Batibouw Viessmann
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

“Het is tijd om van de berging een lage emissiezone te maken”

Viessmann zet op Batibouw duurzame verwarmingsoplossingen in de kijker

Vitodens 200 w
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann, één van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, gaat voor een nieuwe aanpak. “Consumenten zullen almaar vaker zelf stroom en warmte opwekken en overschotten teruggeven aan het net”, stelt Patrick O., algemeen directeur van Viessmann Belgium. De verwarmingsspecialist doet vier trends uit de doeken die de energiemix van de toekomst zullen bepalen.

Viessman Tado
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmings- en energiesystemen. De producten van Viessmann staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid. Vandaag kondigen we met genoegen aan dat klanten met een Viessmann-systeem verbinding kunnen maken met de populaire lijn van tado° with Viessmann slimme thermostaat en smartphone-app en deze kunnen bedienen.

Viessman vitocare
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

België haalt zijn klimaatdoelstellingen moeilijk. Indien we onze gebouwen energiezuinig willen maken, dan moet het aantal renovaties meer dan verdubbelen tot 2050. Vooral op vlak van verwarming ligt er een grote opportuniteit voor gezinnen en bedrijven. “60 procent van de verwarmingsketels zijn oude, energieverslindende ketels”, zegt Patrick O, algemeen directeur van verwarmingsspecialist Viessmann Belgium. “Alle technologie om de klimaatdoelstellingen van 2020, 2030 en 2050 te behalen is vandaag voorhanden”. Op Batibouw, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, breekt het bedrijf een lans voor de energieoplossingen van vandaag en morgen. Dat doet het aan de hand van vier trends.

 

Viessman vitoguide
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of andere manier met het internet verbonden. Ook producten worden met elkaar verbonden via een heus internet der dingen. “Laat woningverwarming nu net één van de gebieden bij uitstek zijn waar geconnecteerde toestellen écht een meerwaarde kunnen bieden,” zegt Patrick O.

Viessman vitovolt 300
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Duurzame energie

Elektrische oplossingen vormen vandaag al een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. “Zonne-energie zal ongetwijfeld een niet te negeren plaats innemen in de energiemix van morgen, zowel voor de productie van sanitair warm water als voor elektriciteit”, zegt Patrick O. Daarnaast vervullen warmtepompen een niet te onderschatten rol in de manier waarop we morgen onze woningen gaan verwarmen of koelen.

Viessman vitobloc
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Streven naar een zo hoog mogelijk rendement

Wil België de klimaatdoelstellingen van 2020 en 2050 halen, dan is het noodzakelijk te streven naar een zo hoog mogelijk rendement van de technologie waarmee we ons gebouwenpark verwarmen. 

viessman vicare
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Batibouw 2018 - Energie die je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken

“De goedkoopste energie, is de energie die we niet verbruiken”, stelt Patrick O, algemeen directeur van Viessmann België. Hoewel de isolatiegraad van onze woningen de laatste jaren is toegenomen, heeft nog steeds meer dan de helft van de Belgen geen muurisolatie. Achttien procent heeft geen dak- of zoldervloerisolatie en 11 procent heeft nog enkel glas. In nieuwbouwwoningen is de vraag naar warmte gehalveerd de afgelopen tien jaar omwille van verbeterde isolatie en kierdichtheid.

Verwarming - 10 tips om je woning winterklaar te maken
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

10 tips om je woning winterklaar te maken!

Na de eerste winterprik van het jaar, is het weer tijd om je woning winterklaar te maken. Patrick O, algemeen directeur van verwarmingsspecialist Viessmann, lijst tien tips op waarmee jij je woning optimaal winterklaar maakt. Een goede voorbereiding vermijdt onaangename verrassingen.

Batibouw 2017 : Compleet vernieuwde generatie gascondensatieketels

Viessmann, producent van energie-efficiënte klimaatoplossingen presenteert op Batibouw 2017 een aantal vernieuwe gascondensatieketels. 

Batibouw 2017 : Verschillende duurzame klimaatoplossingen combineren!

Ook dit jaar is Viessmann weer aanwezig op Batibouw 2017. De producent van energie-efficiënte klimaatoplossingen bewijst dat zowel bedrijven als particulieren hun steentje kunnen bijdragen om de klimaatdoelstellingen te halen. “Met de technologie en de innovaties van Viessmann kunnen we die doelstellingen op het niveau van de particuliere woning nu al halen,” aldus Patrick O, CEO van Viessmann Belgium.

volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers
Geplaatst in Evenementen > Februari > Batibouw.

Viessmann lanceert Vitoligno 300-H

Hout is de natuurlijkste brandstof ter wereld en vormt een goed alternatief voor verwarmen met olie of gas. Verwarmen met hout is quasi CO2-neutraal, aangezien een boom evenveel CO2 heeft omgezet in zijn leven als dat er vrijkomt bij de verbranding ervan. Daarom ontwikkelde Viessmann een volautomatische biomassaketel op pellets en houtsnippers.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief