Wat bepaalt de prijs van een waterontharder?

Waterontharders verschillen in uitvoeringen, groottes, designs, … Ook de prijzen zijn niet hetzelfde. Wat bepaalt de kost van een waterontharder?

Wat is het verschil tussen een ontharder en een ontkalker?

Heb je kalk in je water, dan kun je dit behandelen met een ontharder en een ontkalker. Maar wat is het verschil tussen de twee?

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is dé oplossing voor hard leidingwater. Het bespaart je van de nadelige gevolgen van kalk en de bijhorende kosten. Maar hoe werkt een waterontharder precies? Dat ontdek je hier.

Vanaf hoeveel graden moet je water ontkalken?

Kalk in je water zorgt voor heel wat problemen die je kunt voorkomen met een waterontharder. Maar vanaf wanneer is hard water echt problematisch? Vanaf hoeveel graden moet je je water ontkalken?

Bouw je betaalbare BEN-woning

Vanaf 2021 is bijna-energieneutraal bouwen dé standaard voor alle nieuwbouwwoningen in Europa. We moeten dan massaal minder energie verbruiken en groene energiebronnen inzetten. Hoe bespaar je op de vaak hoge kosten? Met zelfbouw!

Bouwverlof - Bouwvakantie
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bouwverlof 2018 - Bouwvakantie 2018

Bouwverlof, iedereen heeft er recht op, iedereen kijkt er naar uit.  Voor de bouwsector, is het zo dat dit voor velle bouwbedrijfen uit dezelfde regio samenvalt. De periode(s) worden bepaald door werkgevers- en werknemersorganisaties. Over de bouwvakantie worden sinds jaren op regionaal gebied, en dus niet bij cao, akkoorden afgesloten.  Het gaat dus over aanbevelingen, die pas juridische waarde krijgen wanneer bedrijven deze overnemen in het arbeidsreglement!

Kalk in water meten met een teststrip of zeeptest?

Wil je weten of je leidingwater kalk bevat? Dat kan, bijvoorbeeld met een teststrip of een zeeptest. Wat is het verschil tussen deze twee methodes? En hoe betrouwbaar zijn ze?  

Wat doet hard water met je huid?

Water met te veel kalk beïnvloedt je woning. Maar heeft het ook gevolgen voor je huid? Wat is het effect van hard of zacht water? Ontdek het hier.

Hoe kun je hard water verzachten?

Je kunt kalkaanslag verwijderen door schoon te maken, maar je kan ook de oorzaak, hard water, aanpakken. Welke methodes zijn er om hard water te verzachten? Welke zijn effectief en welke niet? 

Waar let je op als je een waterontharder koopt?

Je wil een waterontharder kopen om het hard water bij jou thuis aan te pakken. Waar moet je op letten? Hoe maak je de juiste keuze? We geven je enkele tips.  

Is zacht water drinkbaar?

Een waterontharder verwijdert kalk uit je leidingwater en maakt het aangenaam zacht. Dit is goed voor je leidingen, apparaten, boiler, wasmachine, vaatwasser enzovoort. Maar kun je het ook drinken?

Bereken je nodige (ver)bouwbudget met deze tool!
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Bereken je nodige (ver)bouwbudget met deze tool!

Ga je (ver)bouwen? Dan is het vaak moeilijk om de kosten van de nodige werken in te schatten. Doe je veel zelf, dan spaar je een mooie som uit. Maar wat kost het om zelf nieuwe centrale verwarming, ventilatie, sanitair of elektriciteit te installeren?

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief