Sanitair - Wat is het veschil tss een vlakspoel & diepspoel toilet?
Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Bij Sanitairwinkel.be krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een vlakspoel of diepspoel toilet. De benamingen geven het antwoord al. Bij een diepspoel toilet valt de “boodschap” direct naar beneden in het water. Bij een vlakspoeltoilet valt de “boodschap” op een plateau, waarna het weggespoeld wordt. Op de afbeelding zijn de verschillen duidelijk te zien.

Bereken de capaciteit van een radiator
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Radiatoren.

Bereken de capaciteit van je radiator

In dit blogartikel vindt u alle informatie die u nodig heeft om de capaciteit/ het vermogen van de voor u geschikte radiator te bepalen. De benodigde capaciteit voor uw ideale radiator is onder meer afhankelijk van de grootte van de kamer, de temperatuur die u in de kamer wenst, het soort ruimte waarin de radiator zal worden geplaatst én het type verwarming dat u zoekt.

Zelf je radiatoren ontluchten
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Zo ontlucht u uw radiator

Het is weer de tijd van het jaar om de verwarming eens flink aan te zetten. Niets is vervelender in deze tijden dan een radiator die niet efficiënt werkt. In deze blog komt u te weten wat u moet doen wanneer uw radiator rare geluiden maakt of wanneer uw verwarming borrelt. 

Hangtoilet
Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Wat kost een nieuwe toiletruimte

Bent u toe aan een verbouwing of moet u binnenkort een compleet nieuwe toiletruimte samenstellen? In dit artikel geven we u een indicatie van de kosten waar u rekening mee moet houden. 

Hygiëne in de badkamer, de meest gemaakte fouten

De badkamer wordt door de meeste mensen wekelijks grondig gepoetst. Het zou daarom één van de meest hygiënische plaatsen in ons huis moeten zijn. Uit diverse onderzoeken blijkt echter het tegendeel. We hebben nog veel te leren op het gebied van hygiëne in de badkamer.

Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Aangepast sanitair : Sanitair op maat

Aangepast Sanitair heeft zich in de loop van de tijd steeds meer ontwikkeld. Tegenwoordig is het design nauwelijks meer te onderscheiden van standaard badkamer sanitair. Achter het mooie uiterlijk gaat echter veel technisch vernuft schuil. Het geeft ouderen en mindervaliden de mogelijkheid om zo goed en veilig mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren.

5 Tips voor een veilige badkamer

Bij het uitzoeken van een badkamer staat veiligheid meestal niet bovenaan de lijst. Toch belanden er jaarlijks vooral veel ouderen in het ziekenhuis als gevolg van een ongeluk in de badkamer of toiletruimte. Met wat eenvoudige aanpassingen kunnen veel ongelukken voorkomen worden. Met deze tips kunt u in het vervolg veilig gebruik maken van de badkamer!

5 tips voor een schone badkamer

Iedereen heeft een badkamer en weet uit ervaring dan ook dat het niet altijd even makelijk is om ze proper te houden. Met deze 5 tips hou je je badkamer schoon!

5 Doe-het-zelf tips voor de badkamer

In dit artikel 5 simpele maar praktische doe-het-zelf tips voor de badkamer.

Geplaatst in Technieken > Sanitair.

Een hangend toilet plaatsen doe je zo

Bent u momenteel zelf uw badkamer aan het inbouwen, maar wil het nog niet helemaal lukken om een hangend toilet te plaatsen? In dit artikel vertellen wij u alle informatie en tips voor het plaatsen van een hangend toilet.

Hoe kies ik een badkamermeubel?

Een badmeubel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Ze vallen vaak op en nemen veel oppervlakte in beslag. Hierdoor zijn ze bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Badmeubels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en prijsklasse. Via deze blog willen wij u graag adviseren zodat u goed voorbereid de eerste stap kunt maken naar het uitzoeken van uw badmeubel.

GRATIS Nieuwsbrief