Nooit meer puffen in huis tijdens de zomermaanden, het is een aantrekkelijk idee. Met een airco blijft het zelfs op snikhete dagen lekker koel in je woning. Maar welk type airco kies je best? En welk vermogen heb je nodig? Ontdek tips voor je aankoop en krijg persoonlijk advies van de Solyd-specialisten. Koop je je kwalitatieve airco bij Solyd en installeer je die zelf, dan kan je tot meer dan 50% besparen op de kosten van jouw project. Ook als je geen ervaring hebt.
De energieprijzen schommelen, tegelijk zijn zonnepanelen goedkoper dan ooit. Is dit hét moment om overstag te gaan en zelf je stroom te gaan produceren? In dit artikel ontdek je hoe rendabel zonnepanelen zijn in 2023, wat de gemiddelde terugverdientijd is en welke subsidies en steunmaatregelen er nog zijn. Bereken alvast hier de kostprijs en terugverdientijd voor jouw situatie, volledig vrijblijvend. Snelle beslissers krijgen een beurskorting van 10%. Hoppa!
Wil je jouw woning slimmer maken zonder de muren open te breken om de bekabeling aan te passen? Of wil je stapsgewijs te werk gaan? Met Niko Home Control kan dat. Je installeert het systeem eenvoudig op de bestaande bekabeling in jouw woning.
Plannen om je badkamer te renoveren? Sta dan zeker eens stil bij de manier waarop jij je badkamer gaat verwarmen. Want als je uit je nieuwe inloopdouche stapt, wil je je vast graag afdrogen in een lekker warme badkamer. Kies je voor vloerverwarming, dan warmt je badkamer gelijkmatig op en is de vloer lekker warm onder je voeten. Bovendien verwarm je heel energiezuinig en efficiënt. Ontdek de voordelen van vloerverwarming in de badkamer en leer hoe je bespaart via zelfbouw.
Het is een veelvoorkomende vraag bij (ver)bouwers: hoe regel ik mijn aansluiting op het gas- en elektriciteitsnetwerk? In dit artikel leer je hoe je je energieaansluitingen regelt in 5 stappen. Zo weet je perfect wat je te doen staat en vergeet je geen enkel aandachtspunt. Hopla, tijd en frustraties bespaard! Goed om te weten: de aansluiting op het elektriciteits- en aardgasnetwerk regel je met je distributienetbeheerder, en dus niet met je energieleverancier.
Tijdens droge, hete zomers worden we eraan herinnerd hoe kostbaar drinkwater eigenlijk is. De besparingstips stromen tijdens die periode dan ook vlot binnen. Maar besparen op water en bijhorende kosten kun je eigenlijk het hele jaar door doen. En dat op verschillende plekken in huis. Wat kun je zoal doen en hoe past een waterverzachter in dit verhaal? Ga aan de slag met volgende besparingstips.
Ga je renoveren of bouwen, dan kun je eventueel zelf je elektriciteitsinstallatie plaatsen of vernieuwen. Slim, want zo bespaar je op kosten. Ben je wat handig en technisch aangelegd, dan gaat dit vrij vlot. Toch doen veel zelfbouwers nog beroep op professionele hulp bij het installeren en aansluiten van de zekeringkast. Maar wist je dat je dit ook makkelijk zelf kunt? Maak kennis met de handige plug-in zekeringkast met Resi9 XE-systeem.
Woon je in Vlaanderen, dan wordt jouw energiefactuur sinds 1 januari 2023 deels op een andere manier berekend. Het capaciteitstarief is de nieuwe berekening voor je gebruik van het elektriciteitsnet. Het tarief geldt hoofdzakelijk voor huishoudens met een digitale meter, maar ook voor gezinnen met een analoge meter zijn er wijzigingen. Wat is de impact van deze nieuwe nettarieven op jouw energiefactuur, en hoe kan je hoge nettarieven vermijden?
Een differentieelschakelaar wordt ook wel een verliesstroomschakelaar genoemd. Dit is een zeer belangrijk onderdeel in je zekeringkast. Een differentieelschakelaar is van groot belang gezien hij zorgt voor een veilige werking van je elektrische installatie. Bovendien voorkomt hij de kans op elektrocutie. Maar hoe sluit je zo’n differentieelschakelaar aan, en hoe werkt het juist? De specialisten van Solyd vertellen je er alles over.
Dag in dag uit verbruiken tal van apparaten in je woning energie. Je koelkast, vaatwasser en wasmachine bijvoorbeeld, zijn echte energievreters. Wil jij energie besparen, dan is het handig om te weten hoeveel energie jouw elektrische apparaten zoal verbruiken. Dat bereken je gemakkelijk zelf. Ontdek snel hoe en krijg er bespaartips bovenop.
Je hebt vast al gehoord over het capaciteitstarief. Woon je in Vlaanderen en heb je een digitale meter? Dan wordt een deel van je energiefactuur berekend op basis van je piekvermogen. Heb je nog een klassieke meter, dan betaal je een vaste bijdrage. Het nieuwe capaciteitstarief kan je energiefactuur stevig de hoogte injagen. Maar je staat niet machteloos. Ontdek hoe je de impact en de bijhorende kosten beperkt.
De schommelende energieprijzen, de toegenomen populariteit van hernieuwbare energie, de komst van de digitale meter en het capaciteitstarief … Er beweegt van alles op het vlak van energie. Wil jij je energieverbruik en bijhorende kosten binnen de perken houden? Ontdek dan hoe je je verbruik nauwlettend opvolgt, het slim beheert en zo gericht bespaart. Een dienst zoals Luminus EnergyControl Monitor zorgt voor alle inzichten die je nodig hebt!
De toename van de elektrische wagens, de komst van de digitale meter, strengere wetgeving en het capaciteitstarief. Alles wijst erop dat we ons energieverbruik moeten verduurzamen en optimaliseren. Een moderne elektrische installatie helpt je daarbij. Ontdek hoe, en stoom je woning klaar voor de toekomst! Duur? Dat valt enorm mee. Door te kiezen voor een zelfbouwpakket, kan je tot 50% besparen op de kosten van je project.
Wil je vloerverwarming plaatsen in je woning, dan heb je een goed legplan nodig. Op de plattegrond zie je onder meer hoe de verwarmingsbuizen aangelegd moeten worden in de ruimte. Als je je vloerverwarming bestelt bij Solyd Zelfbouw, dan tekenen hun specialisten jouw legplan op maat uit. Plaats je bovendien zelf je vloerverwarming met hun begeleiding, dan hoef je geen professional in te huren. Een stevige besparing!
Sta je op het punt om je badkamer te renoveren of te plaatsen? Dan kan een douchebak niet ontbreken. Tegenwoordig staat duurzaamheid meer en meer centraal. Daarom trekken we het ook graag door naar de badkamer. Ontdek waarom een recyclebare inbouwdouchebak de perfecte match is voor jouw badkamer.
Klinkt ‘schoonmaken’ jou niet bepaald als muziek in de oren? Dan hebben we goed nieuws! Wat als je badkamer schoonmaken helemaal niet zoveel zou voorstellen? Dankzij de vier toilet-innovaties van Duravit creëer je een maximale hygiëne in de badkamer zonder hiervoor veel te moeten poetsen. Wat zijn de voordelen?
Minder broeikasgassen en fossiele brandstoffen, meer hernieuwbare energie, de klimaatdoelstellingen zijn een uitdaging. Met z’n allen overschakelen gebeurt niet op 1, 2, 3. Heel wat gezinnen verwarmen op aardgas. Misschien jij ook wel? Dat dit in de toekomst milieuvriendelijker kan is een feit. Hoe past gas in een duurzame toekomst? Is groen gas een goed alternatief? Wat zijn de voordelen? Ontdek het antwoord op je vragen.
De hoge energieprijzen doen ons uitkijken naar goedkope maar efficiënte manieren om onze woning te verwarmen. Is je woning goed geïsoleerd? Dan kan je energie besparen met lage temperatuur radiatoren. Dat zijn convectoren die op een lagere temperatuur werken dan elektrische convectoren. Je sluit ze aan op een warmtepomp, of een cv-ketel. Ontdek hoe het werkt en bespaar meer dan 50% op je verbouwbudget door je technieken zelf te plaatsen.
Ga je jouw badkamer, toilet of keuken renoveren of vernieuwen? En wil je meteen ook afrekenen met vocht of geurhinder? Dan is Waves van Renson jouw compacte en slimme oplossing voor gezonde binnenlucht. Dit ventilatiesysteem voert vocht, geurtjes en eventueel ook CO2 helemaal automatisch af in één specifieke ruimte. Hello gezond binnenklimaat! Ontdek Renson Waves en leer hoe je het eenvoudig zelf installeert.
Nu de energieprijzen voor gas en elektriciteit door het dak gaan, zijn meer mensen gemotiveerd om over te schakelen op alternatieve, hernieuwbare energiebronnen. Een dilemma dat vaak voorkomt is: kies ik voor een warmtepomp of kies ik voor een hybride verwarmingsinstallatie (warmtepomp met gascondensatieketel). Wat is de beste keuze in jouw situatie? Ontdek waar je het best rekening mee houdt.
Eerder kon je als mazoutverbruiker al de Mazoutcheque aanvragen. Die diende ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen voor de vele gezinnen die stoken op mazout. Op 16 september 2022 werd deze verwarmingstoelage opgetrokken naar 300 euro. Ook werd de aanvraagperiode verlengd tot eind maart 2023. Ontdek hoe je je premie nog kunt aanvragen en download ook de infofolder. Zo heb je alle gegevens bij de hand.
Ben je aan het verbouwen of renoveren, en wil je je ramen vervangen? Strak plan, want zo kan je besparen op je energiefactuur terwijl je je woning extra uitstraling geeft. Denk wel meteen aan ventilatie. Efficiënt ventileren is een must voor je gezondheid én je wooncomfort. Bovendien zijn er ventilatienormen om aan te voldoen. Ontdek hoe je efficiënt en energiezuinig ventileert, op maat van jouw behoeften. Daarvoor zorgt een slimme combo.
Je comfort en veiligheid verhogen, terwijl je energiefactuur daalt? Dat kan eenvoudig door te kiezen voor KNX Home Control by Vecolux, de moderne elektrische installatie. Door alle technieken in je woning met elkaar te integreren, creëer je een elektrische installatie met meer functionaliteit en een efficiënter energiebeheer. Voor de schakelaars zijn er heel wat mogelijkheden. We maken je graag wegwijs in het ruime aanbod.
Iets om bij stil te staan: de gemiddelde Europeaan verbruikt jaarlijks 13,8 kg toiletpapier. Dat toiletpapier komt met een kostprijs, zowel voor ons als het milieu. Maar het kan ook anders. Met een douche-wc geniet je van een uiterst comfortabel en hygiënisch toiletbezoek, zonder toiletpapier te gebruiken. Ontdek SensoWash® Starck f van Duravit. Een fraai vormgegeven douchetoilet met tal van slimme functies, dat perfect in de hedendaagse badkamer past.
Op zoek naar een nieuw toilet voor je toiletruimte of badkamer? Dan is het belangrijk om te weten welk soort toilet je wil. Je ideale toilet sluit aan bij je voorkeuren en past zowel bij jou als de ruimte. Vandaag krijg je een frisse kijk op 5 soorten toiletten. Check de voordelen per type wc en ontdek je favoriet.
Krijgt jouw verwarmingsketel op tijd de onderhoudsbeurt die hij verdient? Een goed en regelmatig onderhoud is nodig om onverwachte pannes te vermijden, maar ook om van het beste rendement te kunnen profiteren. Geen cent te veel betalen aan verwarmingskosten? Lees dan vooral verder. Je ontdekt meteen ook een zorgeloze oplossing voor een optimaal ketelonderhoud.
Verwarm je op mazout, dan heb je mogelijk recht op een eenmalige verwarmingstoelage die als tussenkomst dient voor je factuur van stookolie. Eerder dit jaar werd deze Mazoutcheque of Stookoliecheque goedgekeurd door de Federale regering. Ontdek hoe je deze toelage kunt verkrijgen.
*Noot van de redactie: Intussen is de Mazoutcheque opgetrokken naar 300 euro en is de bijhorende termijn aangepast. Lees er hier meer over.
Vergis je niet, een smart home biedt zoveel meer dan slimme snufjes. Via één centraal bedieningspaneel beheer je eenvoudig de technieken in je woning. Van je audiosysteem tot je zonwering. Je kan ze zelfs op afstand regelen via je smartphone. Dus ook op het werk, onderweg én vanop je vakantiebestemming. Ontdek wat jij te winnen hebt en maak kennis met het hart van de moderne elektrische installatie: het Zennio Z70 v2 bedieningspaneel.
Al gemerkt? De slimme woning is in opmars. Niet verwonderlijk, als je bedenkt wat er allemaal mee kan. Alle apparaten uitzetten met één druk op de knop, je woning monitoren vanop afstand en maximaal je zonne-energie gebruiken bijvoorbeeld. Met Niko Home Control lukt dit alles en veel meer. Door het zelf te plaatsen bespaar je geld en tijd. Ontdek hoe je aan de slag gaat en download je gratis infobrochure.
De energieprijzen pieken, en daar komt niet meteen verandering in. Ook op zoek naar manieren om energie te besparen? Dankzij leef- en woonautomatisatie spring je heel efficiënt om met energie en profiteer je extra van je zonnepanelen, waardoor je bespaart op je energiefactuur. Tegelijk geniet je van meer comfort en veiligheid. Maak kennis met KNX Home Control by Vecolux en laat je adviseren.
Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.
Je woning ventileren is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Ga je bouwen of plan je een ingrijpende renovatie, dan moet je verplicht een ventilatiesysteem voorzien. Maar eigenlijk zou elke woning er een moeten hebben. Welk ventilatiesysteem kies je best? Wat betekent dit voor je energieverbruik? En hoe kan je besparen op de kosten van je ventilatieproject? Je staat op het punt om het te ontdekken!