Hoe kan ik energiezuinig mijn nieuwe of gerenoveerde woning verwarmen? Het is een veelgestelde vraag bij bouwers en verbouwers. Vloerverwarming wint snel terrein, en terecht. Het zorgt voor gelijkmatige warmte en bespaart energie. Je kan het eenvoudig combineren met zonnepanelen en warmtepompen. Plus, het neemt geen leefruimte in en heeft weinig onderhoud nodig. Door zelf je vloerverwarming te installeren, kan je meer dan 50% besparen op je verbouwbudget. Dat lukt ook als je geen ervaring hebt. Leer hoe je aan de slag gaat en ontdek de voordelige zelfbouwformule van Solyd.
Gebruik je je mazouttank (of stookolietank) niet meer? Dan laat je hem best saneren. Dat wil zeggen het reinigen - en eventueel ook het verwijderen - van je mazouttank. Wanneer is dit verplicht? We bespreken de verschillende scenario’s.
Ga je je mazouttank niet meer gebruiken? Dan ben je verplicht hem te laten verwijderen, of wanneer dit niet mogelijk is, te laten opvullen. Wat moet je weten als je je mazouttank laat opvullen met zand of schuim? Ontdek de tips van All-in Tank Service, erkend stookolie-expert.
Het onderhoud van je verwarmingsketel is een investering die zichzelf terugverdient. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt namelijk minder energie. Hierdoor hoef je minder te verwarmen en bespaar je op je verwarmingskosten. Maar er zijn nog meer redenen om geen enkele onderhoudsbeurt over te slaan! Ontdek de voordelen van regelmatig ketelonderhoud, leer hoe vaak je gas- of stookolieketel moet worden onderhouden en mis nooit meer een afspraak dankzij de dienst Ketel Onderhoud. Met deze voordelige service van Luminus hou je je cv-ketel moeiteloos in topconditie.
Heb je in de tuin of kelder nog een oude mazouttank staan die je niet meer gebruikt? Dan laat je die best verwijderen door een professional. Zelf je mazouttank weghalen is namelijk riskant. Bovendien zijn er nog heel wat goede redenen om dit uit te besteden. Welke? Dat ontdek je hier.
Nooit meer puffen in huis tijdens de zomermaanden, het is een aantrekkelijk idee. Met een airco blijft het zelfs op snikhete dagen lekker koel in je woning. Maar welk type airco kies je best? En welk vermogen heb je nodig? Ontdek tips voor je aankoop en krijg persoonlijk advies van de Solyd-specialisten. Koop je je kwalitatieve airco bij Solyd en installeer je die zelf, dan kan je tot meer dan 50% besparen op de kosten van jouw project. Ook als je geen ervaring hebt.
Plannen om je badkamer te renoveren? Sta dan zeker eens stil bij de manier waarop jij je badkamer gaat verwarmen. Want als je uit je nieuwe inloopdouche stapt, wil je je vast graag afdrogen in een lekker warme badkamer. Kies je voor vloerverwarming, dan warmt je badkamer gelijkmatig op en is de vloer lekker warm onder je voeten. Bovendien verwarm je heel energiezuinig en efficiënt. Ontdek de voordelen van vloerverwarming in de badkamer en leer hoe je bespaart via zelfbouw.
Wil je vloerverwarming plaatsen in je woning, dan heb je een goed legplan nodig. Op de plattegrond zie je onder meer hoe de verwarmingsbuizen aangelegd moeten worden in de ruimte. Als je je vloerverwarming bestelt bij Solyd Zelfbouw, dan tekenen hun specialisten jouw legplan op maat uit. Plaats je bovendien zelf je vloerverwarming met hun begeleiding, dan hoef je geen professional in te huren. Een stevige besparing!
Minder broeikasgassen en fossiele brandstoffen, meer hernieuwbare energie, de klimaatdoelstellingen zijn een uitdaging. Met z’n allen overschakelen gebeurt niet op 1, 2, 3. Heel wat gezinnen verwarmen op aardgas. Misschien jij ook wel? Dat dit in de toekomst milieuvriendelijker kan is een feit. Hoe past gas in een duurzame toekomst? Is groen gas een goed alternatief? Wat zijn de voordelen? Ontdek het antwoord op je vragen.
