Premie voor een thuisbatterij

Overweeg je de installatie van een thuisbatterij? Dan krijg je daar tot eind 2020 een premie voor. Met deze gunstmaatregel wil de Vlaamse overheid vooral eigenaars van zonnepanelen een duwtje in de rug geven.

Burenpremie

Wil je je woning energiezuiniger maken? Stap met 9 anderen in een collectief renovatieproject en laat je bijstaan door een BENOvatiecoach! Je profiteert van een vlottere afhandeling van de werken, betere garanties en lagere investeringskosten.

Vervangpremie voor oude gastoestellen

Heb jij nog een gasketel van 20 jaar of ouder in huis? Dan kan je tot 2500 euro premie ontvangen als je jouw oude toestel vervangt door een nieuwe condensatieketel of de combinatie van een gasketel met hernieuwbare energie.

Vermindering van de onroerende voorheffing en registratierechten

Voer eens een ingrijpende energetische renovatie uit! Ze garandeert een drastische daling van je energieverbruik. Plus: je krijgt er een vermindering van de onroerende voorheffing én een korting op de registratierechten bovenop!

Premie voor een warmtepomp

Op zoek naar een ecologisch alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie, die meestal volledig op brandstof of elektriciteit draait? Dan kan je niet om een warmtepomp heen. Dit toestel haalt 70 tot 80 procent van zijn energie uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht. Niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee, maar ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Vlaamse renovatiepremie

Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is de kans groot dat je kunt rekenen op extra steun van de Vlaamse regering in de vorm van de renovatiepremie. Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

 

De totaalrenovatiebonus

Investeren in energiebesparende maatregelen brengt op! Als je in je woning of appartement binnen een periode van vijf jaar na 1 januari 2017 minstens drie investeringen hebt laten uitvoeren, tellen die mee voor de totaalrenovatiebonus. Voldoe je aan alle voorwaarden, dan wordt er automatisch een BENOpass voor jou geactiveerd. Deze voucher is goed voor bonussen bovenop de individuele premies, die voor de investeringen al werden uitbetaald.

Premie voor het isoleren van een buitenmuur

De buitenmuren van je woning staan voortdurend bloot aan weer en wind en ondervinden constant temperatuurschommelingen. Gevels die niet of slecht zijn geïsoleerd, laten makkelijk warmte door. In de zomer van buiten naar binnen en tijdens de winter van binnen naar buiten. Isoleer daarom je gevels en vergroot je wooncomfort!

Premie voor dak- en zoldervloer isolatie

Dak- en zoldervloerisolatie zijn een absolute must voor je woning. Naast meer thermisch comfort leveren ze je een flinke energiebesparing op. Dankzij de financiële steunmaatregelen en de lagere verwarmingskosten is de investering in enkele jaren terugverdiend. Goed om te weten: volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning vanaf 2020 voorzien zijn van dak- of zoldervloerisolatie.

Premie voor vloer- of kelderisolatie

Ook het onderste schildeel van de woonst behoort tot een volledig geïsoleerde woning. Wie het warmteverlies langs de vloer wilt terugdringen, is gebaat met vloerisolatie op volle grond of tegen het plafond van een kelder of verluchte ruimte onder een verwarmde kamer. Door deze ingreep voelt de vloer van de benedenverdieping minder koud aan en kan je de thermostaat een graadje lager zetten. Bestaat er een premie om dit hedendaagse wooncomfort in huis te halen? Jazeker!

Premies voor verwarming

Huishoudens spenderen de meeste energie aan het verwarmen van hun woning. Door een energiezuinige verwarmingsinstallatie in huis te halen, kan je een pak energie besparen.

Premie voor een warmtepompboiler

Wie investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan hiervoor een premie krijgen van elektriciteitsnetbeheerder Fluvius.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief