Wil jij energie besparen zonder comfort te verliezen? Door je woning grondig te isoleren, maak je die een pak energiezuiniger. Dat is goed nieuws voor je budget, het milieu en je wooncomfort. Denk eraan: na je dak, zijn je gevels aan de beurt. Want ook via die weg kan veel warmte zomaar ontsnappen. Voor het beste resultaat laat je je buitenmuren isoleren langs de buitenkant. Hier bewijst een ETICS- of gevelisolatiesysteem zijn nut. Leer hoe het werkt en ontdek de talrijke voordelen.
Dat je woning best goed geïsoleerd is, dat beseffen we maar al te goed. Maar je tuinhuis, moet dat ook geïsoleerd worden? Wel, dat valt te zien. Waarvoor ga je je tuinhuis gebruiken? Zal je er veel tijd doorbrengen? Zijn de spullen die er staan, gevoelig voor koude? Check onze adviezen!
Sinds 2020 ben je verplicht om je huis of appartement van dakisolatie te hebben voorzien. Plan je om je hellend dak zelf te isoleren? Ontdek hoe je het aanpakt, welke isolatiematerialen je kunt gebruiken en waar je deze makkelijk bestelt.
Tegenwoordig doen heel wat bedrijven grote inspanningen voor meer duurzaamheid. Maar sommige sparen kosten noch moeite. Neem nu Knauf Insulation, bekend van zijn glas- en rotswolisolatie. Deze firma opende zopas een hoogtechnologische recyclage-eenheid voor minerale glaswol in Visé. Kostenplaatje: zo’n 15 miljoen euro. Lees meer over deze innovatieve recyclingdienst en haar innoverende oplossingen voor de bouw- en sloopsector.
De energieprijzen pieken enorm, en dat blijft voorlopig zo. Hoe kan je je energiekosten enigszins binnen de perken houden, ook op lange termijn? Door je woning goed te isoleren, wapen je je blijvend tegen de impact van hoge energieprijzen. De investering die daarvoor nodig is, verdien je tegenwoordig extra snel terug. Bovendien zijn er premies te pakken. Tijd voor actie dus!
Wat kan je doen om minder energie te verbruiken nu de energieprijzen de pan uit swingen?
Met stip op 1: je woning isoleren. Hoe beter je je woning (na)isoleert, hoe sneller ze opwarmt. Hierdoor zal je minder moeten verwarmen. Dit is hét moment om in actie te komen, want isoleren loont meer dan ooit. Ontdek snel welke isolatiepremies er nog zijn in 2022 en verdien je slimme investering extra snel terug!
Door uw gevels te isoleren maakt u uw woning een stuk energiezuiniger, waardoor u minder moet verwarmen. Een aanrader, zeker gezien de piekende energieprijzen. Weet u van aanpakken, dan kunt u uw gevelsysteem gerust zelf plaatsen. Ontdek het innovatieve E-Board gevelsysteem van Vandersanden en leer hoe u ermee aan de slag gaat. U krijgt zelfs een gratis opleiding!
Hoe energiezuinig is jouw woning? Tegen 2050 moeten alle woningen in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een nieuwbouw die vandaag wordt gebouwd. Je hebt alle redenen om in actie te komen, want een energiezuinige woning heeft enkel voordelen. Je energiefactuur daalt, terwijl je comfort en de waarde van je woning stijgt. En natuurlijk is energiezuinig renoveren ook goed voor het milieu. Ontdek het verhaal achter een meer dan geslaagde energetische renovatie van een woning in Edegem.
Maak je je zorgen over je energiefactuur? Dan zal je graag horen dat er manieren zijn om je energieverbruik te laten dalen, zonder dat je daarvoor comfort moet opgeven. Het dak van je woning is vast al geïsoleerd. Maar ook dan verdwijnt er zo’n 20% van de warmte in huis via de muren. De oplossing? Je gevels isoleren! Ontdek snel welke premies je kan krijgen in 2022 en vraag gratis de premiewijzer aan.
Wie gaat bouwen, moet sinds 2021 verplicht aan de BEN-normen voldoen. Concreet moet je woning een E-peil onder 30 behalen. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Vandaag leer je hoe je werk maakt van een onmisbare stap in dit traject: het isoleren van je woning. Je beloning is alvast niet min. Extra comfort én een besparing op je energiefactuur.
Wanneer je (ver)bouwt is het op een bepaald moment tijd om de vloer onder handen te nemen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en niet via de vloer verloren gaat. Best belangrijk als je geen torenhoge energierekeningen wil krijgen. Je kan kiezen voor isolerende chape, maar wat is dat precies? En waarom zou je daarvoor kiezen?
Is jouw woning genoeg geïsoleerd om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen? En hoeveel kan je besparen bij het isoleren van je dak, muren of vloer? Je checkt het snel met het Isolatiekompas. Je leert meteen hoe dik je moet (na)isoleren en welke isolatieoplossing je best kiest. Eén tool, zoveel antwoorden!
Wil je maximaal isoleren, maar zo weinig mogelijk ruimte opofferen? Ontdek de ultradunne isolatieplaten met lambdawaarde van 0,019 W/mK. Daarmee kun je je spouwmuren, vloeren en binnenmuren nog beter isoleren. Hun geheim: de geavanceerde Xentro®-technologie.
Wil je je buitenmuren isoleren, maar is gevelisolatie niet haalbaar? Dan is isolatie langs binnen waarschijnlijk de beste optie. Een muur isoleren langs de binnenkant kan je ook zelf, zolang je maar weet hoe. Vandaag leer je hoe je je binnenmuren isoleert met een voorzetwand, aan de hand van een helder stappenplan. Succes gegarandeerd!
