Ga je een nieuw verhard terras laten plaatsen, maar wil je de mooie tegels niet onderbreken met een opvallend afvoergootje of -putje? Ontdek hoe je op een discrete manier het overtollige water op je terras kunt afvoeren.
Ook wie in een appartement woont, wil van het buitenleven genieten. Bijgevolg kiezen heel wat (ver)bouwers voor een daktuin of dakterras. Door de tegels van binnen mooi te laten doorlopen naar buiten krijg je een ruimtelijk gevoel en een harmonieus totaalplaatje. Maar hoe zit het met de waterafvoer? Ontdek een discrete gootlijn voor een perfecte balkonafwatering.
Wist je dat we gemiddeld 120 liter water per dag, per persoon gebruiken? Indrukwekkend niet? 70 liter daarvan gebruiken we om het toilet door te spoelen, om planten in de tuin te besproeien of voor de wasmachine. Een verspilling van drinkbaar water. Maar het kan ook anders, en goedkoper! Ontdek waarom je best regenwater recupereert en leer hoe je dit aanpakt.
Wil je de opening van je sceptische put of regenput afsluiten? Dan komt een putdeksel van pas. Welk materiaal kies je best en welke afmetingen zijn er zoal? Ontdek onze tips!
Indrukwekkend: we verbruiken gemiddeld 110 liter kostbaar drinkwater per persoon per dag. Door slim om te springen met water kan je gelukkig heel wat liters water besparen. Dat is goed voor het milieu en je budget. What’s not to like? Met deze tips doe je je waterfactuur aanzienlijk dalen.
Drinkwater is niet goedkoop en wordt alsmaar schaarser. Gelukkig zijn er heel wat manieren om drinkwater te besparen, zonder dat je daarvoor je vertrouwde comfort moet opgeven. Door regenwater te gebruiken voor allerlei toepassingen vermindert je waterverbruik enorm. Da’s goed voor de planeet en je budget. Ontdek snel hoe het werkt!
Dat het klimaat verandert, is niets nieuw. Hevige regenbuien die wateroverlast en schade veroorzaken, komen steeds meer voor en worden afgewisseld met periodes van hitte en droogte. Om de hinder van de klimaatverandering zoveel mogelijk in te perken, streef je best naar een klimaatbestendige tuin. Met de hulp van infiltratiesystemen bijvoorbeeld. Die vangen het regenwater op en laten het weer langzaam in de bodem infiltreren. Zo vermijd jij niet alleen natte voeten, maar wordt het kostbare water ook nuttig gebruikt voor je tuin. Maak kennis met twee infiltratiesystemen.
Plannen om een terras aan te leggen? Voorzie dan zeker afvoergoten. Die zorgen voor een betere en snellere afvoer van regenwater, bovendien slikken ze ook vlot poetswater. Dankzij het licht afhellend oppervlak voorkom je waterplassen op je terras. Waar moet je zoal rekening mee houden? Hier zijn onze beste tips!
We kunnen er niet omheen: het veranderend klimaat brengt uitdagingen met zich mee. Hittegolven worden afgewisseld met hevige regenbuien. Hoe richt je je tuin in zodat hij klimaatbestendig is en je er maximaal van kunt genieten? Ontdek onze tips.
Steeds meer mensen recupereren regenwater. Naast een goede regenwaterfilter en -pomp is ook de regenwatertank belangrijk. Wil je er zelf eentje installeren? Ontdek onze tips!
Heb je een verharding of terras aan je woning, dan voorzie je best ook afvoer voor water. Hemelwater, water van het schoonmaken of van een waterput, het moet ergens naartoe. Het aanbod afvoerputjes en -goten is de laatste jaren uitgebreid. Die ontsierende klokput in pvc kun je links laten liggen. Ontdek de mogelijkheden.
Een boontje voor een strak en verfijnd interieur met veel ruimtegevoel? Tegenwoordig kan je je binnenvloer knap laten doorlopen naar buiten, zonder drempels. Et voilà, een naadloze overgang naar je terras. En het regenwater? Dat loopt discreet weg via een ingenieus afwateringssysteem: “Drempelloos wonen dankzij slimme afwatering!”
Je ziet het steeds vaker: de tuin en het terras als verlengstuk van de woning. Alle elementen maken deel uit van één harmonieus totaalplaatje. Nu kun je zelfs de afvoergoten mooi inpassen. Voor een look die klopt tot in de puntjes!
Het terras en de verhardingen in de tuin zien we als een verlengstuk van onze leefruimte, liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Plassen water die na een regenbui of poetsbeurt blijven staan, zijn vaak een bron van ergernis. Een goed afwaterings- en infiltratiesysteem lost dit voor jou op.
De hedendaagse tuin is een idyllische, harmonische omgeving waarin we tot rust komen na een drukke werkdag. Die tuin is uitgegroeid tot een verlengstuk van onze woning en vaak uitgerust met een terras, een buitenkeuken en een loungehoek naast sfeervolle elementen zoals een strakke vijver en grote plantenbakken.
Buiten aan de achterdeur, is er een waterkraantje voorzien, voor kuistaken of het besproeien van de tuin. Het zou natuurlijk praktisch zijn, mocht er hier een afvoer worden voorzien die praktisch is, en voldoende breed. Op deze manier, kun je snel een emmer legen, en blijft het water niet op je terras staan. Om dit te bekomen, kun je dan kiezen voor een duurzaam, vorstbestendige polyesterbetonnen Gallo afvoerput met een inox lengtestaafrooster.
Je voeten droog houden en tegelijk water bufferen voor de planten en dieren in je tuin. Dat is het idee achter een sponstuin, een tuin die water kan opnemen, vasthouden en teruggeven aan de omgeving als dat nodig is. Zo wapen je je tegen extremere weersomstandigheden én geniet je volop van aangenaam groen. Ontdek de concrete tips van tuinexperts Marc Verachtert en Bart Verelst, met de steun van tuinaannemer.be en ga aan de slag met je eigen klimaatsterke sponstuin.
In de zomer is het fijn om zo veel mogelijk buiten te zijn. Het interieur naar buiten halen door tegels van binnen naadloos te laten overlopen in het terras, is iets dat we steeds vaker spotten in moderne woningen. En niet zonder reden: de leefruimte drempelloos doortrekken van binnen naar buiten is dé woningtrend. Ontdek hoe discrete afwatering hierin een rol kan spelen.
Water is het blauwe goud. Vooral tijdens periodes van langdurige droogte valt het op hoe kostbaar het is en hoe slecht het met onze waterhuishouding gesteld is. En de problemen laten zich ook merken wanneer het wel regent. Omwille van de droogte krijgen de grond en riolering het steeds moeilijker om de intensere buien te slikken. We legden vier courante veronderstellingen over waterbeheer voor aan Karolien Vanovertveld van ACO en lichten zo het belang van goed waterbeheer toe.
Het klimaat verandert en die gevolgen ervan merken we overal. Ook in onze tuin. Periodes van langdurige regenval of droogte zorgen voor problemen. Problemen, die je kunt vermijden door regenwater te bufferen en te infiltreren. Dat kan efficiënt én onzichtbaar in je tuin met Infiltration Line, de ecologische infiltratieblokken van ACO. Ontdek waar dit zoal van pas komt.
Je kunt er niet omheen: het klimaat verandert enorm. En onze tuin heeft eronder te lijden: felle regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast en hittegolven voor droogte. Gelukkig kun je de gevolgen van klimaatverandering inperken en je tuin klimaatbestendig maken. Hoe? Ontdek vijf handige tips.
ACO, expert in afwatering en regenwaterbeheer, lanceerde haar spiksplinternieuwe website. De navigatie werd compleet anders aangepakt en is veel gebruiksvriendelijker dan voorheen. Neem een kijkje op www.aco.be.
Een nieuw jaar met nieuwe producten. Ook in 2022 zijn er enkele nieuwigheden bij ACO House & Garden. Zo wordt de Slimline-range uitgebreid met een Cortenstaal rooster en krijgen de Large afvoergoten er een Voronoï rooster bij. Maak gauw kennis en ontdek ook de volledig nieuwe website van ACO.
Op 10 december 1946 werd ACO door Jozef Severin Ahlman (1924 - 2006) opgericht op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg (Duitsland). ACO blaast dus - weliswaar met minder grote internationale toeters en bellen – 75 kaarsen uit. Dat laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Duik even mee in de geschiedenis.
Complete watermanagementoplossingen bieden niet alleen voor in de tuin, maar ook rondom het huis mogelijkheden. De nieuwigheden Highline, Slimline en Europoint met Voronoï-rooster sluiten mooi aan bij de benadering van elegant en discreet afwateren.
Voor drempelluw wooncomfort is er naast Euroline Discreet BFL nu ook Profiline, een lijnafwateringssysteem dat grote hoeveelheden water snel en zonder schade of vuil kan afvoeren op verdiep. Ontdek alle troeven van dit ingenieuze afwateringssysteem.
De hete temperaturen en hittegolf veroorzaken weer schaarste in ons drinkwater. Wil je verantwoord omspringen met je waterverbruik en fiks besparen op bijhorende kosten? Ontdek hoe je dit doet met een regenwatersysteem.
Hittegolven zorgen bijna jaarlijks voor drinkwaterschaarste. Het is daarom aangeraden om verantwoorder met ons drinkwater om te gaan. Met een regenwatersysteem kan dit. Bovendien kun je zo ook de bijhorende drinkwaterfactuur doen dalen. Plaats je bovendien je regenwaterpomp met een zelfbouwpakket, dan bespaar je daarbovenop ook op de installatiekosten.
Door slim om te springen met water, blijft jouw tuin in topconditie. Ook tijdens periodes van aanhoudende droogte. Hoe zorg je voor een goed waterbeheer in je tuin? Ontdek onze tips en schakel een tuinaannemer in voor de uitvoering van een actieplan op maat.
Wie de taverne ‘Het Bos’ in Merchtem bezoekt, kan er kunstige roosters spotten in het terras. Deze Euroline Voronoï roosters maken deel uit van de terrasafwatering van ACO en geven de taverne een origineel accent. We vroegen uitbaters Kris en Sam om een woordje uitleg.
Het mooie weer lokt ons naar buiten. Ontdek de nieuwkomers in het assortiment van ACO Garden: afvoerput Europoint en infiltratiekrat Infiltra 2.0. Ze helpen je om slim om te gaan met regenwater.
Sinds de zomer van 2018 blijkt klimaatverandering niet langer een realiteit veraf te zijn. Plots is omgaan met zowel wateroverlast als duidelijke watertekorten een reële uitdaging. Diverse bedrijven trekken mee aan de kar en reiken oplossingen aan. Ontdek een inspirerende case.