucht. Hierdoor wordt het verlies van warmte tot een minimum beperkt en bespaar je rechtstreeks op je energiefactuur!

Ventilatie zelfbouw

Door je ventilatiesysteem aan te kopen bij Solyd en vervolgens zelf te plaatsen, kan je behoorlijk wat besparen op je bouw- of verbouwbudget. De Solyd vakmannen helpen je gratis en vrijblijvend op weg met een materiaallijst en legplan op maat. Zo weet je precies welke materialen je nodig hebt. Bestel vervolgens jouw materialen aan scherpe prijzen en ontvang ze al de volgende dag op de werf. Heb je graag ook extra ondersteuning op de werf? Geen nood. Ook na je aankoop staan de Solyd vakmannen voor je klaar. Zowel bij het voorontwerp, de plaatsing, de inregeling als het ventilatieprestatieverslag. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wil je je ventilatiesysteem D graag zelf installeren? Vraag dan snel je vrijblijvende offerte aan bij Solyd.

Partner
In samenwerking met Solyd

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief