De coronacrisis blijkt alvast op één sector een gunstige invloed te hebben: op die van de privézwembaden. Buitenzwembaden zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Maar helaas kunnen we in ons land niet vaak genieten van zonovergoten dagen en tropische temperaturen. Wie het zwemseizoen met enkele maanden wil verlengen, moet zorgen voor verwarming. De ideale oplossing? Zonnecollectoren. Van mei tot september kunnen zonnecollectoren meer dan de helft van de benodigde energie voor de opwarming overnemen. En op warme dagen kan met de zonne-installatie het zwembadwater volledig worden verwarmd. Milieuvriendelijk en bovendien volstrekt gratis!
Gratis genieten van warm water voor je douche of bad. Wie wil dat nu niet? Goed nieuws, het is eenvoudiger dan je denkt! Zonneboilers en -collectoren kunnen van mei tot september je sanitair water opwarmen. Helemaal gratis, dankzij de warmte van de zon. In combinatie met een condenserende gasketel geniet je het hele jaar door van een heerlijk warme douche.
De Japanse wc of douche-wc is aan een opmars bezig. Ook in België kiezen meer mensen voor deze kruising van een bidet en toilet. Laat het taboe voor spreken over toiletgewoontes achterwege, en ontdek wat deze verfrissende nieuwkomer op vlak van hygiënisch comfort te bieden heeft.
Denk je aan het weer in België, dan denk je niet meteen aan tropische temperaturen en massa’s zonneschijn. Toch hebben we voldoende zonlicht om op zonne-energie te verwarmen. Een zonneboiler in combinatie met een stookolieketel is dus ook in België een goede keuze. Ontdek hoe het werkt.
Tijdens de zomer horen we vaak hoe belangrijk het is om water te besparen. Maar water besparen kun je eigenlijk het gehele jaar door. Op heel wat manieren, zonder veel opofferingen. Ontdek hoe en bespaar!
De Vlaamse Overheid promoot volop de plaatsing van zonnepanelen. Veelal gaat het in de communicatie echter over fotovoltaïsche panelen. Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, wijst erop dat uit meerdere studies en simulaties blijkt dat een zonneboiler, met thermische zonnecollectoren, een veel verstandigere én rendabelere keuze is. En voor wie al een pv-installatie heeft, stelt Belsolar een andere slimme oplossing voor: buffer je overtollige zonne-energie in een boiler in plaats van in een (dure) batterij.
Zelf je sanitaire leidingen leggen is eenvoudig dankzij het Alupex buis-in-buis systeem. Vanuit de centrale collector vertrekken de buizen naar de tussencollectoren en vervolgens naar de aansluitpunten. Het systeem voorziet in op lengte afknipbare leidingen, zodat er geen ingewerkte ondergrondse koppelingen aan te pas komen. Met het Alupex buis in buis systeem hebben corrosie en lekken geen enkele kans.
Het zal je maar overkomen: je wil het waterreservoir van je koffiemachine vullen, maar er komt geen water uit de kraan. Of net als je de poetsemmer wil laten vollopen, sputtert de kraan. Is dat even balen! Hoe kan het dat er plots geen water meer uit de kraan loopt, en wat kan je eraan doen?