Xella ytong brandveilig
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Ytong en brandveiligheid, wat moet je weten?

Op zoek naar een degelijk bouwmateriaal? Dan is cellenbeton het overwegen waard. Het is gemakkelijk te plaatsen, milieuvriendelijk en een goede isolator. Ideaal dus voor de hedendaagse woning. Wist je dat Ytong ook zeer brandveilig is? Ontdek er hier meer over.

7 handige tips om zelf Ytong te plaatsen

Cellenbeton is een dankbaar materiaal voor de zelfbouwer. Een muur in Ytong is snel gebouwd en je hoeft niet extra te isoleren. Wil ook jij aan de slag met cellenbeton? Check dan snel onze tips!

Akoestische isolatie: bouw met Silka-blokken en geniet van rust in huis

Comfortabel wonen, dat is ook: tot rust kunnen komen wanneer dat nodig is. Niet evident, want we wonen steeds compacter. Hoe bescherm je jezelf tegen geluidshinder? Door te (ver)bouwen met Silka-blokken!

Energiezuinig verbouwen: Aanbouw met ytong cellenbeton
Geplaatst in Inrichting > Wand en Plafond.

Volg een gratis opleiding: (ver)bouwen met cellenbeton!

Een extra binnenmuur nodig? Die kun je ook zelf plaatsen! Zeker wanneer je kiest voor cellenbeton. Grijp nu je kans om een gratis opleiding te volgen.

 

Energiezuinig verbouwen: Aanbouw met ytong cellenbeton
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Creëer in no time een aanbouw met cellenbeton

Plannen voor een aanbouw aan je woning? Een garage, berging of wasplaats? Kies je voor cellenbeton, dan zorg je meteen voor een goede isolatie. De witte blokken zijn makkelijk te verwerken, zodat je snel van je aanbouw geniet. 
 

Zelf renoveren met cellenbeton: peanuts!

Je wil zelf aan de slag met YTONG? Om een extra binnenmuur te plaatsen, of wie weet zelfs een uitbouw? Puik plan! Je zal zien, deze witte bouwstenen verzagen en verlijmen gaat erg vlot. Steek dus je handen uit de mouwen en have no fear!

Renoveer snel en energiebewust met cellenbeton

Probleem: je wil een hobbykamer creëren maar daarvoor is een extra binnenmuur nodig. Of je wil je huis uitbreiden, en meteen voor een goede isolatie zorgen. Al eens aan cellenbeton gedacht? YTONG-blokken zijn snel geplaatst, ongevoelig voor vocht en warmte-isolerend. Je kan ze gebruiken voor buiten- én binnenmuren.

 

Betaalbaar bouwen met cellenbeton

Wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Zo voorkom je dat er energie verloren gaat via kieren en spleten. Bovendien heb je met een luchtdichte woning een streepje voor op de strenge EPB-eisen. Want een hoge luchtdichtheid levert je een beter E-peil op. Het verschil kan zelfs oplopen tot 10 punten en dat kan tellen!

Ytong Cascosysteem
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Batibouw 2016 : Prefab bouwsysteem

Tijdens Batibouw stelt Xella drie performante prefab bouwsystemen voor: het YTONG CascoSysteem, HEBEL Construct voor modulair bouwen, het SILKA bouwsysteem en het YTONG Jumbo bouwsysteem. Deze bouwmethodes maken het mogelijk om op zeer korte tijd een afgewerkte ruwbouw te plaatsen. De bouwelementen worden op maat vooraf gefabriceerd en op afroep op de bouwwerf geleverd. Hiermee bespaart de aannemer tijd en geld en wordt het risico op werffouten aanzienlijk verkleind.

Powerpanel H2O
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Batibouw 2016 : Fermacell Powerpanel H2O

De Fermacell Powerpanel H2O zorgt voor een eenvoudige en duurzame afwerking van vloeren, plafonds, binnen- en buitenmuren. Deze nieuwste innovatie in afbouwplaten beschermen constructies die vaak aan vocht zijn blootgesteld tegen water, wind, vocht en schimmel.

Ytong murfor compact
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Batibouw 2016 : Ytong murfor Compact

YTONG Murfor Compact op rol is een innovatieve wapening die het optrekken van muren met cellenbeton nog eenvoudiger en sneller maakt. Met deze oplossing is slechts 1 laag lijm voldoende om de YTONG blokken te hechten. YTONG Murfor Compact wordt droog op de blokken uitgerold en daarna wordt met een speciale lijmkam de Ytocol lijm aangebracht. Het verhoogd gebruiksgemak en de tijdbesparing daaraan gekoppeld zijn belangrijke troeven voor professionals maar ook voor zelfbouwers.

Lijmwerk ytong
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Lijmen van bouwstenen beste garantie voor luchtdichte efficiënte gebouwschil

In 2021 is een E30 peil verplicht voor alle nieuwbouw woningen. Om dit te verwezenlijken staan de bouwsector en de leveranciers van materialen voor een grote uitdaging. 100% luchtdichtheid van de gebouwschil is immers een absolute noodzaak om energiezuinig te bouwen. Met haar massief YTONG bouwsysteem slaagt Xella er al jaren in om die luchtdichtheid te verzekeren.  De massieve volle blokken worden gelijmd in plaats van gemetst, wat voor ultradunne luchtdichte voegen zorgt. De YTONG bouwoplossingen zijn vandaag al volledig aangepast aan de normen voor Bijna Energie Neutrale (BEN) woningen.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief