Tijdens de zomer, en zeker tijdens de vakantiemaanden stijgt het aantal woninginbraken drastisch. Veel mensen zijn met vakantie waardoor hun huizen onbewoond zijn, er is minder verkeer in de straten,... Het is dus gewoon rustiger in het straatbeeld. En van die gelegenheid, maken inbrekers dankbaar gebruik. Hoe kun je jezelf beter beschermen tegen inbraak?
Krijg je te maken met een brand, overstroming, grondverzakking, storm of ander schadegeval, dan heb je de hulp nodig van je verzekeraar. Welke stappen moet je zetten in het kader van je woningverzekering?
Je zal het maar meemaken! Er is water gelekt uit de wasmachine en nu is de badkamervloer naar de vaantjes. Of je kunt de slaapkamer niet meer verluchten omdat het raam potvast zit. Moet jij als huurder de herstellingen voor je rekening nemen of kun je eisen dat de huisbaas het oplost?
De woningverzekering is niet alleen voor eigenaars een absolute must. Ze biedt ook huurders en studenten die op kot gaan een maximale bescherming in geval van schade.
Als boven je hoofd de hel losbreekt, ben je maar beter goed verzekerd. Weet jij van a tot z in welke mate jouw woningverzekering tussenkomt wanneer je zwaar wordt getroffen door noodweer?
Brand staat bovenaan de lijst van de meest voorkomende en zwaarste ongevallen in huis. Een op de drie woningbranden ontstaat door een elektrische installatie die kampt met gebreken. De belangrijkste boosdoeners zijn overbelaste elektriciteitskabels, kortsluitingen door slecht geïsoleerde draden en defecte contacten die aanleiding geven tot oververhitting.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om de pijn te verlichten, sluit je als eigenaar of als huurder van een woning best een goede woningverzekering af. Zo ben je ingedekt tegen allerlei rampscenario's en loop je geen risico op een financiële aderlating.