Wie op zoek is naar een lening voor een (ver)bouw- of woonproject ontdekt algauw dat er diverse soorten bestaan. Naast het hypothecair krediet is er ook de renovatielening, de eco-renovatielening en het overbruggingskrediet. Welke lening past het best bij jou? En wat zijn de beperkingen? Je ontdekt het zo.
Ben of word jij de nieuwe eigenaar van een huis of appartement dat niet energiezuinig is? Renoveer je het binnen de 5 jaar zo grondig dat het EPC-label sterk verbetert, dan kan je daarvoor vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro krijgen. Daarbovenop zal je een EPC-labelpremie tot 5.000 euro kunnen opstrijken. Let wel, deze maatregelen zijn nog niet definitief goedgekeurd.
Wanneer je gaat lenen voor een woning, kun je dan de registratiebelasting (btw) mee ontlenen? Dat kan niet zomaar. Je bank moet ‘loan to value’-regels (LTV) respecteren die opgelegd zijn door de Nationale Bank. Verder beoordeelt de bank je kredietaanvraag op verschillende parameters.
Je wil een huis kopen of bouwen maar je oude woning is nog niet verkocht. Niet ideaal, want je hebt het geld van die verkoop wel nodig. Herkenbaar? Dan komt een overbruggingskrediet goed van pas. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen? Een update!
Wanneer je een lening aanvraagt bij de bank om bijvoorbeeld een woning of bouwgrond te kopen, wil je graag snel een antwoord. Ongeduldig? Ontdek hoelang de bank erover doet om te beslissen.
Besteed niet meer dan een derde van je inkomen aan de afbetaling van je woonlening, het is een vaak gehoord advies. Maar is dit nog wel actueel? Hoeveel van je inkomen mag je besteden aan je lening, en is dat leefbaar? We zochten het voor je uit.
Als je je woning wil renoveren, hoef je niet te wachten tot je de volledige som bij elkaar hebt gespaard. Met een renovatielening betaal je de kosten van je renovatie comfortabel in schijven.
Je hebt een bouwgrond of woning op het oog, maar om die te kunnen kopen heb je een lening nodig. Ga je de hypotheeklening alleen aan, of met z’n tweeën als koppel? Ontdek de voor- en nadelen per scenario en laat je adviseren over een lening op maat.
De afgelopen twee jaar waren uitzonderlijk voor de bouwsector. Die groeit vier keer zo snel als de rest van de economie. Dat heeft vooral te maken met de 7,2 miljard euro aan geregistreerde bouwhypotheekleningen in 2019. Ontdek meer trends en kerncijfers uit de studie ING Focus Real Estate en werp een blik in de toekomst.
Ga je bouwen of verbouwen, dan is de kans groot dat je een lening nodig hebt. De rente op woonkredieten staat historisch laag. Een goed moment dus om je lening aan te vragen? Waar houd je rekening mee? Volg deze tien stappen naar jouw voordelige lening.
De vastgoedprijzen zijn in 2018 met 3,6% gestegen, na 2,5% in 2017. Het groeipotentieel van de renteverlaging die in februari 2014 begon (iets meer dan 15%) zal binnenkort verdwijnen en dus zal de markt andere groeifactoren moeten vinden. De recente steunfactoren die in 2018 actief waren zullen waarschijnlijk nog aanwezig zijn in 2019: we verwachten een verdere toename van 2,5% in 2019.
Ga je een woning kopen of (ver)bouwen, dan heb je waarschijnlijk een lening nodig. Natuurlijk wil je slim kiezen en een goede deal maken. Hoe ontdek je welke lening voordelig is voor jou? Wij zetten je op weg!
Met een energielening kan je werken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning. Je kan maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%.
Als je een bouwgrond of een woning aankoopt, bouwt of renoveert, kun je een hypothecaire lening afsluiten. Er bestaan tal van formules, zodat je vast en zeker een krediet op maat vindt.
Geld lenen kost geld. Een hypothecaire lening ga je dan ook niet zomaar aan. Het bedrag dat je maandelijks moet uittrekken voor de aflossing is afhankelijk van de rentevoet en de looptijd. Hoe lager de rentevoet en hoe langer de looptijd, hoe meer je kunt lenen. Hoeveel dat precies is, hangt af van het bedrag dat je elke maand kunt terugbetalen, de kostprijs van je woning, hoeveel je al hebt gespaard en welke waarborgen er worden gegeven.