GFS®PLT gasleidingen: voor een veilige gasinstallatie!

Gepubliceerd op 05 November 2014

Wil je het best bewaarde geheim in de industrie weten? Maak kennis met de GFS®PLT plooibare gasflexibels. Plooibare gasleidingen zijn aan een ware opmars bezig in de installatiesector. PLT (Pliable Tube) staat voor plooibare roestvrij stalen buis, voor gasleidingen met een maximum werkdruk van 0.5 bar, in overeenstemming met EN 15266. Er zijn een aantal PLT-systemen op de markt. In een gasinstallatie is het belangrijk om te werken met een betrouwbare fabrikant. In het testlabo van Gas.be werden heel wat PLT-systemen getest, waaronder GFS®, die ook behoort tot de lijst van AGB gekeurde en aanbevolen PLT-buissystemen.

Hoewel de verschillende PLT systemen erg op elkaar kunnen lijken, combineer je ze best niet. Elk merk heeft immers zijn eigen leidingen en koppelstukken. Door ze niet onderling te verwissellen vermijd je het risico op gaslekken.

Het GFS®PLT-systeem is vervaardigd met vele unieke en gepatenteerde eigenschappen, waardoor het zich onderscheidt van andere gasleidingen.

Enkele troeven:

  • Tot 70 % tijdsbesparing
  • Een installatie met GFS® is sneller. GFS® werkt met een gepatenteerd en uniek ‘Push & Fit”-systeem waarbij de GFS® PLT gasleiding eenvoudig in de GFS®-fitting geduwd wordt tot je een klik hoort. Daarna volstaat het om de pakking mechanisch aan te halen.
  • Tot 20 % minder drukverlies tov andere systemen
  • Dankzij de specifieke golving van de buis treedt bij GFS minder drukverlies op dan bij andere PLT buizen met eenzelfde diameter
  • GFS® is veiliger!
  • Het GFS® systeem is gepatenteerd met unieke metalen afdichting + extra siliconen dichting. Het systeem beschikt tevens over een unieke mantel met inventieve kleine kanaaltjes die langs de mantel lopen, waardoor het mogelijk wordt om een mogelijk defect tijdens het productieproces op te sporen!
  • Bijkomende veiligheid door verschillende doorgedreven kwaliteitstesten
  • GFS® ondergaat meerdere veiligheidstesten, voor, tijdens en na de productie! Zo is er een lektest voor elke flexibel op 3 verschillende momenten in het productieproces: na de productie van de RVS flexibel, na het aanbrengen van de mantel, en na het oprollen van de RVS flexibel.
  • Verder wordt er telkens doorlopend een selectie flexibels en fittingen aan bijkomende kwaliteitstesten onderworpen, zoals trektesten, brandtesten, structurele sterktetesten (tot 30 bar!) en verouderingstesten (minimaal 50 jaar!).

Qua veiligheid en kwaliteit wordt niets aan het toeval overgelaten. De slogan van GFS "Wees Flexibel, Blijf Veilig" is dan geheel terecht!

Zelfs bij een aardbeving met een kracht van 8 op de schaal van Richter blijft het systeem veilig! Laat je hier door mekaar schudden

Bekijk ook hier filmpje over de verschillende kwaliteitstesten.

Wilt je iets meer weten over de veiligste PLT gasleidingen op de markt?

Download hier de productbrochure van het uitgebreide gamma of wandel door onze productiesite en maak kennis met onze productiemethoden en kwaliteitstesten, met inbegrip van onze uitgebreide producttesten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en de veiligheid nooit in het gedrang komen.

Een abslouut zekere en veilige gasinstallatie? Vraag naar GFS® PLT plooibare gasleidingen!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan