Verwarming : niet condenserende stookolieketel
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Uw niet-condenserende stookolieketel vervangen en de “eco” regelgeving, wat nu?

Door de steeds strengere Europese wetgeving voor verwarmingstoestellen en warmwatertoestellen, zullen minder energiezuinige verwarmingsketels verdwijnen. Met name de klassieke, niet-condenserende stookolieketel heeft het moeilijk een energielabel te verwerven. Toch is de technologie niet blijven stilstaan. Dat bewijst Remeha met de Remeha Lava Plus, ecolabel B.

Verwarming : Warmwatercomfort garanderen
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Warmwatercomfort : Combi verwarmingsketel of boiler?

Bij een renovatie of nieuwbouw project wordt vaak veel aandacht besteed aan de badkamer. Welke kranen verkies ik? Wens ik een inloopdouche met regenkop of enkel een bad? Deze keuzes bepalen uw sanitair warmwaterverbruik aanzienlijk en net met de productie ervan wordt niet altijd rekening gehouden. Maar wanneer maakt u de keuze tussen een combi verwarmingsinstallatie (die zorgt voor zowel verwarming als sanitair warm water) of een solo verwarmingsketel in combinatie met een boiler? Hoe gaat u van start om de juiste keuze te maken en waar moet u vooral rekening mee houden?

Verwarming : Etwist slimme thermostaat
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Etwist : Slimme thermostaat brengt comfort binnen handbereik

De nieuwe intelligente thermostaat Remeha eTwist combineert de volledige functionaliteit van een klassieke klokthermostaat met een handige app voor tablet en smartphone. 

Hernieuwbare energiesystemen : De toekomst in energie

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun ecologische voetafdruk en de impact hiervan op onze planeet. Als consument wensen we een optimaal comfort tegen een betaalbare prijs en dit alles met behoud van het milieu. De link tussen economie en ecologie wordt steeds vaker gemaakt, ook in de voorziening van warmte en sanitair warmwatercomfort.

 

Remeha tzerra hybrid split
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Hybride verwarmingssystemen : de verwarming van de toekomst!

De Remeha Tzerra Hybrid Split is dé verwarming van de toekomst! Remeha, fabrikant van huishoudelijke en industriële verwarmingsoplossingen, introduceerde met een nieuw gamma hybride verwarmingsinstallaties. Net zoals bij hybride wagens combineert een hybride verwarmingsinstallatie fossiele brandstoffen en hernieuwbare energie.

De Europese energieregels en labels: 9 tips & tricks

Sinds 26 september 2015 vallen nieuwe verwarmingstoestellen en warmwatertoestellen onder een Europese wetgeving. Een nieuwe verwarmingsketel zal aan een minimale energieprestatie moeten voldoen en zal een energielabel toegekend krijgen.  Let wel op voor een aantal misvattingen, valkuilen, achterdeurtjes en uitzonderingen!

GRATIS Nieuwsbrief