YTONG blokken

05/01/2017
Introduction

YTONG blokken zijn de best isolerende cellenbetonblokken op de markt. Zij laten toe om snel en voordelig kwaliteitsvolle muren op te trekken. De blokken meten standaard 60 x 25 cm en zijn beschikbaar in verschillende diktes en densiteiten. Met Ytong low energy blokken is het mogelijk om passief of BEN te bouwen zonder extra isolatiemateriaal in de muren aan te brengen. YTONG blokken bezitten tevens een uitstekende brandwerendheid (tot REI 360 minuten) en zijn onbrandbaar.

Bouwen hoeft niet ingewikkeld te zijn.  Met Ytong kan men een gebouw van kelder tot dak in eenzelfde materiaal optrekken. Dat heeft het grote voordeel dat de schil van het gebouw volledig geïsoleerd is en er geen ingewikkelde materiaalcombinaties nodig zijn om EPB-aanvaarde bouwknopen zonder koudebrug te realiseren. Het Ytong-gamma bevat naast standaardblokken, ook lateien, U-blokken, dakplaten, vloerplaten, grootformaat blokken, verdiepingshoge panelen,….

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Ytong-blokken zijn dragend (tot 4-5 verdiepingen) en isolerend tegelijkertijd. Het zijn volle blokken die verlijmd worden, waardoor het verkrijgen van luchtdichte muren eenvoudig is. En dit niet enkel bij nieuwbouw.

Ytong wordt ook bij renovatie veelvoudig ingezet. Een bestaande woning herindelen, uitbreiden met een extra verdieping, een aanbouw realiseren, opvullen van een bestaande draagstructuur, …. Voor elk van deze toepassingen is Ytong een uitstekende keuze. Het lichte gewicht in combinatie met de vele positieve eigenschappen (isolatie, luchtdichtheid, eenvoudige verwerking, brandweerstand, …) vereenvoudigt elk renovatieproject

Partner
In samenwerking met Xella BE nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief