Er zijn heel wat waterverzachters op de markt. Maar hoe vind je het geschikte toestel voor bij jou thuis? Ontdek enkele eigenschappen waarmee je best rekening houdt bij het maken van je keuze.
Wil je thuis de kalk uit je leidingwater verwijderen? Dan is een waterverzachter met ionenwisseling de enige effectieve oplossing hiervoor. Dit toestel doet dit met een of meerdere harstanken. Benieuwd? Ontdek meer over de werking van een waterverzachter.
Ga je een nieuwe badkamer (laten) plaatsen omdat de huidige gerenoveerd wordt of omdat je nog geen badkamer hebt? Dan staan er je heel wat keuzes te wachten. Uit het badkamerassortiment kiezen, de interieurstijl bepalen, de manier van verwarmen en ventileren, … Maar heb je ook al aan de hardheid van je leidingwater gedacht? Zacht water levert je namelijk heel wat voordelen. Ontdek waarom een waterverzachter ook voor je badkamerproject het overwegen waard is.
Heb je een geboorde put waar je grondwater uit kunt oppompen? Dan gebruik je dit water waarschijnlijk al om je planten te bewateren. Maar wist je dat je dit water ook kunt gebruiken voor andere toepassingen? Een waterput is een prima oplossing als je geen of moeilijk toegang hebt tot leidingwater, of als je het verbruik van je leidingwater wil verminderen. Hoe kun je je opgepompt grond- en putwater behandelen zodat je het meer kunt gebruiken?
Plan je om je interieur op te frissen met een lik verf, dan is het belangrijk dat je binnenmuren in goede staat zijn. Zo start je met een goede basis. Maar wat als er (opstijgend) vocht in je muren zit? Ontdek een stappenplan en de geschikte producten om je muren te behandelen.
Je hebt vast al eens gehoord van ‘hard water’ of te veel kalk in het water. Kalk als mineraal is een nuttige bouwstof, maar in leidingwater kan het ook kalkaanslag veroorzaken, een wit goedje met heel wat nadelige gevolgen. Hoe komt die kalk in het leidingwater en hoe wapen je je tegen de nadelen? Ontdek er het fijne van en bespaar tot 650 euro per jaar met een waterverzachter!
Leidingwater bevat doorgaans kalk. Kalk leidt tot kalkaanslag, verstopt je leidingen, vermindert de levensduur van je elektrische toestellen die water verbruiken en doet je energiefactuur stijgen. De oplossing? Een waterverzachter! Ontdek de voordelen en leer hoe je tot 650 euro per jaar bespaart.
Wil jij afrekenen met vocht, binnen- of buitenshuis? Vochtproblemen voorkomen door je ramen en wanden te beschermen tegen condens? Lekkende naden of scheuren dichten? Je dakgoten herstellen en beschermen? Of gereedschap doeltreffend reinigen? Dan ontdek je zo een doeltreffende oplossing voor je klus. Maak kennis met vijf nieuwe producten van Aquaplan voor reparatie én preventie.
Onbehandeld leidingwater dat te veel kalk bevat kan voor veel schade in huis zorgen. Hierdoor betaal je heel wat onnodige kosten. Gelukkig kun je die kosten voorkomen met behulp van een waterverzachter. Een intelligente waterverzachter gaat hier nog een stapje verder in. Maak kennis met zijn troeven.
Wordt er nieuw sanitair in je nieuwbouwwoning of verbouwing geplaatst? Dan kiezen de meeste mensen voor kwaliteitsvolle materialen, geïnstalleerd volgens de regels van de kunst. Maar heb je ook al eens aan jouw waterkwaliteit gedacht? Ontdek hieronder waarom ook waterbehandeling een belangrijke rol speelt in je sanitaire installatie.
Merk je vochtplekken op onderaan je muren? Trekken je plinten krom? Komt het behangpapier los, of bladdert de verf af? Lees dan zeker verder. In dit artikel ontdek je veelvoorkomende oorzaken van opstijgend vocht en een stappenplan om zelf je muur te injecteren. Zo reken je voorgoed af met dit vochtprobleem. Je toekomstige zelf, je boekhouder en je woning danken je alvast.
Je bent ondertussen begonnen aan de afwerking van je nieuwbouw- of renovatieproject en het pleisterwerk is geplaatst. Nat pleisterwerk doet de luchtvochtigheid stijgen waardoor de kans op schimmels of vochtproblemen sterk toeneemt. Hoog tijd om een handje te helpen en het droogproces te versnellen. Hoe? Deze vijf tips helpen je op weg.
Kalk in je leidingwater is niet altijd zichtbaar en kan zonder dat je het weet aanzienlijk veel schade en bijkomende kosten veroorzaken. In dit blogbericht leggen we je uit van waar kalk en de term hard water nu precies komt, wat de gevolgen zijn en hoe je dit direct kan oplossen.
Bij het (ver)bouwen komt heel wat kijken. Maar als je jouw nieuwe woning lang mooi en kalkvrij wilt houden, is het belangrijk om één ding niet over het hoofd te zien: een waterontharder. Ontdek waarom een waterverzachter goed van pas komt en profiteer momenteel van beurscondities bij EcoWater.
Een vochtprobleem in de kelder, daar bestaan toch oplossingen voor? Zeker, maar de meeste van die producten werken niet bij serieuze vochtproblemen. Heel wat klussers zien het probleem steeds terugkomen, wat ze ook proberen. Frustrerend! Ook een probleemkelder? Ontdek nu hoe je vocht uit je kelder bant, voor eens en altijd.
Als bouwheer moet je met verschillende zaken rekening houden. Niet alleen duurzame materialen zijn belangrijk voor de levensduur van je woning. Heb je ook al stilgestaan bij de kwaliteit van je leidingwater? Ontdek waarom je best vooraf investeert in een waterontharder en kwalitatief drinkwater.
Iedereen heeft graag kwaliteitsvol water thuis ter beschikking. Wil je graag kunnen genieten van heerlijk, gezond en gezuiverd kraantjeswater? Ontdek onze tips.
Een badkamer koop je niet elk jaar. Daarom kies je bij de aankoop voor materialen die tientallen jaren meegaan. Maar wat als je leidingwater te veel kalk bevat? Hoe voorkom je dat het schade veroorzaakt aan je badkamer? Ontdek hoe een waterontharder hierbij kan helpen.
Van een voetafdruk heb je vast wel al gehoord. Maar er bestaat ook zoiets als een watervoetafdruk. Ga je bouwen of verbouwen? Dan denk je best ook aan je toekomstig waterverbruik. Regenwaterrecuperatie is een goede stap, maar ook de installatie van een drinkwatersysteem bijvoorbeeld. Ontdek hoe dit kan helpen.
Misschien woon je in een regio met hard water, en zit er veel kalk in je leidingwater. In dat geval misloop je de fijne voordelen van zacht water. Minder poetswerk, glanzend haar en een stralende huid, zacht wasgoed … Om er maar enkele te noemen. Ontdek wat jij te winnen hebt en leer je hoe je de switch maakt!
De wekelijkse boodschappen vragen soms voor een fysieke inspanning. Zo sleur je bijvoorbeeld met een volle boodschappentas en zware pakken flessenwater. Wat als dat niet meer hoeft? Ontdek hoe je kunt genieten van meer comfort dankzij een drinkwatersysteem.
Je vermoedt dat er asbest zit in je woning of gebouw. Hoe krijg je zekerheid en wat doe je ermee? Laten zitten, of (laten) verwijderen? Ontdek onze adviezen!
Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3500 bouwmaterialen is verwerkt. Wil je een woning verkopen die voor 2001 werd gebouwd, dan heb je een asbestcertificaat nodig. Dat informeert de potentiële koper over de eventuele aanwezigheid van asbest. Waarom deze verplichting en wat moet je erover weten?
Sinds 2016 is het verplicht om een ventilatieverslaggever onder de arm te nemen wanneer je (ver)bouwt met vergunning. Plaats je zelf je ventilatie, dan heb je ook een ventilatieverslag nodig. Wat is het, wie stelt dit op en waarom is dit noodzakelijk?
Tijdens renovatiewerken in oudere woningen komt vaak bouwmateriaal bloot te liggen dat asbest bevat. Je kan dit best (laten) verwijderen. Mag je dit zelf doen? Zijn er subsidies voor voorzien? Ontdek er hier meer over!
Kalkprobleem in huis, en dit weekend een gaatje in je agenda? Kom dan op 20 of 21 september naar de opendeur van de nieuwe Ecowater-showroom in Wetteren. Je koopt er je intelligente waterverzachter met een uitzonderlijke korting. Niet te missen!
Asbest werd vroeger vaak gebruikt als bouwmateriaal, nu uiteraard niet meer. Als je losse asbestvezels inademt, kun je levensbedreigend ziek worden. Daarom is het al jaren verboden om asbest te gebruiken. Maar wat als je dit gevaarlijke materiaal ontdekt in je woning?
Is het een probleem als er veel kalk in je leidingwater zit? Jazeker, want die kalk kan je heel wat geld kosten. Ontdek wat de nadelen zijn voor jou, je gezin en je comfort. Gelukkig bestaan er efficiënte oplossingen.
Flessenwater wordt massaal gekocht en gedronken omdat we denken dat het beter is. Toch is het water van de kraan ook van goede kwaliteit. Maar het kan nog beter. Ontdek hoe je het leidingwater thuis kunt verbeteren tot lekker drinkwater.
Wil je stoppen met water uit plastic flessen te drinken? Dan weten we een eco-vriendelijk alternatief. Met een drinkwatersysteem drink je lekker gezuiverd water van de kraan. Ontdek de voordelen.
Het mineraal kalk is een nuttige bouwstof, maar kalk kan ook gevaarlijk zijn. Zit er te veel kalk in je leidingwater, dan ontstaat er kalkaanslag. Dit witte goedje heeft heel wat nadelige gevolgen. Blijf niet toekijken hoe je toestellen stuk gaan. Reken nu af met kalkaanslag, voor eens en altijd!
Hoe kies je de juiste waterontharder voor jouw situatie? Wat zijn de verschillen tussen de systemen? We zetten ze even op een rij om je te helpen bij je keuze.