Bescherm je toekomstige woning tegen allerlei schade en vermijd financiële problemen

Bouwplannen of middenin een bouwproject? Al tijdens de bouwfase kun je een verzekering afsluiten om je pand te beschermen. Een goede brandpolis verzekert niet alleen schade door brand, maar ook water- en stormschade, glasbreuk, en zoveel meer. Ontdek handige tips voor je keuze!

(Ver)bouw- of woonlening: welke uitgaven mag je ermee financieren?

Wie op zoek is naar een lening voor een (ver)bouw- of woonproject ontdekt algauw dat er diverse soorten bestaan. Naast het hypothecair krediet is er ook de renovatielening, de eco-renovatielening en het overbruggingskrediet. Welke lening past het best bij jou? En wat zijn de beperkingen? Je ontdekt het zo.

Wordt verwacht: de renteloze energielening tot 60.000 euro voor nieuwe eigenaars

Ben of word jij de nieuwe eigenaar van een huis of appartement dat niet energiezuinig is? Renoveer je het binnen de 5 jaar zo grondig dat het EPC-label sterk verbetert, dan kan je daarvoor vanaf 2021 een renteloze lening tot 60.000 euro krijgen. Daarbovenop zal je een EPC-labelpremie tot 5.000 euro kunnen opstrijken. Let wel, deze maatregelen zijn nog niet definitief goedgekeurd.

Woonleningen: ontleent de bank de btw mee?

Wanneer je gaat lenen voor een woning, kun je dan de registratiebelasting (btw) mee ontlenen? Dat kan niet zomaar. Je bank moet ‘loan to value’-regels (LTV) respecteren die opgelegd zijn door de Nationale Bank. Verder beoordeelt de bank je kredietaanvraag op verschillende parameters.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Je wil een huis kopen of bouwen maar je oude woning is nog niet verkocht. Niet ideaal, want je hebt het geld van die verkoop wel nodig. Herkenbaar? Dan komt een overbruggingskrediet goed van pas. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen? Een update!

Wat is de termijn voor de goedkeuring van een lening door de bank?

Wanneer je een lening aanvraagt bij de bank om bijvoorbeeld een woning of bouwgrond te kopen, wil je graag snel een antwoord. Ongeduldig? Ontdek hoelang de bank erover doet om te beslissen.

Hoeveel van mijn inkomen mag ik besteden aan een woonlening?

Besteed niet meer dan een derde van je inkomen aan de afbetaling van je woonlening, het is een vaak gehoord advies. Maar is dit nog wel actueel? Hoeveel van je inkomen mag je besteden aan je lening, en is dat leefbaar? We zochten het voor je uit.

De renovatielening: realiseer je renovatieplannen zonder geldzorgen

Als je je woning wil renoveren, hoef je niet te wachten tot je de volledige som bij elkaar hebt gespaard. Met een renovatielening betaal je de kosten van je renovatie comfortabel in schijven.

Hypothecaire lening: op naam zetten van één of beide partners?

Je hebt een bouwgrond of woning op het oog, maar om die te kunnen kopen heb je een lening nodig. Ga je de hypotheeklening alleen aan, of met z’n tweeën als koppel? Ontdek de voor- en nadelen per scenario en laat je adviseren over een lening op maat.

Bouwplannen? Zo vermijd je kosten en vertragingen door schade of diefstal

Ga je bouwen? Proficiat! Je kunt vast niet wachten tot je project klaar is. Een goede raad: hou ook rekening met onvoorziene omstandigheden. Hoe vermijd je vertragingen en extra kosten door schade of diefstal? Dat is makkelijker dan je denkt!

Bouwsector boomt al 2 jaar op rij: voor 7,2 miljard euro toegekende bouwhypotheekleningen in 2019

De afgelopen twee jaar waren uitzonderlijk voor de bouwsector. Die groeit vier keer zo snel als de rest van de economie. Dat heeft vooral te maken met de 7,2 miljard euro aan geregistreerde bouwhypotheekleningen in 2019. Ontdek meer trends en kerncijfers uit de studie ING Focus Real Estate en werp een blik in de toekomst.  

Welke leningen kun je kiezen als je gaat (ver)bouwen?

Ga je een woning kopen? Of heb je eentje gekocht die je meteen wilt verbouwen? Of misschien wil je pas na enkele jaren grondig renoveren? Dan komt een lening goed van pas. Geen idee welk krediet het meest geschikt is? Ontdek de mogelijkheden.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief