Renovatie van een oud roofingdak

Gepubliceerd op 04 Februari 2019
EPDM is het ideale dakmateriaal voor het vernieuwen van een bestaand roofing dak. Het oude bitumen kan in de meeste gevallen blijven liggen en dienstdoen als dampscherm voor een nieuwe isolatielaag. Het renoveren van een oud roofingdak kun je gemakkelijk zelf, want er zijn geen of nauwelijks afbraakwerken, en de nieuwe EPDM-folie wordt naadloos uit één stuk bovenop de bestaande roofinglaag verlijmd.

Bij het renoveren van een oud roofing of bitumen dak, heb je 2 mogelijkheden:

De nieuwe EPDM rechtstreeks op de bestaande bitumen laag verlijmen

Dit is de snelste en kosten-efficiëntste methode om een lekkend roofingdak snel weer waterdicht te krijgen. Je hebt er enkel een EPDM-membraan uit één stuk en een bus lijm voor nodig. Het beste is om ook de dakranden of boordstenen te vernieuwen, maar je kunt deze ook laten zitten.

Eerst een bijkomende isolatielaag op de bestaande dakbedekking plaatsen

Een beter idee is om eerst een bijkomende isolatielaag te plaatsen op de bestaande roofing, waardoor het dak ineens ook extra geïsoleerd wordt. Daarna kleef je de EPDM-folie bovenop de nieuwe isolatielaag. Nadien moet je nog wel alle details verder aanwerken, zoals dakdoorvoeren, dakranden en eventueel bestaande lichtkoepels of lichtstraten.

Alle materialen nodig voor het vernieuwen van een bestaand roofingdak zijn uit voorraad leverbaar bij . Alles kan direct na bestelling worden geleverd of afgehaald, inclusief montagefilm en -handleiding.

Voor een offerte kun je dagelijks terecht in ons magazijn te Mechelen, of je kunt online een offerte aanvragen via het offerteformulier op onze website. Je ontvangt binnen de 24 uur een detailofferte op maat van jouw dak. Graag meer info? Kijk op www.Easyroof.be.