De hoge energieprijzen doen ons uitkijken naar goedkope maar efficiënte manieren om onze woning te verwarmen. Is je woning goed geïsoleerd? Dan kan je energie besparen met lage temperatuur radiatoren. Dat zijn convectoren die op een lagere temperatuur werken dan elektrische convectoren. Je sluit ze aan op een warmtepomp, of een cv-ketel. Ontdek hoe het werkt en bespaar meer dan 50% op je verbouwbudget door je technieken zelf te plaatsen.
Nu de energieprijzen voor gas en elektriciteit door het dak gaan, zijn meer mensen gemotiveerd om over te schakelen op alternatieve, hernieuwbare energiebronnen. Een dilemma dat vaak voorkomt is: kies ik voor een warmtepomp of kies ik voor een hybride verwarmingsinstallatie (warmtepomp met gascondensatieketel). Wat is de beste keuze in jouw situatie? Ontdek waar je het best rekening mee houdt.
Eerder kon je als mazoutverbruiker al de Mazoutcheque aanvragen. Die diende ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen voor de vele gezinnen die stoken op mazout. Op 16 september 2022 werd deze verwarmingstoelage opgetrokken naar 300 euro. Ook werd de aanvraagperiode verlengd tot eind maart 2023. Ontdek hoe je je premie nog kunt aanvragen en download ook de infofolder. Zo heb je alle gegevens bij de hand.
Krijgt jouw verwarmingsketel op tijd de onderhoudsbeurt die hij verdient? Een goed en regelmatig onderhoud is nodig om onverwachte pannes te vermijden, maar ook om van het beste rendement te kunnen profiteren. Geen cent te veel betalen aan verwarmingskosten? Lees dan vooral verder. Je ontdekt meteen ook een zorgeloze oplossing voor een optimaal ketelonderhoud.
Verwarm je op mazout, dan heb je mogelijk recht op een eenmalige verwarmingstoelage die als tussenkomst dient voor je factuur van stookolie. Eerder dit jaar werd deze Mazoutcheque of Stookoliecheque goedgekeurd door de Federale regering. Ontdek hoe je deze toelage kunt verkrijgen.
*Noot van de redactie: Intussen is de Mazoutcheque opgetrokken naar 300 euro en is de bijhorende termijn aangepast. Lees er hier meer over.
Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.
Duurzaam verwarmen met een stookolieketel? Da’s mogelijk, zonder aanpassingen aan de bestaande verwarmingsketel. Om de CO2-uitstoot van de ketel met een derde te laten dalen, moet enkel de brandstof aangepast worden. In plaats van pure stookolie, gaat er een mix met koolstofarme brandstof in de ketel. Resultaat: je behoudt je comfort, maar verwarmt een stuk milieubewuster. Ontdek de ervaringen van de eerste gebruikers.
Kijk je uit naar nieuwe radiatoren voor je huidige of toekomstige woning? Dan zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Denk maar aan het design, het onderhoud, de plaats waar de radiatoren zullen komen en de warmtecapaciteit. Ontdek onze tips voor het kiezen van een geschikte radiator en laat je inspireren.
Een nieuwe verwarmingsinstallatie is misschien een van de belangrijkste technieken die je moet kiezen voor je (ver)bouwproject. Niet gemakkelijk want je keuze heeft een grote impact op de toekomst. Met duurzame verwarming draag je een steentje bij tot het milieu en bespaar je op verwarmingskosten. Maar ook op je installatie zelf kun je besparen, door te kiezen voor doe-het-zelf verwarming bijvoorbeeld. We vertellen je er meer over.
Wil je een nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen, dan vraag je je misschien af of verwarming in de slaapkamer wel nodig is. De meningen hierover zijn verdeeld. Vroeger werd dit eerder niet dan wel gedaan. Maar tegenwoordig zijn er heel wat redenen om het wel te doen. Ontdek waarom verwarming in de slaapkamer een goed idee is en welke doe-het-zelf oplossingen het overwegen waard zijn.
De energieprijzen zijn recent gestegen. Hoe slaag je erin om toch te besparen op je energiefactuur? Vandaag ontdek je hoe je energiezuiniger kunt verwarmen met gas. Ontdek 6 toptips in dit artikel en leer hier hoe je 500 euro bespaart op de aankoop van een nieuwe energiezuinige gasketel.
De energieprijzen pieken. Hoog tijd om de manier waarop je verwarmt onder de loep te leggen. Hoe zorg je ervoor dat je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet, en minder energiekosten betaalt? Ontdek een uitgekiende oplossing voor jouw verwarming en doe je voordeel. Energie besparen was nog nooit zo comfortabel!
Duurzaam en efficiënt verwarmen door gebruik te maken van hernieuwbare energie, het lijkt je wel wat. Maar een warmtepomp bijvoorbeeld, is niet goedkoop. Waarom ga je niet voor een hybride verwarmingsoplossing? Een hybride combinatie van een gascondensatieketel met een elektrische warmtepomp is goedkoper dan een volledige warmtepomp én makkelijker te installeren. Ontdek deze voordelige combo en leer wat jij te winnen hebt.
Heb je ook zo’n hoge stookkosten? De kans is groot dat dit veroorzaakt wordt door een verouderde verwarmingsketel en/of een slecht geïsoleerde woning. Niet alleen gaat zo een groot deel van je spaargeld in rook op, ook stoot je te veel CO2 uit wat schadelijk is voor het milieu. Tijd om dit aan te pakken! Welke duurzame verwarmingsinstallaties kun je zoal inschakelen om energie te besparen en een steentje bij te dragen voor het milieu? We stellen ze kort aan je voor.
Als je je woning verwarmt met mazout en een nieuwe verwarmingsketel overweegt, stel je je mogelijk de vraag: welke brandstof kiezen voor mijn nieuwe verwarmingsketel? Mazout of gas? Ontdek ons advies en informeer je over zuinige verwarmingsoplossingen.
Verwarmen met koolstofarme brandstof in onze bestaande stookolieketels, het zit eraan te komen. Interessant, want op die manier kunnen we onze CO2-uitstoot verlagen en bijdragen tot een klimaatneutraal Europa in 2050. Wat leren ons de praktijktesten na één jaar? En zijn we bereid om over te stappen wanneer deze hernieuwbare brandstoffen beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek?
De elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te laten werken kan je met zonnepanelen zelf produceren. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen, dalen je energiekosten terwijl je zelfverbruik stijgt. Tegelijk wordt je woning grotendeels onafhankelijk van het energienet. Maar een warmtepomp combineren met zonnepanelen heeft nog meer voordelen.
Veel (ver)bouwers vragen zich af of een warmtepomp rendabel is voor het verwarmen van hun woning. Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.
Je verwarming vanop afstand bedienen, het is al lang geen toekomstmuziek meer. Dankzij de ViCare app van Viessmann regel je je verwarming eenvoudig via je smartphone of tablet, waar je ook bent. ViCare werkt naadloos samen met je Viessmann-verwarmingstoestel en maakt bovendien je woning toekomstproof. Ontdek alle voordelen van deze mobiele app.
Of je nu bezig bent met een grondige renovatie van je woning, of stapsgewijs je woning in een nieuw kleedje steekt: vroeg of laat is de verwarmingsinstallatie aan de beurt. Het aanbod aan verwarmingssystemen is breed en divers, wat het kiezen bemoeilijkt. Ontdek welke verwarmingstechnieken passen bij een grondige renovatie en leer hoe je professioneel advies krijgt.
Je kunt je bestaande mazoutketel optimaliseren en duurzamer verwarmen door stookolie te combineren met hernieuwbare energie. Combineer je stookolie met zonne-energie of een warmtepomp, dan profiteer je van een lager verbruik, bovendien is het milieubewust. Ontdek alle voordelen van de combinatie mazout en hernieuwbare energie.
De keuze van je verwarmingsenergie is allesbehalve makkelijk. Er zijn immers heel wat mogelijkheden. Wil jij zuinig en milieubewust verwarmen, zonder toe te geven op comfort? Ontdek waarom mazout voor jou de beste verwarmingsoplossing kan zijn. Weet wel dat je vanaf 2022 in Vlaanderen je oude stookolieketel enkel nog mag vervangen door een nieuwe als er geen aansluiting op het aardgasnet mogelijk is.
Is het niet mogelijk om je woning te verwarmen met een verwarmingsketel of warmtepomp? Of wil je gewoon liever een andere oplossing? Dan kan je altijd nog verwarmen op elektriciteit. Wat zijn de voor- en nadelen van verwarmen op elektriciteit? Welke technieken bestaan er? Ontdek het snel en leer wat jij te winnen hebt.