PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen en deuren dat bovendien geweldig isoleert (zowel temperatuur als lawaai en wind). En als klap op de vuurpijl is het o zo gemakkelijk te onderhouden. En laat je niet wijsmaken dat het maar “plastic” is: alle ramen en deuren van Timmerman zijn versterkt met extra staal en kunnen echt wel tegen een stootje.

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur. Je ziet ze niet als ze dicht zijn en als ze open staan nog minder. Ze zorgen niet voor plaatsverlies buiten en binnen en kunnen perfect voorzien worden van vliegramen. Je wint ook plaats doordat er geen “deur” openstaat en ruimte inneemt. En het oog wil natuurlijk ook wat. Schuiframen zijn immers de meest esthetische oplossing als het over ramen gaat die uitgeven op de tuin of omgeving. En dat in zowel strakke, moderne woningen als in klassiekere huizen.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren. Pvc is immers een zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Maar hoe onderhoud je het nu precies? Het materiaal is op zich al vuil- en stofwerend en is dus zeer eenvoudig te reinigen. We leggen je hieronder kort uit hoe je optimaal je PVC-ramen en deuren onderhoudt.

 

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden? Of vertrek je binnenkort misschien op reis? Je huis blijft dan natuurlijk onbewaakt achter. Om je goed voor te bereiden en dieven geen kans te geven, krijg je van ons enkele tips hoe je alvast je ramen het best kan beveiligen

BENOveren: wat en hoe?

Je woning renoveren, het is een heuse klus. Daarom is het belangrijk om te bezinnen eer je begint. Je kiest dus best voor een renovatie met een positieve impact op lange termijn. En als je daarvoor kiest, kies je voor BENOveren.

Optimaal binnenklimaat voor je woning

Hoe zorg je voor een optimaal binnenklimaat in je woning? Het is soms een heuse karwei. In de zomer kan het immers al snel zeer warm worden en in de winter voelt het koud aan. Door enkele aanpassingen aan je woning kan je ervoor zorgen dat het klimaat in huis steeds stabiel blijft.

De look van staal, de voordelen van aluminium: de steellook

Ramen en deuren met een steellook, iedereen heeft het er over. Het strakke zwart van staal is al een tijdje “hot” bij iedereen die bouwt of verbouwt. De dunne profielen passen dan ook prachtig bij heel wat verschillende bouwstijlen, van landelijk tot industrieel, maar ook bij eigentijdse woningen. Wil je het combineren met hout en ruwe baksteen? Vooral dan komt het stijlvolle zwart helemaal tot zijn recht.

Timmerman Rolluiken & screens
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk > Zonwering.

Rolluiken of screens: wat is de beste oplossing voor mij?

Als je een woning bouwt, komt vaak de integratie van screens of rolluiken ter sprake. Hoewel beide opties gelijklopende functies hebben, zal je keuze grotendeels afhangen van de resultaten die je verwacht. In dit blogbericht lijsten wij kort voor je op waar je best rekening mee houdt bij het maken van deze keuze.

Timmerman Isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isoleren met buitenschrijnwerk

Op 1 januari 2018 zijn er een nieuw maximaal S-Peil en E-Peil van kracht gegaan. Hierdoor moet er bij nieuwbouwwoningen nog strenger rekening gehouden worden met vormefficiëntie, luchtdichtheid, oriëntatie en zonwering. Daarbij speelt buitenschrijnwerk een belangrijke rol. Hieronder lijsten wij voor u enkele belangrijke punten op om rekening mee te houden als u de warmte binnen wil houden in de winter en uw huis heerlijk koel wilt houden in de zomer.

Regelgeving en premies voor al uw verbouwingen

U heeft besloten om uw woning te verbouwen? Dan is dit artikel waarschijnlijk iets voor u. Er zijn heel wat premies van de Vlaamse overheid die u verder kunnen helpen om uw woning te renoveren. We zetten ze voor u even op een rij.

Buitenschrijnwerk - opbouwrolluik - Timmerman
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Hoe hou ik pottenkijkers buiten?

We bouwen allemaal aan ons eigen nestje. Een plaatsje voor onszelf, voor ons gezien, een plaats om onze kinderen te zien opgroeien. Net daarom is het zo belangrijk om nieuwsgierigen buiten te houden.

GRATIS Nieuwsbrief