Blijf op hoogte van de Vlaamse (ver)bouwpremies en meer, download de nieuwe Energiewijzer

Ga je een woning kopen of (ver)bouwen? Dan horen daar fiscale verplichtingen maar ook financiële voordelen bij. Zie je door het bos de bomen niet meer? We helpen je op weg met de Energiewijzer. Ontdek wat deze handige gids inhoudt en download snel jouw gratis exemplaar.

Vlaamse aanpassingspremie

65-plussers die hun woning willen aanpassen aan de noden van het ouder worden, krijgen van de Vlaamse overheid een duwtje in de rug. Zij zijn aan de ene kant gebaat bij aanpassingswerken aan technische installaties of hulpmiddelen. Voorbeelden zijn een aangepaste badkamer, een traplift of rolstoelplateaulift en het automatiseren van de bestaande toegangsdeur, garagepoort of rolluiken.

 

Vlaamse verbeteringspremie

Wil je je woning verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de huidige kwaliteitsnormen voldoet? Of heb je je voorgenomen om overbewoning te verhelpen? Pak dan de Vlaamse verbeteringspremie nu het nog kan! Want deze premie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie vanaf 31 mei 2019.

 

Burenpremie

Wil je je woning energiezuiniger maken? Stap met 9 anderen in een collectief renovatieproject en laat je bijstaan door een BENOvatiecoach! Je profiteert van een vlottere afhandeling van de werken, betere garanties en lagere investeringskosten.

E-peilpremie

Een baksteen in de maag? Dat treft! Want bij nieuwbouw ontvang je van je netbeheerder een globale premie als het E-peil of energieprestatiepeil ruim lager is dan het maximale E-peil dat je mag behalen. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie.

Vermindering van de onroerende voorheffing

Blinkt je nieuwbouwwoning of nieuwbouwappartement uit in energiezuinigheid? Dan heeft de Vlaamse overheid nog een financiële steunmaatregel achter de hand!

 

Nieuw: sloop- en heropbouwpremie

Sommige bestaande woningen zijn er zo erg aan toe dat afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere oplossing is. 13 Vlaamse steden staan achter deze visie en rekenen slechts 6 procent in plaats van 21 procent btw aan voor de sloop en heropbouw van een woning. Deze steden zijn Aalst, Antwerpen, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare en Sint-Niklaas.

Verzekering gewaarborgd wonen

Ben je een hypothecaire lening aangegaan om een woning te kopen, te renoveren of te bouwen? Dan is er misschien een extraatje voor jou als je minstens 12 maanden werkt.

In dat geval kan je voor 10 jaar een gratis verzekering gewaarborgd wonen afsluiten. Stel dat je in die periode onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, dan springt de verzekering bij om je lening af te lossen.

Gunstmaatregelen voor beschermde afnemers

Elektriciteit en verwarming zijn basisbehoeften. Iedereen moet dan ook altijd kunnen beschikken over elektriciteit en aardgas. Beschermde klanten of beschermde afnemers zijn personen en gezinnen die recht hebben op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. 

Premies voor verwarming

Huishoudens spenderen de meeste energie aan het verwarmen van hun woning. Door een energiezuinige verwarmingsinstallatie in huis te halen, kan je een pak energie besparen.

Premie voor hoogrendementsglas

Vensters laten meer warmte ontsnappen dan geïsoleerde muren. Het warmteverlies hangt vooral af van het type glas in het raam. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbelglas en maar liefst tot vijf keer beter dan enkel glas! 

Combinatiepremie

Ken je de combinatiepremie nog? Die is weliswaar in 2017 afgeschaft, maar kan in bepaalde gevallen onverminderd worden aangevraagd.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief