EPDM-dakrubber

Gepubliceerd op 04 February 2019
Wat is het verschil tussen EPDM en roofing? De klassieke roofing, ook wel bitumen, asfalt of Derbigum genoemd, wordt in banen van ongeveer 1 meter breed gebrand. Dit vraagt heel wat ervaring en kennis van het branden van roofing. Bovendien zit je met heel wat naden, wat op termijn eventuele lekkages kan veroorzaken. EPDM wordt meestal naadloos uit één stuk aangeleverd, en kun je wél zelf plaatsen zonder opleiding of ervaring in dakwerken!

Roofing of bitumen wordt al decennialang gebruikt voor het bedekken van platte daken en gaat gemiddeld 20 à 25 jaar mee. Roofing heeft bij veel mensen een kwalijke reputatie wegens het grote risico op lekkages. De laatste jaren is de kwaliteit van roofing wel wat verbeterd door het gebruik van gemodificeerd bitumen en polyester wapening. Het branden van roofing vergt toch heel wat stielwerk, waardoor het niet geschikt is om zelf te plaatsen.

EPDM is een éénlaags synthetisch dakrubber, en tot 400% rekbaar. EPDM is ozon- en uv-bestendig, waardoor het niet nodig is om de dakbedekking te beschermen tegen zonlicht. De meeste fabrikanten bieden een volledig verlijmd systeem uit één stuk aan, waardoor ballast met keien eveneens overbodig wordt om de EPDM op zijn plaats te houden. De levensverwachting van een EPDM-dak uit één stuk is 50 jaar.

Bij Easyroof kun je een EPDM folie uit één stuk bestellen op maat van je dak, waardoor je het zonder opleiding of ervaring in dakwerken toch zelf kunt aanbrengen. Je bespaart er tot 60% op je dakfactuur mee uit! Bij het pakket wordt eveneens een toolbox en montagefilm meegeleverd. Een offerte aanvragen duurt minder dan 5 minuten via de handige offertetool op de website. Benieuwd? Kijk op www.Easyroof.be

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan