Plannen voor een eigen terras, maar nog niet zeker welk materiaal je best kiest? Met 2 cm dikke keramische terrastegels krijg je een stijlvolle look, terwijl je geniet van een duurzame terrasvloer. Gebruik je bovendien tegeldragers, dan hoef je niet te verlijmen en op te voegen, ook loopt regenwater vlot weg. Is de ondergrond niet helemaal vlak, dan regel je de tegeldragers makkelijk bij. Et voilà: een waterpas resultaat. Maak kennis met jouw toekomstige duurzame terras.
Op vakantie voel je je de koning te rijk. Maar dat gevoel kan je ook gewoon thuis ervaren, in je eigen tuin. Je bent meteen prijsbewust én duurzamer bezig, want reizen brengt verplaatsingskosten met zich mee en heeft een grote impact op het milieu. Geen wonder dat de staycation steeds populairder wordt! Met onze 7 tips ga je volop voor een staycation of vakantie in eigen tuin.
Wil je het hele jaar door genieten van je tuin en terras? Dan is een overkapping een slimme aankoop. Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en prijzen. Wat bepaalt de prijs van je overkapping? Kom er hier meer over te weten.
Droom je van een tuin met klasse, die helemaal past bij het buitenleven van vandaag en in de toekomst? Creëer een samenhangend geheel met prefabbeton. Ideaal voor de verharding van je inrit en terras maar ook voor andere toepassingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek enkele trends in betonnen verhardingen.
Met een eigen terras geniet je pas echt van het buitenleven. Zin om werk te maken van jouw nieuwe terras? Pak het dan meteen goed aan, zodat je jaren zorgeloos kan profiteren. Voor je terrasvloer kijk je uit naar een sterk, onderhoudsvriendelijk materiaal dat lang mooi blijft. Maar kies je dan best voor houten planken, of voor terrasplanken in vezelcement?
Wil je een tuinpad, terras of oprit aanleggen? Dan kies je uit diverse oplossingen, waaronder milieuvriendelijke opties met een natuurlijke look. Vandaag leer je meer over de eigenschappen van grasdallen. Wat zijn grasdallen? Waarom zou je ervoor kiezen? Welk type grasdal past het best bij jouw project: betonnen grasdallen of kunststof grasdallen? Je staat op het punt het te ontdekken!
Fan van een houten terrasvloer, maar minder van het onderhoud? De Twinson-terrasplanken van Deceuninck zijn gemaakt uit hout én kunststof. Zo geniet je van de natuurlijke charme van hout, maar ook van het onderhoudsgemak en de slijtvastheid van pvc. Ontdek alle voordelen en vind je match tussen diverse natuurlijke kleuren.
Genoeg plaats aan je woning om een eigen terras te laten aanleggen, maar is het er nog niet van gekomen? Als je nu in actie komt, kan je deze zomer al van je nieuwe terras genieten. Met het handige Twinson Click-systeem van Deceuninck is je terras in geen tijd geplaatst. Bovendien ben je zeker dat het jaren mooi blijft. Ontdek hoe het werkt en vraag je gratis infobrochure aan.
Of je nu een terras wil aanleggen, een verharding waarop auto’s zullen parkeren, of een oprit. De terrasopbouw die je best voorziet, is ruwweg dezelfde. Ontdek de meest geschikte terrasopbouw voor jouw project en leer hoe hoog of dik die zal zijn. Voor een duurzaam resultaat gebruik je het Staenisrooster in combinatie met drainagemortel. Een winning team voor een oersterke maar drainerende dekvloer. Daarmee geniet je extra lang van je terras of oprit!
Ga je een nieuw verhard terras laten plaatsen, maar wil je de mooie tegels niet onderbreken met een opvallend afvoergootje of -putje? Ontdek hoe je op een discrete manier het overtollige water op je terras kunt afvoeren.
Voel je kriebels om meer tijd buiten door te brengen? Dan is een terras the place to be. Wil je een nieuw terras plaatsen, dan kun je kiezen voor terrasdragers. Zo’n terrassysteem heeft een heleboel voordelen. Op welke ondergronden kun je deze zoal plaatsen? We gaan er iets dieper op in.
Een frisse duik nemen in je eigen zwembad, wanneer je maar wil. Die luxe is vast ook voor jou weggelegd. Ontdek een budgetvriendelijk en kwalitatief inbouwzembad dat je zelf kan plaatsen en leer hoe je vlot je zwembad aanlegt. Deze klus is perfect haalbaar voor handige doe-het-zelvers. Niet zo handig, geen tijd, of hou je niet van klussen? Schakel dan een ervaren zwembadbouwer in. Succes gegarandeerd!
Je terras is de plek bij uitstek om te genieten van het buitenleven. Heb je nog geen terras, of is het aan een upgrade toe? Dan leg je best meteen een duurzaam en trendy terras aan. Met grootformaat tegels bekom je vlot een luxueuze look. Ontdek de succesformule voor een stevig, waterpas tegelterras dat jaren mooi blijft. Jouw partners in crime: regelbare terrasdragers, draagsysteem Structusol en de Inox L van SOLIDOR. Trap en/of randafwerking: check!
Aperitieven aan het water, een verfrissende duik nemen of een heuse poolparty organiseren. Met een eigen zwembad kan het gewoon bij je thuis! Een zwembad, da’s toch een grote investering? Dat valt heel goed mee. Zelfs een modern inbouwzwembad aanleggen hoeft echt geen rib uit je lijf te kosten. Ontdek welke factoren de kostprijs van een zwembad bepalen.
Noem het gerust een nieuwe mindset: we willen met z’n allen meer genieten van het buitenleven. Het terras speelt daarbij een sleutelrol. Daarom leggen we de lat hoog, zeker als het over de terrasvloer gaat. Die moet uitstraling hebben, onderhoudsvriendelijk zijn, fijn aanvoelen en lang meegaan. Met de nieuwe terrasplanken in vezelcement van Cedral vink je vlot je wensenlijst af.
De klimaatverandering is geen fabeltje. Dat hebben velen onder ons – helaas – al aan den lijve moge ondervinden. Periodes van droogte worden afgewisseld door momenten van wateroverlast. Hoe goed is jouw perceel hiertegen bestand? Om dit te weten te komen lanceerde de Vlaamse overheid een hulpmiddel: het groenblauwpeil. Wat is dit precies?
Goed gereedschap brengt je een hele stap vooruit als je je tuin wil gaan aanleggen of onderhouden. Voorwaarde is wel dat je voor elke klus het juiste gereedschap gebruikt. Welk gereedschap heb je nodig voor de klus die je wil gaan doen? Hoe herken je kwalitatief tuingereedschap? En waarop moet je letten bij het onderhoud? Ontdek snel onze tips.
Plannen om zelf je terras aan te leggen? Sta dan zeker even stil bij de beste aanpak. Je wil immers niet dat je terras mettertijd verzakt, vervormt of bezwijkt onder het gewicht van bijvoorbeeld je jacuzzi. De oplossing: plaats je (dak)terras op duurzame terrasdragers. Zo ben je zeker van een stabiel terras met een groot draagvermogen. Ontdek welk systeem jij best kiest voor je klus.
Om je hagen, struiken en rozen gezond te houden, moeten ze op de juiste tijdstippen een snoeibeurt krijgen. Maar je denkt best twee keer na voor je aan de slag gaat. Door verkeerd te snoeien kun je je struik, haag of boom grondig beschadigen. Hoe moet het dan wel? Ontdek onze tips en schakel een tuinaannemer of boomverzorger in.
Wil je je tuin laten floreren? Dan zijn onderhoudswerken noodzakelijk. Sommige klussen kun je, als je goed aanpakt, gemakkelijk zelf doen. Met het juiste tuingereedschap verlicht je het werk en verhoog je het tuinplezier. Ontdek onze tips voor drie onderhoudstaken.
Planten brengen kleur en leven in de tuin, en maken die aantrekkelijker. Welke planten zijn geschikt voor jouw tuin en gewenste tuinstijl? En waar plaats je ze best? Je tuinaannemer adviseert je graag over de beplanting voor je tuin. Daarbij houdt hij/zij rekening met diverse belangrijke factoren. Ontdek waar je best op let bij het kiezen van planten en vraag je tuinaannemer om advies.
Wil u uw oprit, tuinpad of terras bestraten, dan kiest u uit diverse soorten verharding. Klinkers zijn intussen een vaste waarde. Ze kunnen zware belasting aan en bieden volop creatieve mogelijkheden. Dit keer leggen we 2 soorten klinkers onder de loep: kleiklinkers en betonklinkers. Ontdek de voordelen en nadelen per type en leer hier waar u terechtkunt voor advies.
De ideale indeling van je tuin? Die bepaalt je tuinarchitect samen met jou. Hij of zij geeft alle nodige functies een plaats en bezorgt je een tuinplan op maat. Zo weet je precies wat waar zal komen en haal je het maximum uit je tuin. Neem contact op met een tuinarchitect in je buurt voor een afspraak en leer hieronder hoe je dit eerste gesprek voorbereidt. Da’s meteen de kortste weg naar jouw droomtuin.
Meer en meer mensen pompen grondwater op uit een geboorde put. Het is een prima oplossing als je veel water verbruikt, of geen toegang tot leidingwater hebt. En waarom zou je regenwater afvoeren naar het riool als je het kan hergebruiken? Door grond- en regenwaterbehandeling haal je het maximum uit het grond- of regenwater. Ontdek hoe het werkt.
Een creatief pad dat bezoekers langs de mooiste plekjes van uw tuin gidst. Een stevige, waterdoorlatende oprit. Een uitnodigend maar onderhoudsvriendelijk terras. U realiseert het allemaal met kleiklinkers. Deze oerdegelijke stenen helpen u om het maximum uit uw buitenruimte te halen. Met onze tips plaatst u vlot zelf uw verharding met klinkers. Uw voordelen: besparing, voldoening én een duurzame verharding.
Met een tuinafsluiting bakenen we niet alleen een stuk grond stijlvol af, we beschermen hiermee ook wat ons dierbaar is. Hoe wordt de veiligheid in je tuin voor mens en dier bewaard? Welke omheiningen kun je zoal inzetten? Ontdek onze tips.
Ook wie in een appartement woont, wil van het buitenleven genieten. Bijgevolg kiezen heel wat (ver)bouwers voor een daktuin of dakterras. Door de tegels van binnen mooi te laten doorlopen naar buiten krijg je een ruimtelijk gevoel en een harmonieus totaalplaatje. Maar hoe zit het met de waterafvoer? Ontdek een discrete gootlijn voor een perfecte balkonafwatering.
Hoe heerlijk is het om meer buiten dan binnen te leven? Zeker wanneer jouw buitenruimtes even comfortabel aanvoelen als je binnenruimtes. Zoals je terras. Met beton maak je er een heus totaalconcept van. Harmonieus, comfortabel en stijlvol. Van de megategel tot en met jouw tuinmeubilair in fluweelzacht beton.
Licht en elektriciteit op je terras, da’s meer dan handig. Zo geniet je onbezorgd van een gezellige avond op je terras of rond het zwembad. Wat sfeerlicht maakt de avond nog beter. Hou het veilig en kies voor waterdichte schakelaars en stopcontacten. Ontdek de mogelijkheden voor jouw terras en vind je match.
Wist je dat we gemiddeld 120 liter water per dag, per persoon gebruiken? Indrukwekkend niet? 70 liter daarvan gebruiken we om het toilet door te spoelen, om planten in de tuin te besproeien of voor de wasmachine. Een verspilling van drinkbaar water. Maar het kan ook anders, en goedkoper! Ontdek waarom je best regenwater recupereert en leer hoe je dit aanpakt.
Meer dan ooit beseffen we de meerwaarde van een aangename woonomgeving. Binnen én buiten. Je wil buitenruimtes die uitnodigen tot cocoonen. Waar jij 100 % kan ontspannen. Waarom dus niet alle troeven van een zwembadvakantie combineren met volledige privacy? Door de omgeving van jouw zwembad stijlvol in te kleden. Met deze inrichtingstips creëer je die luxueuze loungesfeer die je op vakantie zo apprecieert, bij jouw thuis.
Wil je de opening van je sceptische put of regenput afsluiten? Dan komt een putdeksel van pas. Welk materiaal kies je best en welke afmetingen zijn er zoal? Ontdek onze tips!