Is je woning nog niet of onvoldoende geïsoleerd? Een gemiste kans, want door je woning goed te isoleren, bespaar je stevig op je energiefactuur en stijgt je wooncomfort. Dankzij talrijke isolatiepremies is je investering extra snel terugverdiend. Welke premies kan je zoal aanvragen en op welke heb jij recht? Een overzicht!
Wanneer je je zolder wil isoleren, vraag je je vast af: ‘Welk deel van de zolder isoleer ik best: het dak of de vloer?’ Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat je ook zowel het dak als de vloer kan isoleren. Alles hangt af van de functie van je zolder.
Met een woning die onvoldoende geïsoleerd is, jaag je jezelf op extra kosten. De warmte in je woning ontsnapt haast meteen, waardoor je meer moet verwarmen. Liever een lage energiefactuur? Ga dan aan de slag met URSA TERRA minerale wol, een uiterst doeltreffend en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Dat kan tegenwoordig haast stofvrij en zonder jeuk. Wat een verademing!
Loop je graag blootsvoets in huis? Dan is vloerverwarming zeer aangenaam. Niet alleen geniet je van de gelijkmatige verwarming, je verwarmt ook een stuk energiezuiniger. Maar om optimaal van je vloerverwarming te profiteren is vloerisolatie onmisbaar. Waar moet je op letten en welke materialen kun je hiervoor gebruiken?
Wanneer je bouwt of renoveert zijn er energieprestatieregels die je moet naleven om zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te bouwen. Vanaf 1 januari 2021 worden deze regels strenger. Wat verandert er en welke premies krijg je in 2021 nog voor dakisolatie in Vlaanderen? Lees er hier meer over.
Door te isoleren verbeter je de energieprestaties van je woning, wat je een gunstiger energieprestatiecertificaat oplevert. Top, want daarmee lonken de labelpremie en de renteloze renovatielening tot 60.000 euro die er volgend jaar aankomen in Vlaanderen. Hoe begin je eraan? Check onze adviezen voor een vlekkeloos parcours
Hoe isoleer je een plat dak of terras, wanneer de ruimte daarvoor heel beperkt is? Simpel, je grijpt naar de ultradunne Deck-VQ® panelen. Daarmee isoleer je maximaal, zonder dat er structurele aanpassingen nodig zijn. Ontdek deze innovatie en profiteer mee van de laagste warmtegeleidingscoëfficiënt op de markt.
Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moeten bijna alle Belgische woningen onder handen worden genomen. In de meeste gevallen betekent dit een grondige energetische renovatie. Ontdek hoe jij je woning klaarstoomt voor de energiedoelstellingen 2050.
Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Europa verplicht bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Ontdek hoe je ruimschoots voldoet aan alle isolatie- en energienormen terwijl je fiks bespaart. Spoiler: duurzame isolatieoplossingen maken echt het verschil.
Muurisolatie is een investering die je veel oplevert: je profiteert van een lagere energiefactuur, draagt je steentje bij voor het milieu en je verhoogt de waarde van je woning. Bovendien kun je genieten van premies. Mooi meegenomen toch? Welke methode kies jij om je muren te isoleren? Ontdek er snel meer over.
Ben je van plan om te isoleren, dan is het slim om met het dak te beginnen. Dit is immers de grootste verliespost van warmte in je huis. Het dak isoleren levert je al gauw een besparing van 30% per jaar op. Bovendien kun je genieten van premies. Mooi meegenomen toch? Hoe isoleer je het dak met minerale glaswol of XPS? Ontdek de mogelijkheden.
Europa moedigt het isoleren van woningen aan. Je kunt verschillende delen van je woning aanpakken met isolatie: dak, zolder, muur, vloer en plafond. Maar wat levert het je eigenlijk op? Kom er meer over te weten.
Met vloerisolatie voorkom je dat de warmte in huis via het vloeroppervlak verloren gaat. Je kunt kiezen voor een isolerende chape. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden hiervan? Dat kom je hier te weten.
Je dak isoleren is een prima manier om energie te besparen, een slimme investering dus. Maar de klus moet wel gebeuren zoals het hoort, anders riskeer je vocht- en schimmelproblemen. Ontdek hoe het niet moet, en leer ervan. Een gewaarschuwd man … Precies!
Wil je de buitenmuren van je woning isoleren? Spouwmuurisolatie is hiervoor de meest budgetvriendelijke techniek. Maar welk isolatiemateriaal kies je best voor het isoleren van je spouw? Ontdek onze adviezen.
Het gebabbel van je naaste buurvrouw, het aanhoudende geblaf van de hond verderop, het geraas van voorbijrijdende auto’s, … Vervelend! Naast thermische isolatie wordt geluidsisolatie in huis steeds belangrijker. Hoe kun je de rust in huis bewaren? Kom het hier te weten.
Is je dak nog steeds niet geïsoleerd? Dan kun je daar makkelijk wat aan laten doen, met de snelste dakisolatie op de markt. Comfofix-platen worden tussen de dakspanten van je hellend dak geduwd, en klaar! Je vakman hoeft zelfs geen handschoenen aan te trekken.
Comfortabel wonen, dat is ook: tot rust kunnen komen wanneer dat nodig is. Niet evident, want we wonen steeds compacter. Hoe bescherm je jezelf tegen geluidshinder? Door te (ver)bouwen met Silka-blokken!