Vlies & behang

17/01/2020
Introduction

Er bestaan heel wat soorten behangpapier met verschillende prints, kleuren en texturen. En zo’n decoratief behang met print geeft soms nét een ander effect in een ruimte. Maar ken je ook de andere soort: vliesbehang?

Decoratief behangpapier met print

Een decoratief behang is ideaal om leuke accenten in je interieur te creëren. Je kan werken met prints, kleur of fotobehang. In de behangboek in een colora winkel kan je bladeren in mooie behangboeken en krijg je tips om het juiste behang te vinden.

Eens je weet hoe je aan de slag moet, is behangen niet zo moeilijk. Het vraagt gewoon wat oefening. Ontdek hier:

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een soort overschilderbaar behangpapier waarmee je kleine oneffenheden verdoezelt. Je muur behangen met vliesbehang is een duurzame oplossing omdat je eenvoudig opnieuw vliesbehang kan schilderen als je de vorige verfkleur beu bent.

Wat zijn de voordelen van vliesbehang?

  • Een muur uit pleisterwerk wordt een pak stootvaster.
  • Kleine hobbels en bobbels in de muur worden weggewerkt.
  • Hele fijne scheurtjes in de muur zijn niet meer zichtbaar en scheurtjes die na het behangen doorheen de jaren tevoorschijn komen, zullen niet zichtbaar worden.
  • Het oppervlak van de muur wordt mooi egaal.
  • Twee verfkleuren op een muur aanbrengen gaat een pak makkelijker omdat je de verf op het vlies niet kan lostrekken met een schilderstape.

De verschillende soorten vliesbehang:

Effen vliesbehang: een vlies zonder structuur dat makkelijk overschilderbaar is. De populairste soort.

Magnetisch vliesbehang: een magnetisch muurvlies die je kan schilderen in je gewenste kleur. Zo tover je gelijk welke muur om tot een magnetisch bord.

Voor het aanbrengen van behangpapier of vliesbehang gebruik je best kwalitatief materiaal: behanglijm, behangspatel, cuttermes,… . Zo gaat het behangen een pak sneller en heb je minder geknoei. Ontdek alle behangbenodigdheden voor het aanbrengen van behang en het verwijderen van behang.

Kan je nog wat advies gebruiken voordat je gaat behangen? Vraag advies online of kom langs in een colora winkel.

Partner
In samenwerking met colora de verfwinkel

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief