Het traditionele bouwen met baksteen is lang niet meer de enige bouwmethode. Nu we steeds meer op zoek gaan naar kwalitatieve manieren van bouwen, wint houtskeletbouw aan populariteit. Deze methode past perfect bij de nieuwe manier van wonen. Maak kennis met de vele voordelen.
Ben je op zoek naar een andere bouwmethode voor je nieuwe woning dan traditioneel metselwerk? Dan is houtskeletbouw misschien iets voor jou. Hiervoor doe je best beroep op een gespecialiseerde bouwfirma. Wat mag je hiervan verwachten? Ontdek meer over de voordelen van houtskeletbouw en een unieke professionele aanpak.
Arkana blijft bereikbaar voor haar klanten. Heb je advies nodig over energiezuinige bouwmethodes en houtskeletbouw? De Arkana bouwadviseurs staan online voor je klaar!
Droom je van een woning in houtskelet, maar ben je bang dat dit te duur is? Geen zorgen. Ontdek hoe je met hetzelfde budget als van een bakstenen woning kunt genieten van zoveel meer.
Wil je weten wat een houtskeletbouw precies inhoudt? Wij lossen graag een paar veelgestelde vragen over houtskeletbouw voor je op.
Langs de buitenkant is er geen merkbaar verschil tussen houtskelet-, traditionele of betonbouw. Ook wat betreft energiezuinigheid scoort men bij elk type woning in hout, baksteen of beton, hoge punten. Toch is het verschil tussen deze bouwmethodes heel groot.
Op zondag 27 september nodigen wij u uit voor een woningbezoek, weliswaar op afspraak. Zo verloopt alles veilig en krijgt u persoonlijk bouwadvies.
Onze zomers zijn steeds heter. Bij een hittegolf zoeken we graag de verkoeling binnen op. Maar in huis kunnen de temperaturen ook aardig oplopen. Hoe breng je koelte in je nieuwe huis? Dankzij een slimme bouwmethode en isolatie! Kom er snel meer over te weten.
Naast de traditionele bouwmethode zijn er heel wat alternatieven voorhanden. Staalskeletbouw, bijvoorbeeld. Wie het oog laat vallen op een stalen woning heeft daar ijzersterke argumenten voor. Al moet je ook rekening houden met de keerzijde van de medaille. Wat zijn nu de voor- en nadelen van staalbouw? Een overzicht.
Kleiner bouwen is de nieuwe trend. Hoeveel ruimte heb je nodig om comfortabel te wonen? Hoe deel je een woning slim in? En last but not least, hoe behoud je toch dat ruimtegevoel? Je ontdekt het zo!
Wie op zoek is naar een ongeziene ontwerpvrijheid en op de werf snel aan de slag wilt gaan, kiest wellicht voor staalskeletbouw. Met staalbouw kun je alle kanten uit, van industrieel tot klassiek. Ook voor de afwerking van de gevel heb je een zee van mogelijkheden. Staalbouw en steenstrips zijn een perfecte match.
Eigenaars van een woning met een houtskelet zijn vol lof over het wooncomfort dat ze in huis halen. Maar gaat deze bouwmethode ook gepaard met minpunten? En welk budget moet je uittrekken voor een houtskeletbouwwoning?
Wil je duurzaam bouwen? De houtskeletwanden van een woning met houtskelet isoleren perfect. Een BEN-woning, passiefhuis of zelfs nulenergiewoning, het kan allemaal. Kies je voor een woning met houtskelet, dan is je huis bovendien snel klaar. Ontdek het traject van ontwerp tot woning en laat je inspireren.
Ga je bouwen? Dan moet je heel veel keuzes maken: de bouwstijl, de materialen, de indeling, de bouwtechniek, enzovoort. Eén van de mogelijke bouwtechnieken is houtskeletbouw. Wat maakt deze bouwmethode zo bijzonder? Krijg de voordelen op een rijtje en hak zo gemakkelijker de knoop door.
De enorme isolatiemogelijkheden en het luchtdicht bouwen maakt van houtskeletbouw dé bouwmethode van vandaag en de toekomst. Arkana behoort als bouwfirma tot de absolute pioniers in houtskeletbouw. Benieuwd naar hun projecten? Ga een kijkje nemen op een werf tijdens de open-werf-dagen!
De Vlaamse overheid legde normen op om vanaf 2021 een E-peil 30 te halen. Arkana scoort nu al beter en pakt het heel grondig aan.
Het klimaat blijft een ‘hot topic’ in het nieuws, en terecht! Vandaag ontkent niemand nog de opwarming van de aarde. Hoe kun jij als (ver)bouwer de opwarming van de aarde mee helpen terugdringen? Kies voor houtskeletbouw!
Je hebt bouwplannen en overweegt houtskeletbouw. Toch twijfel je nog: wat is er mogelijk qua stijl en afwerking? Heel veel, zo blijkt!
Op zaterdag 26/01 en zondag 27/01 (10-17u) stellen we deze woning in opbouw voor u open in Hoge Vosbergstraat 67b - 2840 Rumst.
Met het innovatieve, voor Europa unieke, en inmiddels wereldwijd gepatenteerde houtschakelbouwprocedé van het Belgische Systimber kunnen liefhebbers van massieve houtbouw voortaan op een snelle, eenvoudige en hoogkwalitatieve manier quasi alle mogelijke projecten realiseren.
Modern bouwen betekent ook mee zijn met de nieuwste stijlen, technieken en materialen.
Maar wat zijn nu de trends voor binnen en buiten? Hoe ben je helemaal mee met jouw nieuwbouwproject? Ontdek deze 9 tips van onze trendwatcher.
Er komt heel wat bij kijken om een woning te bouwen, die aan al uw wensen en eisen voldoet. Om onaangename verrassingen te vermijden, is het aangewezen om tijdig een budgetanalyse te laten doen. Hierbij adviseren wij u om het totaalplaatje in overeenstemming te brengen met uw budget. Op deze manier kunt u indien nodig tijdig ingrijpen en heeft u onmiddellijk een ontwerp-op-maat in handen dat rekening houdt met al uw verwachtingen. Het bouwteam van Arkana begeleidt u doorheen het volledige bouwproces.
Denk je na over een houtskeletbouw? We zetten enkele voordelen op een rij!
Bouwen kan vandaag op heel wat manieren. Er is de traditionele methode met metselwerk, maar ook staalbouw en zelfs strobouw behoren tot de opties. Een steeds meer aan populariteit winnende bouwwijze is houtskeletbouw. Maar wat is dat precies?
Wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Zo voorkom je dat er energie verloren gaat via kieren en spleten. Bovendien heb je met een luchtdichte woning een streepje voor op de strenge EPB-eisen. Want een hoge luchtdichtheid levert je een beter E-peil op. Het verschil kan zelfs oplopen tot 10 punten en dat kan tellen!
We moeten dringend energie besparen, ook in onze woningen. De kosten voor elektriciteit, water en verwarming blijven stijgen. Om kosten te drukken, en om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen is het belangrijk dat we onze woningen zo energiezuinig mogelijk renoveren. Bijna de helft van de uitstoot van broeikasgassen is vandaag afkomstig van woningen.
Hout is brandbaar, en wordt als fossiele brandstof nog door velen gebruikt voor de verwarming van hun woning. Maar moeten we ons dan zorgen maken in een houtskeletbouw of massieve houtbouw over de brandveiligheid? Het antwoord op die vraag is héél duidelijk : NEEN! Het blijft evenwel raadzaam om een aantal preventieve maatregelen te nemen, zowel in de ontwerp- als uitvoeringsfase.
Naast de funderingen, de kelder en de vloerwelfsels kun je ook de muuropbouw gedeeltelijk of zelfs volledig in beton uitvoeren. Woningen in beton zijn erg stabiel en maatvast. Dat danken ze aan de enorme draagkracht van de betonnen muren. Betonbouw onderscheidt zich door zijn hoge isolatiewaarde en energiezuinige eigenschappen. De draagvloeren en de buitenmuren sluiten naadloos op elkaar aan. Dit is goed voor een ononderbroken isolatielaag en het verhindert de aanwezigheid van koudebruggen.
Wil je bouwen en moet het snel vooruitgaan? Steek dan je licht eens op bij een firma die gespecialiseerd is in systeembouw, ook wel prefabbouw genoemd. De verschillende constructieonderdelen worden op voorhand in de fabriek gemaakt.
Op zoek naar een milieuvriendelijke bouwmethode met hoge energieprestaties? Dan is strobalenbouw wellicht iets voor jou! Strobouw is een vorm van houtskeletbouw. De houten structuur wordt daarbij opgevuld met samengeperste strobalen, die ook dienst doen als thermische en akoestische isolatie. Een ademende leempleisterlaag tegen de muren zorgt in de zomer en in de winter niet alleen voor een aangename temperatuur, maar ook voor een optimale vochtigheidsgraad in huis.
Een massieve houtbouw bestaat uit balken van massief of gelijmd gelamineerd hout met een tand- en groefsysteem. Bij deze bouwmethode wordt de isolatie in een spouw tegen de buitenzijde van de houten constructie geplaatst en achteraf weggewerkt met bakstenen of planken. Aan de binnenzijde van de woning blijft het hout zichtbaar. Dat zorgt voor de typische warme en aangename sfeer. Een ander voordeel van massieve houtbouw is zijn snelle en droge bouwmethode. Die laat je toe om op korte tijd in te huizen. Bouwen met massief hout heeft dus tal van voordelen. De natuurlijke uitstraling staat bij de meeste eigenaars van een houten woning met stip op nummer één.
Belgen met een baksteen in de maag bouwen meestal op de traditionele manier. Hun woning wordt opgetrokken met een dragende muur van snelbouwstenen of andere bouwblokken, een dikke laag isolatie, een dunne luchtspouw en een afwerkingslaag van gevelmetselwerk. Bij traditioneel bouwen bepaal jij alles zelf. Je kiest het type woning, de indeling, de materialen, de afwerking, de uitstraling en de verschillende bouwpartners. Door hun goede vochthuishouding en warmtehuishouding hebben traditionele woningen een gezond binnenklimaat. Bovendien scoren zij met hun levensduur van ruim 100 jaar en met hun hoge marktwaarde. Wij vertellen je er meer over.