Greeploze keukens

Gepubliceerd op 02 May 2018
Mooie rechte lijnen, helder afgebakende vormen en een moderne look. De greeploze keuken is al jaren in opmars en valt bij een steeds groter publiek in de smaak. Een keuken met greep of greeploos is een keuze die je al erg vroeg in het planningsproces moet maken. Het keukenontwerp van een greeploze keuken ziet er immers anders uit dan dat van een keuken met grepen.

Waarom zou je voor een greeploze keuken gaan? Ontdek een aantal esthetische en praktische overwegingen waarmee je best rekening houdt:

Esthetisch gezien past de greeploze keuken helemaal in het moderne plaatje. Strakke lijnen en gladde frontoppervlakken passen helemaal bij een moderne en elegante levensstijl. De zuivere look en uitgebalanceerde symmetrie zorgen voor een zekere rust, zonder te veel tierelantijntjes.
Wat betreft kleuren en materialen kies je uit een enorm gamma. De meeste kleuren en materialen zijn de dag van vandaag zowel met greep als greeploos beschikbaar.

Naast de esthetische kant is het vooral uit praktische overweging dat mensen opteren voor een greeploos design:

Een eerste element is veiligheid, bijvoorbeeld het blijven hangen met kledij aan grepen. Voor gezinnen met jonge kinderen is een greeploze keuken een aanrader. Je wilt immers niet dat je kind zich kan stoten en bezeren aan de deurgrepen. Ook voor oudere mensen is het soms een pijnlijk gebeuren wanneer ze met de hand tegen de hoek van een greep botsen.

Een tweede praktisch element is de onderhoudsvriendelijkheid. Een frontoppervlak zonder greep kan je in één beweging afnemen met een vochtig doekje, zonder dat je gehinderd wordt of de grepen ook nog eens apart moet behandelen.

Verder kan je een moderne greeploze keuken een nog innovatiever karakter geven door ze uit te rusten met moderne openingssystemen, zoals ‘tip-on’ of een elektrische Servo-Drive waardoor je koelkast automatisch opent.

Jouw persoonlijke wensen blijven centraal staan bij de keuze voor greep of greeploos. Weeg de esthetische en praktische overwegingen goed af en laat je bijstaan door een professioneel adviseur. Voor meer inspiratie kun je hier je informatiebrochure aanvragen. Voor meer info maak een vrijblijvende afspraak of kijk op www.ackkeukens.be.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan